Získání hypotéky při existujících půjčkách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
38
22.6.20 15:46

@markytka3 Taková osoba nejsem. Takže děkuji za názor, nepřišla jsem se sem hádat. Jenom jsem pro inspiraci nic podobného na internetu nenašla, co by bylo více konkrétní, tak jsem bohužel založila tuto diskuzi.
Přeji hezký den. Opravdu se tady s Vámi nehodlám dohadovat, takže děkuji a mějte se hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
22.6.20 15:50
@Aloevera4 píše:
@Obeli to nebyl můj případ. Jen jsem se dotazovala ohledně někoho jiného. My exekuci nemáme. :)

Jo, budu ti to věřit, že ses ptala za někoho jiného :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
22.6.20 15:55

@Aloevera4

otazka 10ti sekund:
https://www.banky.cz/…ky-hypoteky/

v bode c. 3 je psano o bonite. pokud mas vsech 5 pohromade (nechci urazet), tak po precteni celeho prispevku a dosazeni si cisel, dle vasi situace (ktere jsi tu nezminila, takze ti nikdo nemuze rici, jak na tom budes a jak to mela Mana, je opravdu nesmerodatne) mas hrubou predstavu, jak na tom jste :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
22.6.20 15:57

Super, konečně příspěvek k věci a ne žádný ustepacny. Děkuji, tohle jsem nenašla. :) Příště si svy dotazy nechám pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15929
22.6.20 16:01
@Aloevera4 píše:
Super, konečně příspěvek k věci a ne žádný ustepacny. Děkuji, tohle jsem nenašla. :) Příště si svy dotazy nechám pro sebe.

Už se nevracej, ahoj. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
22.6.20 16:05
@Aloevera4 píše:
Super, konečně příspěvek k věci a ne žádný ustepacny. Děkuji, tohle jsem nenašla. :) Příště si svy dotazy nechám pro sebe.

ale na to, co jsem ti poslala, jsi se neptala :-)))) tebe zajimaly zkusenosti Manek a Pepiku a ne, jaka je ted situace na trhu. Kdybys rovnou napsala, ze nemuzes nikde najit info, jaka je ted situace na hypo trhu, tak se ti tu sejde plno zajimavych odkazu. a bez klepani si na celo nad tvym dotazem :mavam: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
22.6.20 16:10

@Zumpa neboj, sem už nikdy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15929
22.6.20 16:11
@Aloevera4 píše:
@Zumpa neboj, sem už nikdy. :)
Život je drsný :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
22.6.20 17:43
@Aloevera4 píše:
Zdravím všechny,
ráda bych, jestli máte někdo zkušenosti ohledně hypotéky následovně.
Rádi bychom si s přítelem vzali hypotéku, finančně na to dosáhneme.
Jednalo by se o 2.300.000,– s tím, že bychom na to byli dva.
No a můj dotaz se týká toho, že jsme asi před dvěma lety zařídili půjčku (jenže jsme několikrát konsolidovali a párkrát i navyšovali). Teď už jen splácíme, nikdy jsme se neopozdili se splátkou, finančně na to dosáhneme, ale máme obavy aby to navyšování a konsolidování nemělo dopad na posouzení naší žádosti o hypotéku.Předem děkuji za poznatky předem, hezký den :)

řeknu ti absolutně skvělou radu…závisí, jak vám to bude celkově vycházet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24987
22.6.20 18:02

@Zumpa je to fakt nutné ty lidi tak stírat!!???
prostě se přišla zeptat..
evidentně už konsolidovali a dokonce navyšovali - takže evidentně větší dluh, velké splátky a zřejmě i něco po splatnosti..
ona jim to stejně banka sdělí hned.. odhaduji spíše negativní scoring
ale to neznamená, že za pár let na to nedosáhne…
zakladatelko, nyní je BEZPODMÍNEČNĚ nutné NEMÍT NIC PO SPLATNOSTI (ani mobil, inkaso, telku, NIC!!) a vydržet tak nejméně tři (lépe 6) měsíců, s vaší úvěrovou historií bych o hypošku žádala právě až po těch 6 měsících a těsně předtím si zaplatila výpis ze SOLUSu a nechala si vymazat negativní záznamy…
good luck ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.6.20 19:21

Vaše celkové splátky by neměly přesáhnout 45-50% čistého měsíčního příjmu. Na milion hypo vychází splátka cca 4000. Tak si to spočítej, kolik bude vaše celková zadluženost a kolik máte plat. V tuhle chvíli CNB vydává doporučení, kdy už banky nemusí dodržovat ani tuhle podmínku, ale bude záležet na bankách, jak se k tomu budou stavět. Mohlo by to projít, ale doporučuji si najít schopného finančního poradce, který bude vědět, do které banky jít žádat. Navíc počítej s tím, že rozhodně budete potřebovat 20% ze svých zdrojů, aby tohle banka zkousla.

• Citovat
  • Upravit
7571
22.6.20 19:29

@Lucy75 stirat nutne asi nikoho neni, ale pani je takova chudera, ze ani nevi, ze kdyz mela exekuci, tak zadnou hypoteku nedostane? :roll:

Jako z nas vsech tady blbce delat muze, ze se pod jejim jmenem prihlasuje nekdo cizi viz minula diskuze, ale v bance uz z nikoho hlupaka tak jako tady neudela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.20 16:13

Záleží, kolik měsíčně splácíte a kolik byste spláceli s hypotékou. Všechny měsíční splátky nesmí přesáhnout 45 % (teď už to možná koronavirus-nařízení ČNB- posunul na 40 %) vašich měsíčních příjmů. Takže asi tak.

My jsme teď dostali hypotéku 4 000 000,–. Přítel k tomu splácí hypotéku na byt 500 000,– a leasing na auto 500 000,–. Ale my na novou hypotéku dosáhli díky příjmům.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.20 22:37

Ahoj, nevíte zda na hypotéku mají větší šanci manželé než partneři?

• Citovat
  • Upravit
Janinecicka
5.8.20 23:01

Je to úplně jedno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty