Živnostenský list a úřad

4
2.8.23 23:42

Živnostenský list a úřad

Ahojte holky,
stala se mi opravdu zvláštní věc. Mám aktivní živnostenský list, ale nikdy jsem nezahájila žádné podnikání. Jsem normální zaměstnanec. Nicméně, dnes mi přišlo předvolání na živnostenský úřad a světe div se, mám doložit vše ohledně mého podnikání. Jak asi, když jsem nikdy nic nezahájila :nevim:. Na živnostenský list jsem si nevydělala ani korunu. Posledně mi paní na úřadě řekla, že stačí sepsat čestné prohlášení, že jsem nezačala.
A teď se tady hroutím, co mě tam čeká. Nezažila jste to některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2350
3.8.23 03:00

Z toho není potřeba se hroutit ani nikam chodit. Napiš prohlášení, na kterém jste se s úřednicí dohodly, to pošli datovkou a máš vyřízeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
3.8.23 06:33
@Lola0707 píše:
Posledně mi paní na úřadě řekla, že stačí sepsat čestné prohlášení, že jsem nezačala. A teď se tady hroutím, co mě tam čeká.

Podle § 58 odst. 5 živnostenského zákona platí, že živnostenský úřad může zrušit podnikateli živnostenské oprávnění, jestliže podnikatel neprovozuje živnost po dobu delší než 4 roky.

Takže pokud živnost neprovozuješ (a dodáš k tomu prohlášení že jsi ji nikdy nezačala provozovat), pak nejspíš bude Tvé živnostenské oprávnění zrušeno. Závisí to na libovůli úřednice ŽÚ.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat