Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Zdravím všechny,
ráda bych, jestli máte někdo zkušenosti ohledně hypotéky následovně.
Rádi bychom si s přítelem vzali hypotéku, finančně na to dosáhneme.
Jednalo by se o 2.300.000,– s tím, že bychom na to byli dva.
No a můj dotaz se týká toho, že jsme asi před dvěma lety zařídili půjčku (jenže jsme několikrát konsolidovali a párkrát i navyšovali). Teď už jen splácíme, nikdy jsme se neopozdili se splátkou, finančně na to dosáhneme, ale máme obavy aby to navyšování a konsolidování nemělo dopad na posouzení naší žádosti o hypotéku.
Předem děkuji za poznatky předem, hezký den ![]()
A neni lepsi se zeptat primo poskytovatele hypoteky? snad kazdy, alespon financne gramotny clovek vi, ze z informaci, co jsi tu poskytla, lze akorat vestit z kristalove koule
copak my tu vime vase prijmy, velikost vasich pujcek - rika se tomu bonika klienta…
@markytka3 Ano vím, ale jen jsem se chtěla zeptat, jestli někdo neřešil podobnou situaci ohledně té půjčky, že by mu to bonitu snížilo kvůli navyšování a konsolidaci. Za dotaz nic nedám ne? Od toho se to jmenuje diskuze.
@Aloevera4 tak máme konsolidaci a měli jsme hypo na byt a pak si brali druhou hypo na byt a neřešili, kolikrát se konsolidovalo, spíš jde o celkovou dlužnou částku a o splátky měsíčně k výši výplaty, ale určitě poradí nějaký finanční poradce
@Aloevera4 píše:
Zdravím všechny,
ráda bych, jestli máte někdo zkušenosti ohledně hypotéky následovně.
Rádi bychom si s přítelem vzali hypotéku, finančně na to dosáhneme.
Jednalo by se o 2.300.000,– s tím, že bychom na to byli dva.
No a můj dotaz se týká toho, že jsme asi před dvěma lety zařídili půjčku (jenže jsme několikrát konsolidovali a párkrát i navyšovali). Teď už jen splácíme, nikdy jsme se neopozdili se splátkou, finančně na to dosáhneme, ale máme obavy aby to navyšování a konsolidování nemělo dopad na posouzení naší žádosti o hypotéku.Předem děkuji za poznatky předem, hezký den
Ehm, a povolí vám hypotéku, když jste měli exekuce? https://www.emimino.cz/…ticu-383571/
@Aloevera4 píše:
@markytka3 Ano vím, ale jen jsem se chtěla zeptat, jestli někdo neřešil podobnou situaci ohledně té půjčky, že by mu to bonitu snížilo kvůli navyšování a konsolidaci. Za dotaz nic nedám ne? Od toho se to jmenuje diskuze.
a kdyz jedna Mařka napise, ano u nasi banky ano. druha pak napise, nasi banku zajimala soucasna financni situace. co si z toho vezmes? asi je jednodusi obratit se na banku, u ktere budete hypoteku zadat, neni-liz pravda? nesetkala jsem se s tim, ale logicky, selskym rozumem bych tipla, ze navysovani v minulosti nebudou zohlednovat a budou brat soucasnou situaci.
@Obeli to nebyl můj případ. Jen jsem se dotazovala ohledně někoho jiného. My exekuci nemáme. ![]()
@markytka3 jde mi jen o info. Na tom přeci není nic špatného. Nehledám tady finančního poradce. To přece není nic špatného vědět 100 různých případů. Hádat se tu nechci.
@Obeli píše:
Ehm, a povolí vám hypotéku, když jste měli exekuce? https://www.emimino.cz/…ticu-383571/
no ocividne, ze moc chytre devce nebudes, jsem se trefila. snad ti je jasne, z tve predesle diskuse, ze vzhledem k registru dluznika, mate smolika. kolikrat to jeste potrebujes slyset?
@markytka3 Už jsem tu zmínila, že dotaz ohledně exekuce byl obecný a nejednalo se o mě ani o mém příteli, takže tato zmínka není relevantní. Děkuji za pochopení. Jak jsem řekla, nechci se tu hádat.
@Aloevera4 píše:
@markytka3 jde mi jen o info. Na tom přeci není nic špatného. Nehledám tady finančního poradce. To přece není nic špatného vědět 100 různých případů. Hádat se tu nechci.
tak mas jen 2 moznosti - bude vadit a nebude vadit
a hledat financniho poradce by jsi, byt tebou, si mela ![]()
@Aloevera4 píše:
@markytka3 Už jsem tu zmínila, že dotaz ohledně exekuce byl obecný a nejednalo se o mě ani o mém příteli, takže tato zmínka není relevantní. Děkuji za pochopení. Jak jsem řekla, nechci se tu hádat.
ale i tak, na takoveto banalni dotazy nemusis porad zakladat dotazy, jak dlouho trva vymaz z registru - vygoogleno na googlu behem chvilinky. a co se tyka dnesniho dotazu, tebe nezajima sofistikovana odpoved banky? tobe staci nejake zkusenosti z emimina?
uz vidim situaci, jak prijdete do banky, kde vam hypo zamitnout a ty budes „vykrikovat“, ale Mana z emimina psala, ze to nevadi ![]()
Příspěvek upraven 22.06.20 v 15:44
Tady už svět opravdu není v pořádku, když jsou lidi jenom kritizovaný. Ještě nikdy jsem tu neviděla diskuzi, kde by se nenašel rejpal, kterej místo toho aby respektoval právo dotazujích, tak radši sedne k PC nebo telefonu a jede do všech. Nashledanou a děkuji za Váš krásný názor.
@Aloevera4 píše:
Tady už svět opravdu není v pořádku, když jsou lidi jenom kritizovaný. Ještě nikdy jsem tu neviděla diskuzi, kde by se nenašel rejpal, kterej místo toho aby respektoval právo dotazujích, tak radši sedne k PC nebo telefonu a jede do všech. Nashledanou a děkuji za Váš krásný názor.
to souhlasim, je to od te doby, co sem lidi pisi dotazy, na jejichz odpoved staci zadat dotaz do googlu, a behem chvilky maji sofistikovanou odpoved… ![]()