Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Stát se to může i mě, bohužel. Byla bych ráda, že se miminku nic nestalo, snažila bych se zabránit tomu, abych vyvolala nějakou hysterickou hádku. Jen bych se mu řekla, aby si příště dával větší pozor,že by mimčo mohlo špatně spadnout a nemuselo by to tak dobře dopadnout.
To se může stát každému, i tobě, jsme jen lidi
Buďte rádi, že se nic nestalo, myslím, že po takovém incidentu bude manžel opatrnější, aniž bys mu to musela říkat ![]()
No, schválně to neudělal, že, Nehodil mimino na gauč a nevrhla se na něj, aby mu zlámal kosti. Je to dospělí svéprávný člověk se stejnými právy. Víš, co se vše může stát i tobě? Já to otočím, já zakoponout a upadnout takhle na miminko, sama se vyděsím a příště budu hodně hodně opatrná. zařvat na mě v tu chvíli manžel a požadovat, ať mu to dítě dám, okamžitě ho pošlu do zadnice a vzteky s ním nepromluvím týden.Není to frocek na řvaní, je to dospělý člověk.
Co bych s ní udělala??? NIC!!!
Stát se to může i tobě. Co bys chtěla, aby s tebou pak manžel udělal?
Sbalila bych mu věci, všude u kamarádů ho pomluvila a nikdy v životě už bych nedovolila, aby dítě viděl …
ale no tak
Jistě to neudělal naschvál. Já dokonce spadla s malou ze schodů, sice jsem se snažila dopadnout co nešetrněji pro dítě, ale šok měla a mám se za to jít zabít? Jsem ráda, že jsme obě v pořádku a pamatovat si to budu naštěstí jen já.
Já bych sai první reakci taky zařvala a řešila bych mimino, ne manžela, prostě o prcka mám větší strach
Takže první instinktivní reakce by byl řev… ![]()
Ale jinak bych to asi neřešila, protože stejně jako ostatní předpokládám, že chlap má mozek a sám ví, že padat s dítětem v náručí, není ideální ![]()
Když měl náš Tobik asi 2 měsíce měl s ním manžel taky maličkou nehodu.Tobikovi se nic samozřejmě nestalo,já na manžela vyštěkla,ale hned jsem si uvědomila,že to neudělal schválně…sám z toho byl špatný.
Určitě se na něj nezlob ![]()
Hehe a počkej až se ti třeba skutálí z gauče nebo postele, to bude teprv terno akorát chudák manžel se to ani nedozví, páč nejspíš bude v práci, tím pádem mu odpadne starost co s tebou posléze udělat ![]()
V klidu, se stane, myslím, že v tu chvíli byl taťka vyděšenej ještě víc než ty ![]()
Já se s malým nevešla do futer
Bylo mu tedy podstatně víc, cca 10 měsíců, ale to nemění nic na tom, že tohle se může stát komukoliv. Tehdy jsem za to samozřejmě sprdla mojí mamku
, protože mi říkala „pozor ať s ním nepraštíš o futra“ a já ji neslyšela, tak jsem se otočila a v tu chvíli si chudák hlavičkou drcnul ![]()
Neboj se, teď si dá velkého majzla, určitě se taky polekal a to, že po tobě vylítl je jen přirozená reakce na to, že v tom šoku jsi mu ještě chtěla mimčo sebrat.
A jsi si jistá, že opravdu nedával pozor? Třeba měl oči jen pro miminko a jednoduše o něco zakopl. Jak píšou ostatní, stát se to může komukoliv. Jestli je zdravý (nemá žádný problém s rovnováhou nebo koordinací pohybů) a jinak zodpovědný, tak je to prostě nešťastná náhoda.
Mmch. spoustě maminek spadne od někud miminko - z postele, z gauče, z přebalováku, skulí se z hrací deky atd. Pokud jsou z toho jen boule, je to skvělé.
Za sebe můžu říct, že první tohle skulení s boulí na hlavě mě tak vyškolilo, že už se to víckrát nestalo.
RyBANA píše:
Hehe a počkej až se ti třeba skutálí z gauče nebo postele, to bude teprv terno akorát chudák manžel se to ani nedozví, páč nejspíš bude v práci, tím pádem mu odpadne starost co s tebou posléze udělatV klidu, se stane, myslím, že v tu chvíli byl taťka vyděšenej ještě víc než ty
Trefně napsané ![]()
Taky si myslím že to neudělal naschvál.Ale uklidním tě.Memu příteli spadla dcerka z postele, taková rána s to jsem mu říkala aby na malou dával pozor, že mimina sou bychlé a to se jen natáhl pro plenku a šup už se válela po podlaze
Taky jsem po něm hned vyštěkla, ale prohledl malou zajel sní k DR a já si doma uvědomila že stát se to muže i mě, a taky že za týden stalo spadla mi z posstele, ale naštěstí do měkkého, ale spadla. ![]()
Ahoj, docela tě obdivuju, žes mu nevynadala..???to já bych asi požádala nejmíň o rozvod ![]()
Samo, že tak dramatický by to asi nebylo, ale přinejmenším bych zařvala strachy, seřvala manžela a malou bych si vzala do náručí a řekla, že mu ji nikdy už nesvěřím..vím, blbá reakce, ale mám 2měs.mimi a jsem stále ještě taková na nervy ze všeho nového a taky se znám.
Oni chlapi jsou ješitní ve všech ohledech, takže on to bral jako obrovskou kritiku svých dovedností a tak v poslední fázi seřval on tebe, jak píšeš.
Hlavně,že je prcek ok.
Anonymní píše:
Maminy, co by jste řekly svému muži, kdyby nedával pozor a upadl na gauč i s 2,5 měsíčním miminkem?
Co bych mu asi řekla, no že má dávat pozor, co jiného jako…? ![]()
Jestli jsi chtěla slyšet, jak bychom ho seřvaly, označily za nezodpovědného, udělaly z toho tragédii… tak ode mne to neuslyšíš.
Pokud to neudělal úmyslně - což je hloupost - tak taková věc se může stát každému, stačí jedno špatné šlápnutí. Za půl hodiny s ním můžeš ležet sama… ![]()
Maminy, co by jste řekly svému muži, kdyby nedával pozor a upadl na gauč i s 2,5 měsíčním miminkem? Já zařvala a chtěla mimčo k sobě a on mě ještě vynadal. nakonec jsem já ta zlá, že on nekouká na cestu. Je uraženej, že jsem se nestarala o to, zda se mu něco nestalo. Podotýkám, že jsem mu ani nevynadala, protože jsem nechtěla vyvolat hádku, ale nakonec on nadal mě
Miminko skončilo pod ním, takže já jen viděla jeho záda, jak prakticky na malé leží.