Živnostenský list a úřad
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Živnostenský list a úřad
Ahojte holky,
stala se mi opravdu zvláštní věc. Mám aktivní živnostenský list, ale nikdy jsem nezahájila žádné podnikání. Jsem normální zaměstnanec. Nicméně, dnes mi přišlo předvolání na živnostenský úřad a světe div se, mám doložit vše ohledně mého podnikání. Jak asi, když jsem nikdy nic nezahájila
. Na živnostenský list jsem si nevydělala ani korunu. Posledně mi paní na úřadě řekla, že stačí sepsat čestné prohlášení, že jsem nezačala.
A teď se tady hroutím, co mě tam čeká. Nezažila jste to některá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Z toho není potřeba se hroutit ani nikam chodit. Napiš prohlášení, na kterém jste se s úřednicí dohodly, to pošli datovkou a máš vyřízeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lola0707 píše:
Posledně mi paní na úřadě řekla, že stačí sepsat čestné prohlášení, že jsem nezačala. A teď se tady hroutím, co mě tam čeká.
Podle § 58 odst. 5 živnostenského zákona platí, že živnostenský úřad může zrušit podnikateli živnostenské oprávnění, jestliže podnikatel neprovozuje živnost po dobu delší než 4 roky.
Takže pokud živnost neprovozuješ (a dodáš k tomu prohlášení že jsi ji nikdy nezačala provozovat), pak nejspíš bude Tvé živnostenské oprávnění zrušeno. Závisí to na libovůli úřednice ŽÚ.
- Citovat
- Upravit