Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tyna90 píše:Lentilka-a píše:Ahoj taky to mam ted kolem sebe jestli sem uz neporodila atd a dneska uz prenasim
Já se taky bojímale snažím se na to nemyslet. Bohužel mam kolem sebe lidi, kteří mi furt říkají ať už porodím, nebo že porodím do týdne, nebo hlavně tu neroď. Docela mě to vytáčí. Hlavně když mám ještě skoro dva týdny čas. Každopádně všem co jsou v očekávání držím palečky a ať to jde hladce
Tyno bud v klidu - přenáší se až od ukončeného 42.týdne těhotenství.. Od 38.tt do 41+6tt jsi pořád v termínu ![]()
Ahoj Týnko, taky tě zdravím koukám že jsi stále tu. Jak říkají holky hlavně odpočívej protože nevím čím to je ale většina holek rodí v noci byl to i můj případ. Malý se mi narodil v 7.20 ráno. Pamatuji si jak mi každý radil hodně spi pak se nevyspíš jenže ono to nešlo pupek byl už tak velkej že jen najít vhodnou polohu ke spánku mě uvnavovalo byla jsem oteklá a bolely mě kyčle. Je fakt že s mimčem už toho moc nenaspím ale mám hodného muže tak když je doma vezme kočárek povozí a já se klidně natáhnu bez výčitek svědomí. Takže užívej odpočívej a raduj se že za chvíli budeš maminka je to opravdu krásná část života.
Ahojky holky tak v utery nastupuju na prijem do porodnice tak mi to budou vyvolavat.BOJIM ![]()
Neboj se opravdu to zvládneš navíc už musíš není cesty zpět podívej kolik holek před tebou to zvládlo. Já vím říkáš si ty se to kecá má to za sebou ale opravdu první týden po porodu jsem si říkala žádné další dítko mít NEBUDEME. Ale ted je to už 5 měsíců a o durhém uvažuji ne hned ale do budoucna to podstoupím ještě jednou. Kdyby to bylo tak strašné tak by do toho žádná maminka znova nešla a koukej každá má alespon 2 děti. Tak hlavu vzhůru to dáš!!!!
Ale ja nemam strach z porodu ale jak to bude vsechno probihat
Tyna90 píše:
Neboj, určitě to bude probíhat dobře:-) Zkus si dát sklenku červeného, horkou vanu, vydrbat kartáčem podlahu, dlouhou procházku, párkrát vyběhnout schody nebo pošpásovat s manželem/přítelem ![]()
Já vybíhávala schody xkrát denně(bydlím v patře), 2dny po termínu jsem byla na 8km procházce a vylezla na rozhlednu, vydrbala podlahu i u babi v bytě a další „vychytávky“ a stejně mi to nepomohlo ![]()
JaGa1204 píše:
Neboj se opravdu to zvládneš navíc už musíš není cesty zpět podívej kolik holek před tebou to zvládlo. Já vím říkáš si ty se to kecá má to za sebou ale opravdu první týden po porodu jsem si říkala žádné další dítko mít NEBUDEME. Ale ted je to už 5 měsíců a o durhém uvažuji ne hned ale do budoucna to podstoupím ještě jednou. Kdyby to bylo tak strašné tak by do toho žádná maminka znova nešla a koukej každá má alespon 2 děti. Tak hlavu vzhůru to dáš!!!!
koukám, že to máme stejné - taky napřed - už nikdy víc, jedno dítě stačí. a za"pár dní" se už přemýšlelo o dlaším… my máme 15ti měsíční hádě a už pomalu hučím do manžela ![]()
atominnka píše:Tyna90 píše:Neboj, určitě to bude probíhat dobře:-) Zkus si dát sklenku červeného, horkou vanu, vydrbat kartáčem podlahu, dlouhou procházku, párkrát vyběhnout schody nebo pošpásovat s manželem/přítelem
Já vybíhávala schody xkrát denně(bydlím v patře), 2dny po termínu jsem byla na 8km procházce a vylezla na rozhlednu, vydrbala podlahu i u babi v bytě a další „vychytávky“ a stejně mi to nepomohlo
To ne ja si uz radeji pockam na to uteri kdyz uz sem cekala 9mesicu ![]()
Do uterý daleko
třeba se malá ještě rozhodne a půjde ven sama ![]()
..i to se může stát.Kamarádka měla ráno nástup do porodnice v šest na vyvolání a ve 4h ráno malá sama se rozhodla a šla přirozeně.Tak moc se bála že to pak šlo samo
Já myslím že už jsou určo 2…ptz měla jít Týnka na vyvolávačku takže bud jí to vyvolali a už to má zasebou a nebo si prcek pospíšil sám !!!
Na vyvolávačku měla jít zítra:-) Ale taky si myslím, že už budou 2 ![]()