Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Bude nejspíš řešit majetkové a rodinné poměry, hlavně co se změnilo od doby podání návrhu, takže jej dobré mít připravené doklady o příjmu (výplatní pásky, rozhodnutí o soc. dávkách apod.) Pak se budete vyjadřovat k přihláškám pohledávek, takže se na ně podívejte do rejstříku, jestli se všemi souhlasíte. Můžete se podívat do insolvenčního rejstříku, jak vypadá Záznam z jednání s dlužníkem, Zpráva pro oddlužení atd. vypracovaný Vaším správcem u jiných dlužníků, to Vás navede:
https://isir.justice.cz/…znamFiltr.do tady si najdete svého správce a dole kliknete na kolonku „řízení v nichž je ustanoven a nezproštěn“, dorolujete někam dolů do řízení z roku 2019 nebo 2020 (po novele) a u těch dlužníků to najdete.
Jen kvůli ID nárok na snížení není. Rozhodující je spíš to, zda máte zvýšené náklady na živobytí. Tedy například zda musíte doplácet léky, lázně apod. Obvykle se v takovém případě posuzuje příjem a výdaje celé domácnosti a taky přiměřenost těch výdajů.
@jezz1e
Platim 5000,– najem 4500 vydaje okolo meli by srazet 3200 - 3800 skoro nic mi nezbyde. Nemuzu najit praci. Snazim se co to jde. Odeslala jsem cca 400 nabidek od listopadu 2019 a furt nic.
Ahoj, v pátek mám schůzku se správcem. Nevím co od toho čekat? Nebo jak se připravit.. Děkuji za pomoc