Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky, už se to konečně blíží. Zítra mám první termín a ve středu hned druhý. Sice už jedno dítko doma mám. Ale ted se nějak nemůžeme dočkat. Děláme všechno proto, aby se malé narodilo a stále nic ![]()
Otravují nás otázky typu :ještě nic? ty jsi ještě celá?:
Manžel chce být u porodu, já mu říkám že jej tam nechci, že bude hlídat malého.
Dokonce i můj mi leze krkem, pořád se ptá, ještě nic nebolí, ještě nejedem, v noci určitě.
Jen tak píšu, jaké ste měli pocity vy, když už tu byl termín a mimču se nechtělo ven?
Hrozny! Zaprve sem myslela ze prasknu protoze uz sem byla proste obri, hrozne me to uz stvalo. Byla sem otravena chtela sem se uz toho pupku zbavit a malou mit uz u sebe. Tejden po terminu stale nic, den pred vyvolavackou jsem sla na prochazku hodne dlouhou (i pres to ze sem se fakt sourala) a pak skakala na balonu a ejhle ulehla sem vecer asi o pulnoci do postele, povidala sem si s manzelem a najednou takovy divny jako krupnuti v brise a rupla me voda. Manzel zacal hopsat ze jedeme jedeme a ja porad nevedela jestli je to fakt voda atd…
sranda. Hlavne to jak si na stul zacal pripravovat veci jako: svacinku, susenky, penezenka, kamera…
Hrozne se na Lin tesil
Mala se narodila druhy den v 10:00
Hlavne ty otazky… UZ? Jeste nerodis? uz sem k smrti nesnasela…
to ještě nic není.....já rodila až 41+6 a to bylo teprv dotazů typu…ještě nic??
Vlastně jsem měsíc neslyšela nic jinýho, než kdy to bude, pořád nic?.....to bylo teprve dlouhý…samý SMS od známých… ![]()
od 38.tt jsem večer ulehala do postele s tím, že třeba už dnes to přijde a pojedeme…nakonec to čekání na porod trvalo měsíc a museli ho vyvolávat.
Samozřejmě u mě nezabraly žádné vypuzovací metody ![]()
K tomu taťkovi u porodu…to dítko nemůže hlídat někdo jiný - babička? Když chce být u porodu, tak je škoda mu v v tom bránit, je to i jeho dítě…
Taky mi lezou krkem ty řeči. Včera mi dokonce jeden známý radil že mám skákat z přízemí až do třetího patra po schodem, to že pomůže k porodu ![]()
Poslíčky mám každý večer, pak to přejde a sem spíše naštvaná. Až budu opravdu rodit a mět bolesti, tak budu asi jen vzpomínat na poslíčky co? ![]()
Mě totiž u prvního bylo šíleně špatně, zvracela sem, třepala se jak osika, byla mi zima. On takové stavy nemusí. Už kvůli němu. Nakonec jsem šla na císaře, takže konec porodu neviděl.
Ale jak to tak vypadá, tak tam semnou budu, včera to říkal. Že mě samotnou nenechá.
Hlídání máme, to je jasné, máme babiček a tet.
Spíš mám strach aby se po porodu nějak nezměnil.
Já bych zas byla za to že u porodu mám mít toho koho já tam chci… A ne že manžel či přítel oznámí chci tam být a já se po… abych mu to umožnila, když vím že mi to nebude příjemný. Jinak u nás naštěstí všichni známí měli tolik soudnosti že se neptali
On vlastně ten termín nikdo nevěděl, všichni že v srpnu (už se neřeklo že prvního), takže když se 28.7. rozešly SMSky tak se vcelku divili
Přenášení doufám že nikdy nezažiju.
Jéé já mám taky termín porodu zítra a taky stále nic..
také jsem zkoušela vše možné, od sexu po mytí oken a nějak se mu nechce. A otázky typu už? mi taky lezou na nervy
tak držím palce..
Já mám čerstvé miminko a musím říct, že mi pomohla vypuzovací metoda KLYSTÝR
. Večer jsem si udělala sama nálev (koupila jsem si k tomuto účelu ten speciální balonek sca 60Kč) a nálev jsem udělala pro jistotu 2×. Nebylo to zase až tak hrozné. Ale pořád nic a k ránu jsem začala pociťovat jakoby lehké pobolívání podbřišku a před obědem bylo mimi venku
. Jiné vypuzovací metody u nás selhaly. Tohle pročištění střev zabralo.
Myslim, ze clovek nemuze vubec vedet, jestli to bylo prochazkou, micem, klistyrem nebo cimkoliv. Jestli by to miminko nevylezlo ten den samo. Myslim, ze nikdo z nas nechce vyvolavacku, tak se snazime, ale kazde mimo i telo je jiny a nejaky drastaky jako specialni napoje z ruznejch projimadel bych vynechala ![]()
Máte někdo zkušenost s tím, že je vyvolání o dost horší než když to přijde samo??
je to asi rychlejší né?
ahoj,mě vyvolávali 2.porod, 3 dny injekce,pak mi praskli vodu,nic,žádné ozvy na monitoru,sestřička říkala,že budu rodit až večer,vodu mi praskli ráno po 9.hodině a v 10.30 jsme přišla,že už mám bolesti po 5 min.,dali mi clystýr a to byl zážitek,já cítila,jak se mi kyčle rozjíždějíjsem mylsela,že se rozjedou úplně,a jsem lítala jen záchodmsprcha,asi ve 12h. mě prohlídli,že jsem otevřená jen na 3 prsty,a já šla znova na záchod a do sprchy a řvala,že rodím,ne nerodíte,ale jo rodím,a šla jsem na sál,tam mě prohlídli a zařvali: ježíš,tlačte a já zatlačila,po tom clystýru šla zas stolice,tak vše umýt,převlíct: i sestřičky ![]()
a já zatlačila ještě jednou a kluk byl na světe,bylo přesně 12.20 ![]()
Ahoj, já měla termín včera a už se taky nemůžem všichni dočkat. Otázky, jako že proč se s tím ještě tahám a co tady ještě dělám, úplně nesnáším
Taťka taky otravuje už snad měsíc, jestli mě něco už bolí a tak. Poslíčkujeme už 2 týdny a pořád se nic neděje a to mi hrozil předčasnej porod jako u prvního a nakonec už teda přenáším. Já už hlavně chci být doma z porodnice, protože si nedokážu představit ani pár hodin bez malýho, natož pár dní, který tam budem muset strávit. Tam snad steskem umřu ![]()
Od rána mě bolí břicho, spíše takové bodání, sem tam i tvrdne nebo jestli se malá tak tlačí nevím.
My zkoušeli taky všechno co šlo. Okna umyté, peřiny přeslečené, včera sem dokonce čistila auto a vysávala, sex je taky, ale vůbec nic se neděje.
Ahojky, tak u nás také nepomohlo nic. Byla jsem totálně vyfluslá a Honzík uvnitř.
Každý den jsem si vyprala,setřela prach,podlahu,vysála,…kdyby náhodou a prd.
41+1 jsem nastoupila na gyndu, prošťourli mě, ve 21h to začalo a v 0.10 byl malý na světě.
Být doma, tak tam i rodím.Otázky: tak co? jsem ignorovala, bylo vidět, že nic. Chápu, co už máte dětičky, že to je fakt o nervy, co pak honem dělat? Kamarádka nastoupila se mnou na vyvolání a děs běs, porodila a my už valili domů. Popisovat nebudu. ![]()