Zimní kombinéza (dítě 5 let)

278
3.12.24 17:21

Zimní kombinéza dítě 5 let

Dobrý den, poraďte. Koupila jsem dítěti zimní kombinézu od Decathlonu, jejich značku. Má být do - 10°, ale včera v - 2° stupních dítě zahlásilo, že je mu zima. Tak přemýšlím, co bude lepší jestli už teď koupit teplejší, ale výběr je horší, protože ne každý výrobce uvádí, do kolika stupňů výrobek je..nebo to zachránit nějakým termoprádlem, ale stejně to asi nebude stačit do těch velkých mrazů. Dítě nemá rado, když má na sobě hodně vrstev 🫣.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30975
3.12.24 17:30

@jahodacervena řekla bych, že jasně, že termoprádlo. Ale tobě asi půjde o bezne nošení do školky. To bych se zaměřila na to, zda má dobře boty a rukavice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
3.12.24 17:31
@jahodacervena píše: Více

Spíše termoprádlo. Kombinéza může být v pohodě, ale pro „normální“ dítě a ne pro dítě zimomřivé.
Nemyslím to nijak špatně, ale beru to podle sebe. Ostatním je ještě teplo příp. jakžtakž a já už mrznu, proto bych to raději řešila termoprádlem. Než kupovat novou kombinézu a doufat, že dítěti už bude teplo

• Citovat
  • Upravit
30975
3.12.24 17:34

Případně se podívat na mikinu, v těch jsou také velké rozdíly. Zimni fleecová oproti bavlnenym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.12.24 17:37

Termo prádlo, popř Termo mikina. Otázka je, od jaké části je zima :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
3.12.24 18:04

Já mám výbornou zkušenost s dětskými kombinézami Reima (uvádí, do jak velkého mínusu jsou), ale už je to vyšší cenová kategorie. A stejně jako pod ni oblečení vrstvím-první vrstva funkční prádlo (tričko s dlouhým rukávem, legíny) a pak fleesová mikina, funkční svetr apod.

Nejnižší teplota, ve které tak syn byl byla -14 stupňů, celý den kromě pauzy na oběd a úplně ok.

• Citovat
  • Upravit
3052
3.12.24 18:15

A co melo dite pod tim? Dávala jsem vždy vrstvu pod - leginy (u nás na většinu zimy klidně bavlněné, termo jen fakt v mrazech a na delší pobyt venku), nahoře mikinu, ideálně fleesovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5969
3.12.24 18:31
@jahodacervena píše: Více

Já kdysi za mladých let byla se sestrou na čundru. Ona měla nový spacák do mínus pěti, já půjčený z doby „Marie Terezie“ od kamarádky. Hádej, komu byla v noci zima? Já byla v teplíčku a ona chudák drkotala zubama, musela jsem pak v kempu koupit chatku, jinak by mi sestra umrzla. Bylo to na konci srpna a v noci bylo určitě tak okolo 8 stupňů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
3.12.24 18:51

Pětiletá dcera ji má, tu dražší variantu a dnes celý den na horách měla pod tím funkční legíny a funkční triko, slabou fleecku a tu chtěla sundat, takže jen to funkční triko fantom a bylo ji teplo…do školky nosí tuto kombinézu jenom když nachumelí, jinak má softshelly s beránkem a kabát, bundu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
3.12.24 19:11

No ony ty běžné kombinézy kolem 1200Kč jsou pro zmrzlé děti nevyhovující hlavně proto, že jsou ve svrchní části mnohem tenčí než teplá zimní bunda. Lepší kombinace jsou lyžařské kalhoty a přes to třeba péřový kabát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14643
3.12.24 19:34

Kup mu vnitřní vrstvu z merinovlny, případně tenkou perovou vesticku (také dat dovnitř)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
3.12.24 19:34

Merino prádlo a bude mu teplo. Dávala jsem dětem pod kombinézu celou zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
3.12.24 19:49

To chce vrstvit pod to. Termoprádlo, flees a bude to jiný.
Merino je taky fajn, ale mě osobně kouše. Neskutečně nepříjemnej matroš. Tak to radši vyzkoušej než nakoupíš zásobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
4.12.24 14:59

Díky za rady, koupila jsem teplou fleecovou mikinu (měla jsem jen takovou tenčí, ta ale loni stačila 🤔) a ještě pořídím lepší rukavice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková