Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jak píše Gladys, taky si myslím, že kdyby to bylo hodně ono, tak je ti to jasný. Já bych např. při kontrakcích po 5 min. nenapsala ani ň. I když každá jsme jiná.
Tyna90 píše:Gladys píše:Kdybych si delala srandu tak to tady ani neresim ne?!A hlavne kdyz si tu pisu tak aspon na to tolik nemyslimTyna90 píše:No kdyby to přeci jen nebyl porod a nudila ses, tak si zkus někde stáhnout film Orgasmic birth. To člověka tak krásně naladí pozitivně, že ten porod není nic děsnýho, naopak.
Holky ja mam stejne strach
A teda ještě technická rada, máš nějaké bolesti (nechci zlehčovat, chce se mi napsat bolístky, protože celkem čile diskutuješ), nesleduj se celou noc, zda jako už jo nebo ne. Zalehni a dokud ti půjde jen trochu ležet, tak lež a odpočívej. Nejhorší je, když ženská proposluje celou noc, celá zvejřená kvůli tomu nespí, pak druhý den to přjde v začátek porodu a čeká ji třeba ještě 12h kontrakcí a je unavená. Až to přijde, tak to přijde, nežeň se tam zbytečně brzo, opravdovou porodní bolest poznáš
Nepsala jsem, že si děláš srandu. Jen si myslím, že máš trochu bolesti, zřejmě poslíky,takže to vůbec nemusí být rozjíždějící se porod. A pokud se bojíš, tak ten film je fakt hodně povzbuzující. Jsi ženská, porodit umíš, jen si musíš naslouchat a nevyšilovat.
Zítra rodím … to dneska říkám, když nadejde den narozenin mých kluků. A je úplně jiný než byly jejich vypočítané termíny. Oba se totiž narodili dřív. Respektive ten mladší byl ještě neodnošený. Ale v jeho případě a kvůli mému zdravotnímu stavu mi to stejně říkali, že to prostě bude dřív. No, a jedna moje kamarádka, ta v den termínu se vydala na výstup na docela slušný kopec, co jsem oosbně považovala za hazard. Ona to tak cítitla, že je ještě brzy - týden přenášela a kluk skutečně přenášený nevypadal - neměl takové ty znaky jako přerostlé nehtíky, voda nebyla zakalená, atd. Dyť vono se vlastnějc neví, kdy se „to“ stalo, všechno se počítá od posleních měsíčků a všechno je to takové … per huba. řekla bych, že u prvního porodu jsem vnitřně věděla, že „je to tady“, jen jako nezkušená proivorodička jsem si prostě nebyla jista, neustále jsem se proovnávala s tím, co jsem kde načetla, co mi kdo řekl, jak to bylo u něj, a tak jsem taky nevěděla, nebyla jsem si jistá. Když jsem rodila podruhé, a ty kontrakce přišly poprvé v pět ráno, když mně probudila silná bolest, pohádala jsem se i s doktorem, který tvrdil, že v 35 tt to nemůže být ještě porod, že to jsou jen poslíčci - rodila jsem (ale neporodila, ale to už je jiná - malý se narodil sc).
No co dodat. Může být, že porod se skutečně blíží. Může být, že je to zácpa. Může být, že je to COKOLI jiného. Prostě pokud bys měla pocit, že už opravdu rodíš (t.j. pravidelně se zkracující kontrakce, bolesti v podbřišku či vystřelující do zad, atd. - to se dočteš) , vyraž do nemocnice - v nejhorším tě „jen“ pošlou zpět domů.
jajul píše:
Jak píše Gladys, taky si myslím, že kdyby to bylo hodně ono, tak je ti to jasný. Já bych např. při kontrakcích po 5 min. nenapsala ani ň. I když každá jsme jiná.
já zvládla napsat, že prdla voda a jedem, nezvládala jsem ani bušit do contractionmastera ![]()
Ale abych pravdu rekla tak sem seod vas vsech dozvedela hodne informaci atd.Nebojte az to nastane tak to napisu sem a kdyz bude mala na svete tak dam fotky ![]()
Gladys píše:jajul píše:já zvládla napsat, že prdla voda a jedem, nezvládala jsem ani bušit do contractionmastera
Mě rupla v noci v posteli, tak jsem nemusela nic psát
. Jen mi muž řekl, ať se uklidním, že jsem se jen počůrala jak mi malá zatlačila na močák
. Uvěřil, až si čuchnul a dodnes tvrdí, že plodovka voněla po Emičce. Z Olomouce do Zlína to stihnul za 23 (on tvrdí že za 26
) minut. A naštěstí jsme stihli i císaře ( kvůli mým očím a kp poloze miminka), ale po topinkách a mlíku na večeři jsem se dobrala až ke kontrakcím po 2 minutách.
![]()
jajul píše:Gladys píše:Mě rupla v noci v posteli, nemusela jsem nic psát. Jen mi muž řekl, ať se uklidním, že jsem se jen počůrala jak mi malá zatlačila na močákjajul píše:já zvládla napsat, že prdla voda a jedem, nezvládala jsem ani bušit do contractionmastera
Jak píše Gladys, taky si myslím, že kdyby to bylo hodně ono, tak je ti to jasný. Já bych např. při kontrakcích po 5 min. nenapsala ani ň. I když každá jsme jiná.![]()
. Uvěřil, až si čuchnul a dodnes tvrdí, že plodovka voněla po Emičce. Z Olomouce do Zlína to stihnul za 23 (on tvrdí že za 26
) minut. A naštěstí jsme stihli i císaře ( kvůli mým očím a kp poloze miminka), ale po topinkách a mlíku na večeři jsem se dobrala až ke kontrakcím po 2 minutách.
![]()
![]()
Taky mi praskla voda v noci no v pul jedny manzel kdyz sem ho budila ze mi praskla voda me sprdnul at mu dam jeste pet minut a pak pojede do prace mel vstavat v pul paty ![]()
jajul píše:Gladys píše:Mě rupla v noci v posteli, tak jsem nemusela nic psátjajul píše:já zvládla napsat, že prdla voda a jedem, nezvládala jsem ani bušit do contractionmastera
Jak píše Gladys, taky si myslím, že kdyby to bylo hodně ono, tak je ti to jasný. Já bych např. při kontrakcích po 5 min. nenapsala ani ň. I když každá jsme jiná.. Jen mi muž řekl, ať se uklidním, že jsem se jen počůrala jak mi malá zatlačila na močák
![]()
![]()
![]()
no já tekrát psala holkám do diskuze
Muž mi podal ručník, pak zase spal, pak si dělal kafe, když jsem stála dole v předsíni a ječela, že jedem, pak ještě musel vyvenčit psy (tlaky na konečník jak prase), vytáhnout žebřík z auta, na všechno měl dost času, ještě hudral, že si nemohl udělat kaši k snídani a najít foťák (myslím, že ta kaše je to, co dělilo Matýska od narození se v předsíni
).
jajul píše:Gladys píše:Mě rupla v noci v posteli, tak jsem nemusela nic psátjajul píše:já zvládla napsat, že prdla voda a jedem, nezvládala jsem ani bušit do contractionmastera
Jak píše Gladys, taky si myslím, že kdyby to bylo hodně ono, tak je ti to jasný. Já bych např. při kontrakcích po 5 min. nenapsala ani ň. I když každá jsme jiná.. Jen mi muž řekl, ať se uklidním, že jsem se jen počůrala jak mi malá zatlačila na močák
![]()
![]()
![]()
Tak to je pěkný že ti manžel řekl že jsi se počůrala
Ty chlapi to je síla. Můj manžel mi u porodu řekl že jedno dítě nám bude bohatě stačit a mezitím co jsem byla na připravně a než ho zavolaly byl prý 4 x na záchodě jaké měl nervy. Je mi těch našich drahých poloviček docela líto jak tam s nami trpí u těch porodů. Po porodu odjel domů a prý seděl doma na gauči a půl hodiny brečel bylo to pro něj hodně emotivní a pak že chlapi nebulej… ![]()
Gladys píše:jajul píše:no já tekrát psala holkám do diskuzeGladys píše:Mě rupla v noci v posteli, tak jsem nemusela nic psátjajul píše:já zvládla napsat, že prdla voda a jedem, nezvládala jsem ani bušit do contractionmastera
![]()
![]()
![]()
Muž mi podal ručník, pak zase spal, pak si dělal kafe, když jsem stála dole v předsíni a ječela, že jedem, pak ještě musel vyvenčit psy (tlaky na konečník jak prase), vytáhnout žebřík z auta, na všechno měl dost času, ještě hudral, že si nemohl udělat kaši k snídani a najít foťák (myslím, že ta kaše je to, co dělilo Matýska od narození se v předsíni
).
JaGa1204 píše:jajul píše:Tak to je pěkný že ti manžel řekl že jsi se počůralaGladys píše:Mě rupla v noci v posteli, tak jsem nemusela nic psátjajul píše:já zvládla napsat, že prdla voda a jedem, nezvládala jsem ani bušit do contractionmastera
![]()
![]()
![]()
Ty chlapi to je síla. Můj manžel mi u porodu řekl že jedno dítě nám bude bohatě stačit a mezitím co jsem byla na připravně a než ho zavolaly byl prý 4 x na záchodě jaké měl nervy. Je mi těch našich drahých poloviček docela líto jak tam s nami trpí u těch porodů. Po porodu odjel domů a prý seděl doma na gauči a půl hodiny brečel bylo to pro něj hodně emotivní a pak že chlapi nebulej…
Dneska se ohrazuje, že mi to neřek
. My jsme celej víkend betonovali podezdívku na plot (teda on s řemeslníky, já jim jen vařila) a spal hodinu, když mi rupla voda, tak se mu prostě nechtělo vstávat. ![]()
Ty jo Gladys ještě vyvenčit psi.No to muselo bejt.Chlap tomu asi nemohl uvěřit,že rodiš.
Ahojky holky tak sem to zaspala ale stejne to zacina opet jako vcera
Tyna90 píše:
Ahojky holky tak sem to zaspala ale stejne to zacina opet jako vcera
Tak hlavně klid a odpočívej:-)