Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Monica.Moonlight píše:
Je mi 30 let.. a nějak jsem se rozhodla, že mimčo nechci.. díky za koment
vždyt jo proč ne. To je na každé z nás jestli děti chce nebo ne. nejhorší situace je když ta žena dítě moc chce a bud nenašla vhodného partnera nebo děti mít nemůže. pro takovou je bezdětnost těžká zkouška. pokud se někdo že děti prostě nechce a je jedno z jakého důvodu prožije přece život bez dětí jinak ale spokojeně. nejhorší je když to ovlivní něco jného ![]()
@Monica.Moonlight píše:
Jen ti chci poradit, neber to, prosím, zle. Ale pokud chceš reagovat na nějaký konkrétní příspěvek, je dobrý kliknout na „citovat“ nebo „zmínit“, aby dotyčný věděl, že reaguješ na jeho komentář
A do nadpisu příspěvku nemusíš pokaždé něco napsat ![]()
@Monica.Moonlight píše:
Jaký k tomu chceš komentář? Nechceš, neměj. Mám výbornou kamarádku, hodná holka, jen nesnáší malé děti… Tak děti mít prostě nebude
. Každého věc.
@Ester13 píše:
Jaký k tomu chceš komentář? Nechceš, neměj. Mám výbornou kamarádku, hodná holka, jen nesnáší malé děti… Tak děti mít prostě nebude. Každého věc.
To byla odpověď lady82
..že jí děkuju za koment
.. tak jako já děti a miminka ráda mám.. dělám s dětma v Irsku. Jasný tak to má být.. nikdo by nikoho neměl odsuzovat.. já jsem jen chtěla podpořit ženy bez dětí ![]()
@estejedna píše:
Jen ti chci poradit, neber to, prosím, zle. Ale pokud chceš reagovat na nějaký konkrétní příspěvek, je dobrý kliknout na „citovat“ nebo „zmínit“, aby dotyčný věděl, že reaguješ na jeho komentářA do nadpisu příspěvku nemusíš pokaždé něco napsat
Néé neberu
.. máš pravdu
nevěděla jsem
děkuju
@Monica.Moonlight píše:
To byla odpověď lady82..že jí děkuju za koment
.. tak jako já děti a miminka ráda mám.. dělám s dětma v Irsku. Jasný tak to má být.. nikdo by nikoho neměl odsuzovat.. já jsem jen chtěla podpořit ženy bez dětí
Aha, necitovala jsi, tak jsem myslela, že je to otázka do pléna. Na dobrovolné bezdětnosti není absolutně nic špatného. A pokud má někdo pocit, že DB jsou sobci, kariéristi a já nevím co, má nejspíš problém sám se sebou.
@alisekR píše:
@Monica.Moonlight Hmtak zase tak pevná v kramflecích nebudeš, když chodíš na server, kde se to dětnými hemží a obnovíš jako nováček s jedním jediným příspěvkem zrovna takovou diskuzi, ještě starou několik let. Nepřijde ti to samotné takové zvláštní
Ve tři roky staré diskuzi poněkud výkřik do tmy…
Nějak mi uniká smysl toho obnovení![]()
hmmm
No tak čtu si o takových… co mají takový kecy jako ty
a je přeci jedno jak je ta diskuze stará ne.. však se může zase objevit plno jiných co to budou řešit.. a tím kdo tady je nebo není pevný v kramflecích.. o tom bych polemizovala..kdyby Tě můj komentář tak nezajímal..nebudeš tady konkrétně ty odepisovat na starou včera otevřenou diskusi několik let.. nepříjde Ti to samotné takové zvláštní?
.. no jsem nováček
a zrovna mě zajímalo toto téma
a i jiné tady.. je to tu zajímavé tak co se tak divíš? Příště než něco napíšeš popřemýšlej jo. Ty vykřiku do tmy.
![]()
@Ester13 píše:
Aha, necitovala jsi, tak jsem myslela, že je to otázka do pléna. Na dobrovolné bezdětnosti není absolutně nic špatného. A pokud má někdo pocit, že DB jsou sobci, kariéristi a já nevím co, má nejspíš problém sám se sebou.
Necitovala a už vím jak na to
.. ano máš pravdu!! Každého věc
já nevím, že některý z toho dělají takový humbuk viď
.. ale je to hrozné slyšet z každé strany..otázky typu a kdy budeš mít mimčo… říkám narovinu bez obalu.. že jsem se rozhodla.. život prožít jinak než je péče o rodinu.. ale taky znám ženy co děti nenávidí..ale to díky bohu není můj případ.. já to každé přeji
a je mi líto těch co si mimčo přejí a mít nemohou.. to jo to je smutný, ale jinak je to opravdu každého věc.
@Monica.Moonlight
Moc by me zajimalo, co Te konkretne k tomu rozhodnuti vedlo? Zda to byla racionalni uvaha, nějaký zážitek nebo ze proste citis, ze vlastni deti nechces. Vlastně osobně znám pouze jednoho chlapa, co děti nechce, ale stejně je asi mít nakonec bude kvůli partnerce a myslím, že bude nakonec moc rád
Tak mě to jen zajímá.
Ja myslim ze je to kazdeho vec, ja se priznam ze sem se kdysi pred lety chtela nechat sterilizovat, nikdy sem nechtela deti nezajimalo me to nemela sem ktomu vztah atd. jenze me nato nevzali protoze sem byla bezdetna.no ted kdyz to po letech shrnu, syna mam, o jedno sem prisla mam potrat, neni den kdybych toho nelitovala protoze chci dalsi ale nejde to
neni den kdybych toho pitomeho potratu nelitovala a to sem patrila mezi ty co nikdy deti nechteli. zvlastni vid..jak roky dokazou zmenit, ale myslim ze fakt kazdeho vec jak se rozhodne nalozit se svym zivotem atd preji hodne stesti ![]()
@Inaris píše:
Tak za prvé, když už budeš bezdětná, což jistě souvisí s Tvojí možnou kariérou, měla bys vědět, že když použiješ slovo „vyvézt“, je tím řečeno, že někoho vyvezeš, nikoliv „vyvedeš“, jak jsi evidentně měla na mysli. A infinitiv výrazu o vyvedení z omylu zní „vyvést“.
S písmenem s.
Za druhé: podmiňovací způsob v oznámení, že by ses určitě dokázala postarat o dítě, je diskutabilní. Jako bezdětná se nikdy nedozvíš, jestli BY ses dokázala postarat.
Za třetí: ano, rozhodnutí je věcí ženy, obvykle tak kolem té třicítky, a jistě může být šťastná. Když ovšem pomineme filozofování kolem slova štěstí, což je velmi krátkodobý pocit, taky může ta žena v 50 letech zjistit, že je opravdu sama a že se ta její situace už nikdy napravit nedá, což teda není úplně šťastné zjištění…Nikdy jsem nevnucovala ženám názor, že si dítě má pořídit. Samozřejmě záleží na povaze. Ale dvě moje přespadesátileté příbuzné potomka nemají a není to dnes s jejich psychikou nic moc.
To jsem jen chtěla dodat k Tvému příspěvku propagujícímu bezdětnost.
Prostě každá mince má 2 strany.
Za prvé:..moc děkuji za opravu slova
.. ale toto téma nenííí o českém jazyce..kdyby náhodou.. ale i přesto děkuju..budu si to do budoucna pamatovat
.. Za druhé..ano dokázala bych se postarat… protože kdyby to náhodou přišlo..nečekaně.. nemohla bych např. dítě odložit nebo ho zanedbávat.. tak to je..prostě bych se k tomu postavila čelem a na potraty a takový věci bych nešla.. diskutabilní to může být pro ostatní, ale pro mě ne.. vím to i když dítě nemám
ačkoli se Ti to bude zdát vadný, že to říkám zrovna já..
..
No.. já vím, že na to potom žena může přijít pozdě…je to vážné rozhodnutí a jak říkáš.. je to i o povaze ženy. Bohužel.. co má žena dělat když biologické hodiny prostě vůbec netikají.. a pak už je pozdě.
Počít dítě jen proto..abych nebyla v padesáti sama a k vůli vyrovnané psychice.. to se mi taky nezdá jako dobrý nápad..
.. máš pravdu.. každá mince má 2 strany.. o tom jsem přesvědčena stejně..
@martina82 píše:
Ja myslim ze je to kazdeho vec, ja se priznam ze sem se kdysi pred lety chtela nechat sterilizovat, nikdy sem nechtela deti nezajimalo me to nemela sem ktomu vztah atd. jenze me nato nevzali protoze sem byla bezdetna.no ted kdyz to po letech shrnu, syna mam, o jedno sem prisla mam potrat, neni den kdybych toho nelitovala protoze chci dalsi ale nejde toneni den kdybych toho pitomeho potratu nelitovala a to sem patrila mezi ty co nikdy deti nechteli. zvlastni vid..jak roky dokazou zmenit, ale myslim ze fakt kazdeho vec jak se rozhodne nalozit se svym zivotem atd preji hodne stesti
No je to vážné rozhodnutí..hmm to mi je líto, že jsi to tak měla.. já bych na potrat nešla kdybych náhle otěhotněla. Jestli se mohu zeptat v kolika letech jsi byla na potratu a kdy jsi přišla na to, že vlastně děti chceš?
@bronick píše:.. prostě netikají..netikají a děti mi nic neříkají i když je mám ráda.. a s přítelem jsme spolu 7 let a nějak se do toho nehrneme ani jeden, ale pokud by on chtěl.. museli bychom se rozejít.. na toho téma už jsme polemizovali vícekrát.. ale prý také dítě nechce.. vyhovuje mu to..dříve jsme plánovali, ale já už nechci.. myslím, že je čas na radikální rozhodnutí.. protože už mi je 30. Zatím mi dítě nechybí ani nechybělo.. Nevím prostě mě to neláká sama nevím proč tomu tak je..ale na sílu ho dělat nechci no.. asi to tak je o přírody zařízeno.
@Monica.Moonlight
Moc by me zajimalo, co Te konkretne k tomu rozhodnuti vedlo? Zda to byla racionalni uvaha, nějaký zážitek nebo ze proste citis, ze vlastni deti nechces. Vlastně osobně znám pouze jednoho chlapa, co děti nechce, ale stejně je asi mít nakonec bude kvůli partnerce a myslím, že bude nakonec moc rádTak mě to jen zajímá.
@Inaris píše:
To taky nikomu nedoporučuji, jen jsem upozornila na možná pozdější úskalí tohoto rozhodnutí. Ale tak to ostatně v životě chodí - platíme za svoje chyby. [/ci@Inaris píše:
To taky nikomu nedoporučuji, jen jsem upozornila na možná pozdější úskalí tohoto rozhodnutí. Ale tak to ostatně v životě chodí - platíme za svoje chyby.Určitě.. vím.. nikdo neví co bude.. chyba to být rozhodně může.
Já se snažím o otěhotnění moc let, zatím nic, ani s péčí doktorů. Dítě je pro mě hlavním cílem mého života, nedovedu si představit nezažít si všechno kolem těhotenství, péče o dítě a jeho výchovu… hrozně moc by mi to v životě chybělo. Nevím, zda se dočkám, už přemýšlím o náhradních řešeních adopce nebo jiný smysl života. Nechápu ženy, co děti nechtějí, nedokážu se do nich vcítit, ale zároveń by mě zajímalo, proč je nechtějí a jak si tohle vykompenzují.. Jasně, spousta volného času, peněz, zážitků, ale co na to stáří, až mi nohy nebudou sloužit a nedočkám se péče od vlastních dětí, enbo vnoučat (neříkám, že se obojího musím dočkat), kdyžs se ohlédnu za svým životem, nebude tam nic, na co bych byla hrdá, pyšná..nebudu mít pocit, že jsem po sobě něco zanechala. Nezažiju nikdy radost z toho, až dítě přinese první vysvědčení, jedničku, udělá první kroky.., dostuduje třeba vysokou atd. To jsou podle mě maličkosti, co život člověka dělá štastnějším… nic proti dobrovolně bezdětným, ale PROČ NECHCETE DĚTI, je tam důvod strachu z těhotenství, porodu, že nezvládnete výchovu, nebo chcete jít individuálně svou vlastní cestou jako svobodné bytosti bez závazků a užít si tento život naplno a v tomto případě, JAK NAHRADÍTE/VYPLNÍTE ŽIVOT KDYŽ NE DĚTMI? Mně by pořád něco chybělo, přišla bych si děsně nekompletní…Dále by mě zajímalo kolik je takových dobrovolně bezdětných žen, co nechce děti…a nemůžou najít kvůil tomu partnera.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď