Zítra zkouška a já vím kulový

12.12.21 23:50

Zítra zkouška a já vím kulový

Zdravím, musím to už nějak ventilovat a napadlo mě, že bych mohla tady.
Zítra zápočet z chemie, učím se na to týden a umím úplný prd, to co jsem uměla ještě odpoledne, tak už nevím. Jsem z toho už hotová, nemůžu si dovolit neprojít že započtu, první pokus jsem už nezvládla, takže mi vzali jeden pokus na zkoušku, když nedám ani druhou část, tak mi seberou další.
Nevím, co mám dělat, už se mi chce z toho brečet. Jindy bývám flegmatik, ale teď mi to moc nejde, vím, že jde o “prd”, dějí se horší věci, než že někomu nejde škola, ale připadám si jako bezmozek. Ráda bych to měla radši u konečníku.
Ráda bych měla alespoň bakaláře a tenhle obor mi do “vysněnýho” zaměstnání pasuje a hodil by se. Ale už mi je 23 a když to teď nezvládnu, tak už si budu muset platit a taky nechci do 30 byt ve škole jako ultranemakacenko a byt na obtíž mamce, chci pracovat, někam se posunout. Moc ráda bych si o tom s někým pokecala, ale všichni v bližším kruhu mi na to poví jenom “však ty to zvládneš”, protože si mysli, že mě to uklidní, ale mě to dodá jenom dojem, že až to pokazim, tak před nimi klesnu.
Pardoooon za můj menší výlev, potřebovala jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
TO_IT
13.12.21 00:22

Každej někdy selže, tak to v životě prostě je a to přijmi. Aby jsi si nepřipadala jako nemakacenko, tak u školy i makej. Život je hned příjemnější.

Pokud jsi se na to nevyflákla (a já hádám že částečně ano, protože prokrast a následná panika jdou ruku v ruce) tak to prostě zkus. Pokud jsi se na to vyflákla, chápu že pak máš jen nějaký jeden pokus? (Nikdy mi nikdo neoddělával pokusy na zkoušku za nepovedený zápočet, prostě tři na zápočet (nebo dva pokud vyučující víc nedali), tři na zkoušku).. tak tě to může motivovat k většímu úsilí. Na poslední pokusy se člověk víc kousne.

A když nejde o život, jde pořád o nic. Věci většinou jdou nějak spravit. Ale zoufalství a paniku plně chápu. Jsme lidi, nejsme stroje.

• Citovat
  • Upravit
1203
13.12.21 00:23

Je to jen bezny „tupy“ stav pred zkouskou. Jdi spat, zitra to naskoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26995
13.12.21 05:40
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20999
13.12.21 06:28

Však a co, tak půjdeš do práce a budeš si to platit a dělat dálkově a tam už bude o něco větší motivace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44246
13.12.21 07:12
@Cenarius píše:
Však a co, tak půjdeš do práce a budeš si to platit a dělat dálkově a tam už bude o něco větší motivace.

Dálkové studium na veřejných VŠ se neplatí a neplatí se ani další studium, pokud to první bylo úspěšně ukončené.
Ten stav tuposti před zkouškou je normální.

Pokud někdo zkoušku ale opakovaně neudělá, tak na ni prostě nemá. V dnešní společnosti panuje všeobecné povědomí a jsou k tomu určitým způsobem vedeni už malí žáci, že každý může dělat všechno a zvládne všechno, ale tak to není. Potom je pro jednotlivce těžké se s tím vyrovnat a přijmout, že on na něco konkrétního nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20999
13.12.21 07:34
@Pears206 píše:
Dálkové studium na veřejných VŠ se neplatí a neplatí se ani další studium, pokud to první bylo úspěšně ukončené.

Sama píše, že když to teďka nedá, tak si to bude muset platit. Takže dedukuji, že těch neúspěšných pokusů už bylo více, když jí je 23.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
13.12.21 08:24

Zítra mám zápočet z němčiny. Mám se naučit pět témat. Přes víkend jsem se naučila jedno, protože jsem pekla cukroví. :mrgreen: Dneska se musím naučit ty zbylý čtyři. Mimochodem, jsem přes 20 let po maturitě a za celou dobu jsem německy ani nekvákla. Tak kdo je na tom hůř? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
13.12.21 08:32
@PetraJ píše:
Zítra mám zápočet z němčiny. Mám se naučit pět témat. Přes víkend jsem se naučila jedno, protože jsem pekla cukroví. :mrgreen: Dneska se musím naučit ty zbylý čtyři. Mimochodem, jsem přes 20 let po maturitě a za celou dobu jsem německy ani nekvákla. Tak kdo je na tom hůř? :lol:

Nemůžeš se s nikým srovnávat, kdo je na tom hůř. Že ses na to vykašlala a máš to stihnout dnes není chyba zakladatelky.

• Citovat
  • Upravit
20999
13.12.21 10:51
@PetraJ píše:
Zítra mám zápočet z němčiny. Mám se naučit pět témat. Přes víkend jsem se naučila jedno, protože jsem pekla cukroví. :mrgreen: Dneska se musím naučit ty zbylý čtyři. Mimochodem, jsem přes 20 let po maturitě a za celou dobu jsem německy ani nekvákla. Tak kdo je na tom hůř? :lol:

Tak snad ti to cukroví bude chutnat až se jím budeš ládovat na žal, že jsi nedala zápočet. :cert: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.21 23:49
@Cenarius
@Cenarius píše:
Sama píše, že když to teďka nedá, tak si to bude muset platit. Takže dedukuji, že těch neúspěšných pokusů už bylo více, když jí je 23.

Tak to není, po maturitě jsem si dělala ještě 2 nástavby, které mi navazují na maturitní obor, abych měla větší přehled v oboru a rozšířila si ho. Na VŠ jsem šla na obor, kterým jsem to chtěla “završit”, který je samozřejmě taky do mého oboru, ale ten je už na chemické fakultě a já jakožto z umělecké střední, kde jsem chemii měla rok a ještě x let zpátky, tak to nezvládám, tak jak jsem si představovala. Asi jsem se přecenila, co se dá dělat. Uvidí se, co bude dál.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
14.12.21 00:11

Zakladatelko, jak ti dopadla zkouška? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11146
14.12.21 19:41

@Michaela9840 jak jsi dopadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
14.12.21 19:50
@Cenarius píše:
Tak snad ti to cukroví bude chutnat až se jím budeš ládovat na žal, že jsi nedala zápočet. :cert: :D

Ládovala jsem se s ním ještě před zápočtem a dobrý, dala jsem to. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko