Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě jsem zapomněla dodat, nezakazuju mu žádný kamarády aj. S klukama vyrazí tak jednou týdně do hospody pokecat. Já byla všeho všudy od porodu jen jednou a to jsem byla zvyklá být min. 2× týdně venku s holkama. Takže v tom z jeho strany problém asi nebude ![]()
Ahoj, tak v první řadě, je mi líto, co prožíváte, tohle je vždycky hodně těžké. Také jsem měla dřív vztah, kde ten druhý pil a nechci Tě strašit, ale obávám se, že to jen tak nepřejde.. Ty myslíš, že ho „donutíš“ jít k psychologovi? Jestli ano, tak přeji hodně štěstí, ať Vám to pomůže. Jestli ne, co bude dál. Chceš žít s člověkem, který když přijde sťatý domů, tak Ti sprostě nadává?
Nejvíc to nakonec stejně odnese to dítě - už jen to že přišel domů opilý a držel syna.. to se nebojíš že ho třeba omylem upustí? že mu v tomto stavu něco udělá?
Moc jsem neporadila, ale přeji pevné nervy ![]()
zřejmě deprese ..to by chtělo pořešit tohle ..asi tim alkoholem to z něj vyplave .. ![]()
Holka, nevím, zda tě potěším - u nás v rodině to po 20 letech skončilo sebevraždou a jestli si za něco my, pozůstalí máme dávat vinu - tak právě za to, že jsme nebyli dost razantní, co se týká léčby..
Takže netvrdím, že to nutně i u vás musí takhle skončit, ale sám si s tím neporadí a s léty se to bude zhoršovat, nehledě na rizika zdravotní (cirhoza jater, rakovina..).
Proto bych se to snažila podchytit už takhle v začátku a našla mu v první řadě psychiatra kvůli depresím a hned po tom, případne v konzultaci s ním buď kvalitního psychologa nebo nějakého terapeuta ve smyslu alternativ jako kineziologie, rodinné konstelace atp… Záleží, jesti partner spíš bude důvěřovat „odborníkovi“ nebo „alternativci“. Ale toho psychiatra bych brala urgentně, aby podchytil práškama deprese a pak musí partner najít příčinu, proč je tak nešťastnej - a od toho jsou ti psychologové atp..
Držím palce a koukej se na to takhle - když si partner zlomí nohu, tak taky nebudete řešit, zda se to samo odhojí… ale fofrujete k lékaři, deprese je nemlich to samý, tak fofrujte k lékaři přes depky..
taky mám bohužel tu zkušenost kdy deprese skončila sebevraždou ![]()
Ještě jsem zapomněla - nejsem si jistá, ale snad se to řeší prvotně přes obvoďáka - ten napíše žádanku a doporučí vhodného lékaře.. Jestli máte oba stejného obvoďáka a on vás aspoň trochu zná a ty mu důvěřuješ, tak to s ním prober, co dělat…
Ono vybalit na přítele, že má jít k psychiatrovi, když se cuká i s psychologem… By byl docela masakr ![]()
myslím, že k psychologovi by šel, ale k obvoďákovi pro žádanku k psychiatrovi určitě ne, jsme z malého města, a kdyby se to rozkřiklo, asi by to partner těžko rozcházel. Dívala jsem se na nějaké zkušenosti s klinickými psychology, tak mu to dneska ukážu a uvidíme ![]()
Taky si myslím, že jde o depresi.Asi by toho psychologa nebo psychiatra potřeboval, proto možná i pije, že není šťastný.
Zrovna dneska mi volal brácha, že se asi budou rozvádět. Dělá totéž, o malého se taky umí postarat, akorát tedy pije a častěji než ten Tvůj mužskej. Mám taky dojem, že není šťasnej. Mají 2 děti - holčinu 6 let a chlapečka 20 měsíců. Tak nějak jsou spolu více méně kvůli dětem. Na jednu stranu chápu, na druhou takouvej vztah nemá cenu, děti poznají, že se něco děje, i kdyby se spolu nehádali a jen mlčeli.
Jinak podle toho, co Ti říká, to opravdu vypadá na depresi - já měla sice jen poporodní depresi, ale přesně tyhle stavy člověk u depky mívá.
Anonymní píše:
myslím, že k psychologovi by šel, ale k obvoďákovi pro žádanku k psychiatrovi určitě ne, jsme z malého města, a kdyby se to rozkřiklo, asi by to partner těžko rozcházel. Dívala jsem se na nějaké zkušenosti s klinickými psychology, tak mu to dneska ukážu a uvidíme
no bohužel si myslím ,že musí nejdřív na ten obvod ..a dyk to neni žádná ostuda ,že má problém a navíc mě psal AD obvodák
Tomu se říká kvartální pijan. Taky jsem jednoho vzdáleně znala-měl dvě práce, zodpovědný, všechno ok a tak jednou za čtvrt roku se sežral jak prase, většinou i ztratil mobil, roztrhal oblečení apod. Využila bych situace a hned druhý či třetí den, když se ti omlouvá apod. bych ho donutila jít a šla bych s ním k odborníkovi. Ještě bych si to zařídila dřív- zašla bych za psychologem sama, popsala situaci a řekla, že u nejbližší příležitosti dovedu manžela. A manžel, kdyby se cukal, asi bych dala nůž na krk
sieta.m píše:
Tomu se říká kvartální pijan. Taky jsem jednoho vzdáleně znala-měl dvě práce, zodpovědný, všechno ok a tak jednou za čtvrt roku se sežral jak prase, většinou i ztratil mobil, roztrhal oblečení apod. Využila bych situace a hned druhý či třetí den, když se ti omlouvá apod. bych ho donutila jít a šla bych s ním k odborníkovi. Ještě bych si to zařídila dřív- zašla bych za psychologem sama, popsala situaci a řekla, že u nejbližší příležitosti dovedu manžela. A manžel, kdyby se cukal, asi bych dala nůž na krk
Pokud bych mohla, doporučuji zkusit kontaktovat Doc. PhDr. Jiří Kulka CSc. - praxi provozuje právě v Brně.
Manžel k němu před lety chodil a velmi mu pomohl.
Ahoj, je mi líto, co se u vás děje. Nejsem ani z Brna ani neporadím psychologa, ale určitě by tam zajít měl. Z vlastní zkušenosti vím, že k psychologovi nemusí mít žádanku od obvoďáka, takže oslovte nějakého doporučeného sami.
Pokud by se jednalo o AD, tak ty většinou píše psychiatr, kam manžela případně psycholog přepošle. Obvoďák mu taky může psát AD, ale určitě bych manžela jemně donutila jít nejdříve k psychologovi ![]()
Držím palce.
ahoj bude to deprese-ale jednou za 3mesíce se opít?promin ale alkoholik je uplne neco jiného…asi si nezažila alkoholika
vzdyt ty máš miliuse!!:Dmuj chlap taky není chodi na pivko a tak jednou za mesic se setne:Dale je směšný no ..ale to rozebírat nechci..pravdepodobne naposled co ti rekl ti to rekl na popud toho ze pil-bud ráda jinak by to v sobe dusil ani by si to nevedela!takze mu to rozvazalo jazýček..vís jak to je ve víně je pravda:)a ted to začni řešit určite psychologem..nebo to s ním probrat za strízliva aby se netrápil a resit to…
Ahoj, předem se omlouvám za anonym, ale za to, co teď prožívám, se docela stydím.
S přítelem jsme cca 10 let, před 5 měsíci se nám narodil vytoužený syn. Již od začátku našeho vztahu má přítel problém s pitím, stává se to tak jednou za 3 měsíce, kdy se s kamarádama „zapomene“ na pivě a vrátí se k ránu totálně namol. Už několikrát jsme toto téma probírali, vždycky ho to strašně mrzí, omlouvá se, jak se ke mně chová (když je v tomto stavu, chová se dost hnusně, uráží mě, nadává…), pak je jak mílius. Když nepije, je perfektní, hýčká si mě apod. O malého se také stará. Řekla bych, že se máme dobře, máme hezký dům, nové auto, zdravé dítě. S penězi vycházíme, i když to samozřejmě není, co to bývalo. Ale kvůli tomu se nehádáme. Vlastně se nehádáme skoro vůbec, jen kdyby nebylo to pití.
Proto mě zarazilo, co se stalo před pár dny. Vrátil se od kamaráda, docela sťatý, držel syna a u toho strašně plakal, že není vůbec šťastný, že nebýt kluka, něco si udělá. Že nemá z ničeho radost, práce, že ho nebaví (pořád ho ponoukám, ať se koukne po něčem jiném, třeba i za míň peněz), sex ho nebaví, život ho nebaví. Že si koupil nové auto a ani z toho nemá radost. Řekla jsem mu, že může zajít k psychologovi, to na mě začal řvát, že ho stejně nechápu apod.
Jsem z toho zoufalá, já si život taky takto nepředstavovala, ale máme kluka, kterého jsme strašně chtěli a kolikrát bych se taky na všechno nejradši vykašlala, ale vím, že mě malej potřebuje.
Myslíte, že by měl přítel zajít za psychologem? poradíte nějakého dobrého V Brně? děkuji