Zimní boty na velmi širokou nohu s vysokým nártem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1688
18.11.21 16:43

Co Pegres, jejich rada BF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
18.11.21 16:49

@paandatko dekuji, ty mame jeste v planu zkusit, sice nam rekli, ze pokud mu nejsou Beda, ze tady bude problem take s nartem, ale zkusime objednat, cekali jsme az budou velikosti nekde skladem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
18.11.21 17:06

@JanaHud Tak to Ti nereknu, to uz jedine vyzkouset. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
18.11.21 17:57

@JanaHud Určitě je lepší botičku zkusit, ať dobře sedí, navíc každá značka má trochu jiné číslování. S prodejnou mám velice dobrou zkušenost, lze se i s prodavači domluvit na konkrétní čas, aby se Vám věnovali, poradí s výběrem. Jen většinou na prodejně nemají tolik věcí jako na e-shopu, takže asi bych dopředu vytipovala, co by se Vám mohlo líbit, objednala od toho více velikostí, nechala poslat na prodejnu, a pak dorazila a vyzkoušela :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
18.11.21 18:23

@PenelopaW s tim souhlasim, ale ono je nekdy problem najit alespon 2 napohled vyhovujici boty v jednom obchode a pak takto cestujeme po cele republice :-) snazim se s nimi uz predem domluvit, zda ma cenu jezdit, jestli maji na tak sirokou nozku a vysoky nart boty a oni vedi, co nam mohou nabidnout, ale prave jsou sami bezradni uz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
18.11.21 19:49

Řešíme stejný problém už několik let. Syn má aktuálně vel. 34 a šířku cca 8,7 cm, vysoký nárt. Vyzkoušeli jsme snad všechny běžně dostupné značky bot normálních i BF, žádala jsem o radu spousty prodejců i výrobce. Vesměs jediné, co pro nás prý přichází v úvahu, jsou BeLenka a Beda. Bedu jsem zatím neměla možnost vyzkoušet, BeLenka (zimní Panda) jsme teď koupili, sedly na šířku super, nárt je jen taktak, snad kůže maličko povolí. Určitě to není třeba na teplou ponožku. Dále mi na šířku doporučovali FareBare a „bosé“ Pegresky, ale prý jsou hodně nízké v nártu. Široké boty se mezi BF najdou, ale problém je ten nárt. D. D. Step jsou dost úzké. Zkoušeli jsme ještě Froddo (BF řadu, ne tu kompromisní), šířka fajn, ale nárt dost na hraně (ty BeLenky jsou maličko vyšší).
Já bych tedy dala přednost normálním botám před BF, ale kvůli šířce nejspíš nemám na výběr. Na zimu potřebuji sehnat sněhule, kdyby měl někdo tip, budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
18.11.21 20:01

Dcera ma 25 velikost a sirku nohy 7,3cm, ma take takove ploutvicky a sedi jedine dd step nebo ricosty, ted ma zimni ricosty, jsou dobre i na vyssi nart, kvuli tomu jsem brala s tkanickou a jsou i nepromokave, takze nepotrubuju navic snehule. Jsou to kompromisni bf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
18.11.21 20:07

@KaterinkaK tak to je presne jak pres kopirak a vidim, ze vam radi totez co nam, jen syn se do tech Beda ani BeLenka nevesel :-( jeste nam teda radi, ze budou Beda se 3 suchymi zipy a ty by na ten vysoky nart mohly byt, ale nikde je nemaji a nikdo nevi kdy a jestli budou. Syn u tech BeLenka nezapnul vubec suchy zip…u tech Pegresek nam rekli prave totez, ze jsou spise na nizky nart. Presto to asi riskneme a zkusime, protoze stale nic nemame. Froddo nedame kvuli spicce, potrebujeme aby byla skoro „rovna“ jako maji ty Beda.
Take jsme od malinka zacinali na klasickych detskych botach Fare apod. az nam po par letech v prodejne rekli, ze uz pro nas nic nemaji a presli jsme tedy na BF kvuli te sirce.

Ty snehule od Crocs jste zkouseli? Syn je loni nosil, letos se nevejde s tim nartem, ale treba kdyz se vejde vas syn do Belenky tak by ty Crocs zvladl. Maji ruzne sirky, takze urcite take lepsi vyzkouset v obchode. Pak jeste na ty siroke nozky doporucuji Demar Mammut (gumaky s vlnenou vlozkou), ale ty nemame vyzkousene, syn ma gumaky Crocs a ty jsou nastesti v pohode, ale na zimu nevhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
18.11.21 20:35

@Melodie91 dekuji, kouknu na ty ricosta, ty dd step mu nikdy nesedely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
18.11.21 20:45

@JanaHud ano, asi to máme hodně podobně :) v těch menších velikostech problém nebyl, syn odrostl na Pegreskách, sem tam Fare, šlo to. Jednu dobu nosil i Keeny (Hikeport), ale přijde mi, že ty jsou pořád stejně široké a jen větší na délku, takže už je také nemůže. Bedu se třemi zipy jsem také našla, ale neměli správnou velikost. Já ty BeLenky riskla přes internet, bála jsem se, že když budu čekat na Bedu, tak se vyprodají a neseženu nic. Mammuty měl loni. Jako gumovky super, ale ta teplá vložka je uzoučká. Noha se vešla, ale chodil jakoby po bočních švech, podle mě to muselo být nepohodlné. A je šitá celkem dost do špičky. Šlo by to v případě nouze, ale ráda bych nějaké jiné. Někde jsem četla, že Demar Kenny jsou také dost široké, ale nemám, kde je vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
18.11.21 20:50

@Melodie91 DD Step také kupuji pro dceru, v těchhle menších velikostech jsou skvělé. Střídám je s Jonap, dobře se velikostně doplňují, to číslování mají maličko posunuté. Ricosty jsem zatím nezkoušela, v našem obchodě je nevedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
18.11.21 20:55

@KaterinkaK tak dekuji za zkusenost s Mammuty, to by tedy pro syna take nebylo. Nasla jsem ted v Naboso ty 3 suche zipy Beda, sice ruzove, ale zkusime aspon zda mu sednou a treba si tam s nama poradi, ale vyjely klasicky Beda, BeLenka a Pegres, tak uvidime. Snad se ten rust do sirky zastavi nekdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
18.11.21 21:06

@JanaHud také doufám, že noha už poroste jen do délky :mrgreen: Dejte pak prosím vědět, jestli ten Beda sedl. Chytám se každé naděje na padnoucí obuv… Ještě mě napadá, někde jsem dohledala značky Feelmax, Vivo a Solerunner. Ale myslím, že tam bude také problém ten vyšší nárt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
18.11.21 21:36

@KaterinkaK dam zitra vedet, jak jsme pochodili ;-)
Feelmax jsme meli Salla, takova hadra na podrazce :-) ale nic jineho na leto nebylo, tak jsme brali co bylo a ty byly super, ale syn je behem 2 mesicu roztrhal, takze jsme pak vzali Feelmax lokka (cerveno cerne) ale silene barvily ponozky na cerveno, tak jsme je reklamovali a uz presel syn na celorocky….solerunner nam doporucovali jako sandale, ale ty nikde pak nebyly a zimni pisou na nizky nart, takze jsem je vynechala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
18.11.21 22:38
@JanaHud píše:
Maminky, prosim, poradte, kdo mate ditko s velmi sirokou nozkou a vysokym nartem, jake znacky bot jim kupujete? Aktualne nam jde o zimni. Syn ma nohu cca 8,5 cm sirokou na velikost cca 32/33. K tomu ma hodne vysoky nart. Zkusili jsme par barefoot bot, ale vse je uzke nebo nizke v nartu (Beda, BeLenka), dokonce i snehule Crocs, obepisovala jsem i ruzne prodejny s detskyma BF botickama, ale take nam nedokazi poradit. Celorocni boty ma Beda, ale do zimnich se nevejde. Crocs musel mit az velikosti 35, aby mu byly pohodlne na sirku, ale zase byly moc velke. Typ nohy ma spise ploutvicku :-), takze jakakoliv zkosena spicka je problem. Moc dekuji za rady.

Zdravím, my máme stejný problém, ale naštěstí má syn normální nárt. Syn má 8,5cm na velikost 31/32. Žádné boty mu nejsou na šířku a tak prostě kupujeme co nejširší, i když přesto úzké. Botky kupujeme farebare, občas Richter nebo ddstep. Bačkory beda, holínky crocs. Navštěvujeme převážně prodejnu littleshoes specializovanou na BF obuv a široké nožky a jejich stanovisko je jasné. Noha je příliš široká a takové boty nejsou. Prý nezbývá než se trochu přizpůsobit. No nevím, nevim, ale chodit celoročně bos nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková