Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Psychologa bych doporučila spíš tobě. Čeho se bojíš? Že ti přeroste přes hlavu a nebude poslouchat? ![]()
Jak se to u ženy projevuje? A ty děti už máte nebo dává přednost kariéře před založením rodiny?
a proč ti to vadí? nežárlíš ty,že dokáže více než ty?
tak napiš co ti vadí a jak se projevuje,že se venuje více práci?
Sice nerada odpovídám na anonymní nerozvinuté diskuze tohoto typu..Ale jsou tu prostě lidé, co vnímají hodnoty tradičně - manžel živitel rodiny, žena má práci, ale ta mužova je prostě důležitější co se týče příjmu. Když jsou děti malé, je s nimi doma a nezařizuje si chůvy, nedává je v roce do jeslí..
Co je na tom tak nepochopitelného?
Myslím, že to, co jsem popsala, nemůže být už v dnešní době vnímáno tak, že se žena ani nehne od plotny a sporáku, tak to nemyslím a myslím, že to ani zakladatel nechce.
Ale chtělo by to víc informací.
Myslím, že tyto otázky by měl mít pár vyřešený v okamžiku, kdy spolu začne žít,plánovat rodinu.
Ne každý chce doma „kariéristku“. Někdy se stává, že žena dostane nabídku na novou lepší práci v průběhu stávajícího zaměstnání, nové zaměstnání jí zabere víc času, ale zase je to o domluvě,přáních každého z partnerů, schopnosti přizpůsobit se a rozdělit si role nad tradiční hodnoty.
Řešení vidím v rozhovoru mezi vámi.
a jak se to projevuje? Chodí do práce? Chodí do práce do 17hod? Chodí do práce do 22 hod? Začala podnikat? Pracuje stále o víkendu? V jakém oboru? Je ředitelkou nebo je sekretářkou? To je fakt rozličné a záleží na tom
Anonymní píše:
Zjistil jsem že žena dává přednost kariéře přede mnou a dětmi.co byste poradily? Psychologa?
vem ji rovnou k psychiatrovi. Ten jí na to napíše nějaký prášky a bude to.
Anonymní píše:
Zjistil jsem že žena dává přednost kariéře přede mnou a dětmi. co byste poradily? Psychologa?
Bez bližších informací nelze poradit nic.
Jak se to projevuje? Co přesně žena dělá jinak, než by sis představoval Ty? Jakým způsobem to ovlivňuje Vaše děti a Vaši společnou domácnost?
Až to upřesníš, můžeš očekávat rady, dřív těžko.
Asi to chce více rozvinout..
Pokud je Workoholička je jasné ,že je něco špatně..
Pokud je ale úspěšná v práci, těší jí to, je ochotná tomu obětovat více času než je vám milé, nevidím to až zas tak černě..
Zkuste to popsat.
a co ji takhle přivázat na řetěz k plotně??? ![]()
kariéra se dá dělat i s dětma. holt není dost často naklizeno, k večeři je namazaný chleba a o mladší dítě se stará chůva.
prostě si promluvte a dohodněte se na nějakém kompromisu. pro spokojenou rodinu je důležitá i spokojená matka.
Anonymní píše:
Zjistil jsem že žena dává přednost kariéře přede mnou a dětmi.co byste poradily? Psychologa?
Chce to kratší řetěz… ![]()
etatinek píše:Anonymní píše:Chce to kratší řetěz…
Jak píšou ostatní, musel byste to asi více rozvést.
Jinak si nemyslím, že by tyto otázky musel mít pár vyřešený už v okamžiku, když začnou spolu žít nebo založí rodinu. Kdyby to bylo tak jednoduché…
To jsem to špatně napsal. Projevuje se to tak že máme dvě děti 7 a 3. V poslední době se žena chová totálně nepřizpůsobivě. V jednom kuse je na děti zlá, když trošinku zlobí hned po nich křičí, … Toto trvá posledního půl roku. Já když se vrátím z práce tak se se mnou nebaví, …
Když sem se jí ptal jak ji vyhovět co se děje, řekla že měla dělat kariéru a né mít děti.
Tak tohle se děje.
A pomáháš jí s dětmi, nebo je všechno na ní? Já jsem nervní a křičím, když mám pocit, že všechno visí jenom na mně a tatínka máme do počtu a jenom jako páté dítě… ![]()
Zjistil jsem že žena dává přednost kariéře přede mnou a dětmi.
co byste poradily? Psychologa?