Žena v domácnosti – informace, pravidla, zkušenosti
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@šklíbakočka píše: Více
Tak dej podnet nasim zakonodarcum, kteri s tim za cele roky nebyli schopni neco udelat. Furt se o tom jenom mele, poukazuje se na to, ale realne se nic nemeni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menton píše: Více
Stejně pořád nechápu o co Vám jde? Vše si řádně platím, doma se neflákám ona brigáda a péče o dvě děti do 10let věku není žádná pohodinda.. dávky neberu a na vše co máme si vyděláme.. žádné podpory nic.. jediné co řeším, že to nemám jak udělat z dětmi a proto to máme tak jak to máme.. 8letý kluk má co dělat se sebou ještě odvádět ráno dceru do školky a postarat se aby nic nechybělo a vše proběhlo ok.. prostě to musíme nějak zvládnout než synovi bude aspoň 11 a dceři 9 pak už budou zas víc samostatnější.. nemáme babičky nebo nikoho kdo by nám pomohl.. práci v okoli od 7h neni snadné sehnat.. tak aspoň zatím takto.. samozřejmě je to jen na přechodnou dobu ne na celý život ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa56
No tak je to úleva, žádné peníze nedostane akorát ušetří…a asi podpora pro rodiny. To by se pak každý mohl rozčilovat, že třeba slevy na dani na děti jsou dávky a ty bere každý. Nebo mateřská. Je to legální tak co. To je jak úřad práce…pokud to umožní nevidím nic na tom mezi pracemi být tam těch 5m… když celý život makáš 😱.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denny50 píše: Více
Však v pořádku. Ještě se do důchodu naděláš dost. Zčásti je to závist, že ony nemohou takto být doma, musí chodit do práce, brzy ráno vstávat, budit děti rvát je časně ráno do školek. S vyplazeným jazykem dorazit po osmičce domů a začít druhou směnu v domácnosti. Spíš by měli kritizovat socky, které nedělají a dotazují se pořád jen na jaké sociální dávky mají nárok. Nebo ty bezdětné, které státu nevychovávají žádného dalšího poplatníka, ale důchod jednou brát budou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menton píše: Více
Tak jo, postavte ji ke zdi a odstrelte ji za to, ze si dovolila sama vyhodnotit svou aktualni situaci a kondici svych deti a podle toho se zaridila. To si dovolila dost, ze nepozadala o svoleni zdejsi uvedomelou uderku. Ona je asi rada, ze nejakou vyhovujici praci vubec sehnala a vi, ze az pujde na plny uvazek, potrebuje mit jistotu, ze jsou deti dostatecne vyzrale na to, aby se treba rano vypravily samy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LunaP píše: Více
Presne tak, ruznych ulev apod. je povicero.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maartina7 píše: Více
Ale to se hluboce pleteš.
Mně na tom v principu nejvíc vadí to, že ti lidi stejně ani nehledají, protože podle nich nenajdou, protože fabrika na tři směny a obchoďák dlouho a 12h směny a bla bla bla…a to už dávno není pravda. Kolikrát aby někoho sehnali, přijmou podmínky uchazeče.
A hlavně uklízečky, ty mají úplně na výběr.
Mně je úplně jedno, co kdo dělá za práci, ale pokud mám mít takovy výpadek, tak udělám všechno pro to abych nemusela zůstat doma za těchto podmínek.
Je mi úplně jedno, že to stát umožní, jim to nezávidím, víceméně všichni, kdo máme děti jsme mohli jít stejnou cestou.
Já tam prostě nevidím to hledání možností a tihle lidi opravdu nevidí do budoucnosti a jsou to tihle lidi, kteří se diví, jak to bude za těch xy let nevím.
Ale bude to spíš horší, než lepší a tyhle ztracené roky je stejně doženou.
Takže co by asi na tom chtěl kdo závidět nevím.
To je zas taková móda těm méně co jim bylo dáno a škola je jaksi nebrala - nevím, nerozumí a pak jen čumí, co se děje. Jenže neznalost neomlouvá a za mě je to dobře a kolikrát jediná spravedlnost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jde jim o to predvest, jak jsou chytre, a uvedomele. Maji nutkavou potrebu nekoho zadupavat a poukazovat na nej. Kasli na to. Nic spatneho nedelas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vůbec je neřeš, ani na ně nereaguj, jen přišly plivat do diskuze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, docela koukám, jak máte hodně odpovědí na poloviční úvazky. Mohu prosím vědět, v jakém oboru? A to nemyslím zle. Pouze mě zajímá. Já co koukám po práci, kdybych chtěla změnu, tak dávám přednost polovičnímu úvazku a je to bída. Sama jsem si musela poloviční úvazek vydřít ve firmě, že jsem na plným padala na hubu. Má zkušenost je taková, že i na polovičním úvazku po nějakém čase se dělá práce objemově jak na plným, poté i hodiny navíc. Nebo jsem byla v šoku, že je i málo ranních směn a zaměstnavatelům se nechce dávat HPP ani ve větších firmách. Ideálně DPP, aby se šetřilo na odvodech. Jsem poslední dobou v koncích. Mám školní dítě, kterému se ráda věnuji a je to i potřeba. Je mu devět a stále bych chtěla držet poloviční úvazek, jako doposud. Již jsem přemýšlela o rekvalifikaci, ale kam. V nemocnicích poloviční úvazky nenabízí, přemýšlela jsem i o pedagogickém doplnění studia, ale obávám se, že asistentky jsou velmi žádané a každý to chce dělat. Dejte mi prosím tip. Mám pouze maturitu a pracuji celý život buď jako prodavačka, nebo servírka.
- Citovat
- Upravit
@Trojlístek píše: Více
Ale já si hodláme platit sociální pojištění a tech 2800 co dopusud platím zdravotní si ráda místo toho pošlu na důchodové spoření ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Mám to celkem podobně práce v okolí je ale buď 3 směny nebo ranní ano ale musela bych dojíždět a neumožní dělat od 7h musela bych od 6h ale to teprve otevírají školku a družinu.. takhle chlap dělá jen ranní a tak já ráno vstanu vypravím děti, doma poklidim, uvařím.. odcházím do práce odpoledne a chlap je vyzvedává ve družině.. zatím „žena v domácnosti nejsem“ a jsem samoplatce zdravotního pojištění..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše: Více
Zakladatelka žádné ztracené roky nemá. Má praci na DPP a chce si platit sociální pojištěni.
- Citovat
- Upravit
@Eva2610 píše: Více
Joo teď mám ztracené dva roky ale v mém věku to ještě nějak extra nevadí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit