Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zakladatelko, možná jsi jen špatně napsala název diskuse, každopádně se neboj pokud máš jen tlaky, tak opravdu zítra rodit nemusíš a pravděpodobně ani nebudeš. A neboj se, porod poznáš
Ať dobře dopadne.
Nevim proc ste na me tak neprijemne.Jen sem se ptala nic vic.Proto sem psala sem ze vy mate zkusenosti s porodem atd.
Možná bys mohla zkusit lépe popsat, jak ti je, pak ti lépe někdo může říct, jestli to souvisí s porodem nebo ne. I když na dálku to je fakt těžký ![]()
Tyna90 píše:
Njn tady mi asi nikdo neporadi nebo aspon nerekne jak to je.To je teda diskuze
na blbou otázku blbá odpověď, sorry
Fyziologické těhotenství trvá 38-42týdnů, Termín porodu je orientační datum pro délku 40týdnů. Takže už jsi 2týdny v termínu a ještě dva týdny budeš.
tlaky, bolesti, píchání, časté čurání, tvrdnutí břicha a já nevím co ještě můžou vést k porodu a nemusí.
Takže fakt tu nemáme nikdo věšteckou kouli, abychom ti řekli, zda porodíš přesně na termín nebo o týden později ![]()
Asi sem blbe napsala ten nazev ale jelikoz sem nic na internetu nevycetla tak se omlouvam tem co si myslej ze sem nezkusena atd
Chapu to ale vim jak dlouho trva tehotenstvi ale proste sem se chtela i takhle informovat.N ic vic tak nevim proc hned musim byt pubertak a neinformovana?Je lepsi se zeptat i jinde ne nez u doktoru.Nekdy je to lepsi ze zeptat maminek co to maj zasebou.
Kdybys věděla, jak dlouho trvá těhotenství, tak by ses tu neptala, zda můžeš porodit den před termínem. Den před termínem není dřív. První dítě jsem rodila 39+0, druhé 40+0, obě jsou donošené, žádné se nenarodilo dřív.
Přesně na termín se rodí jen 5% všech narozených dětí. Takže prohlásit že zítra rodíš je extrémně naivní a přijde mi, že i trochu divné, protože snad každý dr svou pacientku aspoň trochu informuje, že teď už to teda může přijít kdykoliv.
Aishenka píše:Tyna90 píše:Nic si z toho nedělej, není nic špatného na tom se zeptat.
Tak sorry ze se ptam kdyz rodim poprve
Přesně tak. Buď v pohodě. Každá jsme jednou rodila poprvé a určitě jsme všechno nevěděli.
Zakladatelko, opravdu jsi diskusi nazvala blbě, ale co
Porod může přijít každou chvíli, ale taky třeba za 14dní…To ti nikdo z nás tady nepoví, na to jsi toho popsala málo, ale věř mi, že až budeš rodit, tak to poznáš.. Tlaky můžou a taky nemusí znamenat porod. Já měla tlaky poslední měsíc těhu skoro pořád, nakonec jsem „přenášela“ týden a porod mi vyvolávali.
Njn nekteri si to asi nemyslej.Jen nektera zvas mi napise v pohode ale nekteri proste si myslej ze sem blba krava
Tyna90 píše:
Njn nekteri si to asi nemyslej.Jen nektera zvas mi napise v pohode ale nekteri proste si myslej ze sem blba krava
Já si to nemyslím
![]()
Tak abych to upresnila mam tlaky jako bych mela zacpu a mam i hodne bolesti v podbrisku.A hlavne nevim proc se do me nekteri maminky navazuji?Njn hold si mysli ze sem hold nevzdelana.A to me mrzi
Tyna90 píše:
Tak abych to upresnila mam tlaky jako bych mela zacpu a mam i hodne bolesti v podbrisku.A hlavne nevim proc se do me nekteri maminky navazuji?Njn hold si mysli ze sem hold nevzdelana.A to me mrzi
A co ty bolesti, jsou pravidelné?? Zkoušela jsi teplou vanu?
anoli30 píše:Aishenka píše:Přesně tak. Buď v pohodě. Každá jsme jednou rodila poprvé a určitě jsme všechno nevěděli.Tyna90 píše:Nic si z toho nedělej, není nic špatného na tom se zeptat.
Tak sorry ze se ptam kdyz rodim poprve
Já jo, já věděla absolutně všechno.
Jen se pak časem ukázalo, že ne všechno byla pravda ![]()
Jj zkousela asi na hodku se mi to ustalo.Ale radeji sem jeste voala na ZS a tam mi rekli ze kdyby neco tak si mam zavolat sanitu a ze to sou porodni bolesti