Ženy, máte pocit, že stiháte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12885
20.11.24 23:07
@Leontodon píše: Více

Souhlasím se vším, co jsi napsala, ale trochu se Dollores zastanu - ona na ty terapie chodí primárně kvůli těm dětem a vztahům obecně, dělají jí problémy. Psala tu, že tam chodí aby mohla být i lepší máma.

Je fakt, že třeba aspoň jedno to cvičení vyměnit za odpoledne s dětmi by se pro začátek nabízelo. Když si ty kluky představím, jak usínají denně bez táty i mámy, hlavně ten mladší, tak je mi do breku.
A ten její chlap je pro mě už úplně nepochopitelně monstrum. Byl na RD, hlavní pečovatel, a že dne na den kluky opustil a nejeví žádný zájem. Dolores se snaží aspoň trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
21.11.24 00:14
@stinga píše: Více

Tak přemýšlím, v jakém věku jsem hodila dítěti na hrb vlastní svačiny :lol: A jo, i za cenu, že občas letí do tašky jenom jabko… Druhá a třetí třída byl u nás covid, takže zalezlí doma, do práce jsem se z druhého rodičáku vracela někdy koncem čtvrté třídy, mladší dítě čerstvě nastupovalo do školky, a to už jsem usoudila, že nehodlám padnout na hubu, takže si starší dítě prostě na kroužky jezdilo MHD samo a i tu sváču si udělalo. A taška holt vlastní zodpovědnost, jen ji čas od času vyklepat, prvotřídně se rozčílit, ale oni se to naučí. Jako musím říct, že aktuální srovnání školka versus nižší gympl je, co se týče objemu mé práce, času a mentální kapacity výrazně v neprospěch školky, to je nebe a dudy. Ovšem co se týče mých nervů a taky financí, školka samozřejmě vítězí na plné čáře :mrgreen: Ale fakt se to znatelně lepší, nemluvím o prvňáčkovi-druháčkovi, to je takové rozkoukávání, ale pak (jsou-li k tomu matkou náležitě popostrčení :mrgreen: ), osamostatní se velmi solidně, někdy až na můj vkus moc. Školu taktéž nemiluje, ale velmi rychle dítko pochopilo, že když ten úkol nedonese, sešit zapomene, přípravu neudělá, bude na tom bito jen a jen ono, nikoliv matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77379
21.11.24 00:19

@ugluk dcera je druhačka, ona vždycky ve všem chtěla být první, nejlepší - když zjistila, že ve škole nebude nejlepší, natož první, tak na to úplně rezignovala, pořád říká, že je hloupá a je jí všechno jedno, jaké bude mít známky, jestli napíše úkol - tak všechno musím zaštiťovat já, a donutit ji se připravovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85472
21.11.24 05:45
@Barevné klubíčko píše: Více

Mne rekli 6 tydnu, ja jim rekla 2 roky :mrgreen: abysme nasli kompromis 18 mesicu. Ja ani dva roky nechtela, ale musela jsem to “nadhodnotit”, abych dostala to, co jsem chtela :lol: to bych prisla radeji o tu praci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85472
21.11.24 05:50

@stinga u nas si 2× tydne muze koupit neco sama v pekarstvi po ranu, dostane penize, kupuje si bagetku se syrem. Usetrim si dve svaciny - ona teda ji pouze chleba se sunkou, nic jineho, tak ma “zmenu” :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9040
21.11.24 06:13

Stíham. Diky Bohu už dobře. Jenže já mám naloženo celý život. Ráno vstanu, pustím psa, nánosím dřevo, vyčistím kotel. Dětem snídani, svačinu..jdu je vzbudit. Vyšlu je do školy. Jdu sednout k PC, makám do dvou. Děti přiletí ze školy. Pračka, prádlo. Taxík na bazén, nákup domů, taxík na bazén. Domů. Vařím denně. Večeře, čas s dětmi. Chlap přijede v 19:00. Ve 20 hod máme čas už jen na sebe. Mám velkou zahradu, skleník, spoustu okrasných keřů, co se musí stříhat. Kvanta listí co pade. Večer někdy ještě zapínám PC a pracují třeba hodinu..
Mám velký barák, který mam ráda uklizený. Víkendy jsou fičák. Výlety, aktivity, nákupy s dětmi i chlapem… lezení do přírody. Do toho dětí závody. V létě zahrada, zalévání, okopávání kytek a zeleniny. Ale taky koupání v bazénu, ježdění k řece s dětmi a na místní venkovní bazén… No prostě je toho dost. Jsem roky zapřažená strašně. A kdy přijde občas chvíle, kdy není nic potřeba, tak mám pocit, že je to divné… přitom po tom taj toužím a pak nevím, co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7525
21.11.24 06:29

Přesně tak… jak dcera chodila do školky přišla mi to jako větší pohoda… pracovala jsme jen do 14hodin.. byli jsme o půl třetí doma… a nebyli tak nějak žádné povinnosti, stíhali jsme hřiště, procházky, zmrzlina, na kolo apod… Kroužky měla v rámci školky, tam je trenér vyzvedl ve školce a já si pak dceru vyzvedla jinde po kroužku pozdějí, to byla paráda. Ale ted ve třetí třídě… to je fakt toho více než jak byla školková… joo chodí sama ze školy, do školy, na ty kroužky…ale učit se, kontrola aktovky, učebnic…není stále samostatná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.24 06:52

@KKK85 I školkové dítě může mít tréninky a taky jim tam chystáš výbavu, pereš, chystáš pití a svačinu… :-) mně spíše teď přijde trochu fičák, že všude s sebou ještě logistikuju málo chodící dítko, které potřebuje vyndat z auta, obléknout, donést s sebou do školky, ze školky a to stejné ve městě na kroužky…tak jen vyndavam oblékám a svlékam děti, přípínám a odepínám…

• Citovat
  • Upravit
7525
21.11.24 06:57
@Anonymní píše: Více

tak jasné že může mít tréninky i školkové.. u nás to bylo super že ty kroužky organizovala školka, a ti trenéři si je brali ve školce, a já pak ve čtyři vyzvedla po skončení kroužku. I ve škole to tak měla… měla dva sportovní kroužky. Na jeden si je bral lektor a šli mimo školu, druhý kroužek byl ve škole a družina děti posílala ve stanovený čas. A jak pak vyzvedávala dítě po kroužku. To je strašná časová úleva tohle to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3000
21.11.24 06:59

Mám toho taky hodně a to mám deti velké, přibyly vnoučata, které rada často vidim.
Ale proste rodině navarim, upecu nějakou dobrotu, mám rada uklizeny dům.
Uprimne, zatím jsem ve fázi, kdy mě jakákoliv necinnnost spis vadi a den je pro mě zabity.
Pouze, když mám občas za týden pět dvanactek, naridim si alespoň jedno odpoledne klidové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
21.11.24 08:18
@alisekR píše: Více

Ono to může být taky hodně v hlavě, že si prostě neumíš sednout a odpočívat, máš pocit, že všechno musíš. Já bych ten tvůj zápřah vydržela tak měsíc, pak bych padla. Resp. hledala bych všechny způsoby, jak si to ulehčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
21.11.24 08:19

Jojo, perfekcionisti to mají v životě těžké, já mám dost salámistu :lol: Ale jinak fakt posun, ve čtvrté třídě ji bude deset, to už jsou ty děti zas někde jinde (a začíná náběh na pubertu…). Fakt je, že ta první půlka prvního stupně je ještě těžká, ale rychle se to zlepšuje. Už jenom to, že pokud zrovna neumírali, dítě nad deset už jsem nechala i nemocné doma, nemusím řešit všecky nenadálé havárie ve škole a ředitelská volna… A v létě pošlu dítě minimálně na dva týdny pryč, to u skolkoveho dítěte pytlikuji hlídání, jak se dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.24 08:47
@blumen píše: Více

Naprosto chápu a souhlasím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9040
21.11.24 08:48
@AnastazieB píše: Více

Máš pravdu, mám to v hlavě. Po x let samých problémů, kdy jsem se pořád p někoho starala, tak jsem fakt plivala krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85472
21.11.24 09:42

@ugluk presne, vyhoda, ze to starsi uz muze zustat klidne cely den samo doma. Nestiham nakoupit - poslu dite, jeste je spokojeno, ze ma duveru. Na fyzioterapii si zajde samo, prijede ke mne do prace MHD. kdyz je potreba neco zaridit a podobne. Mladsiho musim porad s sebou tahat i do obchodu (kdyz neni manzel doma), a nekdy se mi s nim proste nechce, vsak to znate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný