Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, prosím o radu, kdo má zkušenost se zimními botami od Fare. Vždy jsem kupovala Superfit, ale teď zvažuji, kvůli ceně, Faře. Píší, že ty s membránou jsou nepromokavé, ale jsou fakt? Superfity nám vždycky vydržely suché i když si syn stoupl do kaluže.
Díky moc
Fare jsou sirsi a maji membranu Tepor. Superfity Gore-tex, coz je zatim bezkonkurencni membrana, a vyrobce garantuje nepromokavost. Takze da se rict, ze 100%.
Ale protoze Fare prodavam x let, tak vim, ze sem tam reklamace na to, ze protekly byla, ale ne nic hrozneho, spise vyjimecne.
Ale je to typove uplne jina bota oproti Superfitum..tak zalezi, jakou ma potomek nohu..,jestli mu sednou.
Neporadím co se týká propustnosti, ale Fare jsou celkem široké boty a Superfit zase úzké, tak jen na to pozor.
Syn nosí Superfit a Fare mu naprosto nesednou. Tak abyste neměli stejný problém.
Superfit neznám, ale od Fare jsem prvnímu synovi koupila dvoje boty a za další už bych ty prachy nedala, oboje byly do dvou měsíců úplně zničené (velmi brzo byly okopane, loupala se koženka nebo co to bylo, byly poměrně rychle „rozslapnute“).
My kupujeme boty Fare už několik let a jsem s nimi spokojená. Vloni dcera zkoušela zároveň Fare a Superfit a vybrala si Fare, že jí jsou lépe. Pokud měla jinou značku bot, tak je určitě napoprvé je potřeba vyzkoušet. Jednak velikosti mi přijdou trochu jiné, bývají větší, takže jinde má o číslo větší botu. A jsou spíš širší. Kvalita boty mi přišla v pohodě, bydlíme na horách a nikdy si holky nestěžovaly, že by měly mokré nohy nebo jim byla zima.
S Fare zkušenost nemám, ale nebyly mi doporučovány. Za mě jsou nejlepší Superfit nebo Primigi, ty mají též membránu Goretex. Skoro mi ty Primigi přišly o malinko lepší.
Kupuji cca od roka pouze superfity, neprotekly nikdy, ani stiznost, ze by ho zably v nich nozky.
Pokud bych šla do nové značky u zimních bot, tak bych je fakt vyzkoušela.
Mým dětem jen tak něco nesedne, takže naslepo bych do toho nešla.
Kromě toho, že jsou Fare širší, tak mi proti Superfit přišly také mnohem tvrdší a těžší. Ale možná se za ty roky toto již zlepšilo. Pokud bych hledala alternativu k Superfit, tak Primigy. Ale upřímně, tam si s cenou taky moc nepomůžeš. Ale jinak když byly děti menší, tak u Superfit nebo Primigy mi na zimu vždy stačily pouze jedny boty, protože se fakt nepromáčely.
Dvě moje děti mají Fare (bare) a miluju je, považuju je za neznicitelne. Ale tak jednou za měsíc je prestrikam impregnaci. Ale co jsem na jiných dětech viděla superfit, tak ty byly na šířku tak poloviční, určitě je vyzkoušejte.
Dcera má úzkou nohu, Superfit je pro ni jako dělaný. Fare je taky tužší, špatně se jí zadělávaly. V malých velikostech nosila Fare, ale od cca 33 je Superfit ve všem. lepší.
@nini77 Je to tak, já letos hledala levnější bačkory a stejně jsme skončili u Superfit ![]()
Superfit a Fare jsou na úplně jiný typ nohy. Pokud dítě nosilo Superfit a seděly mu, tak z Fare vypadne (jsou o hodně širší)
Mám jedno dítě úzkonohé a druhé širokonohé, tak mám srovnání
Mmch to širokonohé nosí momentálně Viking, jsou lehčí a kvalitnější ![]()