Jakou zeleninku ve 4 měsících?

23
9.3.15 11:23

zeleninku

Maminky jakou zeleninu muzu davat ve 4 mesich zacala jsem mrkev a pak mrkev a brambor dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31281
9.3.15 11:27

Rad je plný internet, hodně toho je myslím na kojeni.net ;)

Jinak já velice brzy začala kombinovat různé druhy zeleniny (prostě co lednice dala, mrkev, brambor, pastinák, dýně, květák, hrášek, ježiš, ani si nevzpomenu), pak cca po měsíci sem přidala maso, žloutek-
K zelenince už od začátku kapku oleje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
9.3.15 11:32

Kde to najdu na netu dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
9.3.15 11:34

Strejda google a třeba zadat první příkrmy? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
9.3.15 11:53

Ve čtyřech měsících bych asi nedávala žádnou, pokud by jinak kojené dítě dobře prospívalo. Koukni na kojeni.net, ty tabulky pro zavádění příkrmů považuju za důvěryhodné.

http://www.kojeni.net/…prikrmu.html

Nicméně když už mrkev ve čtyřech měsících, určitě bych dávala buď ve skleničkách, nebo bio. Obyčejnou ze supermarketu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.3.15 12:33

Prostě zeleninu? :mrgreen: Dávala jsem dýni, pastiňák, červenou řepu, batáty, květák, zelené fazolky, hrášek, brokolici, kukuřici, kedlubnu, špenát… zkrátka zeleninu. Postupně jsem zaváděla, abych viděla případnou reakci. U mladšího jsem s tou nadýmavou byla zase hodně opatrná, protože trpěl na koliky ještě v 5 měsících, u staršího to zase nebylo potřeba vůbec. Nehledala bych v tom nějakou vědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
9.3.15 12:33

Nebo se podívej do té diskuse, co jsi na tohle téma zakládala před týdnem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.3.15 12:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.15 08:51

Já jsem vždycky začínala mrkví, protože je nejsladší. Pak jsem postupně přidávala cuketu, brokolici, brambory, petržel, pórek… Ale fakt pomalu, některým miminám to trvá dlouho, než si na něco nového zvyknou. Hlavně i na tu jinou konzistenci. Hodně jsem čerpala z knížky dr. Strnadelové „Radost ze zdravých dětí“. Sice je to spíše makrobiotické, ale ty základy jsou důležité. Popisuje i jak se co připravuje, apod. Ale to najdeš i v jiných knížkách, ještě je známá Annabel Karmelová.
Anebo prohledej internet :-) třeba www.jimejinak.cz - tam jsou taky dobré recepty upravené podle věku dítěte.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko