Život bez dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
750
22.1.17 19:52

@Kobliha51
A ještě jedna věc. Pořád zminujes obavy, to vypada, jak kdyby si se celý život jen bala, jako prevazujici pocit…neni to prave dano treba tvou „ustaranou“ (nenapada me ted lespi termin, treba jsem se netrefila) povahou? Kdyz mluvim se svymi rodici o rodicovstvi a jak vnimali vlastne zivot s nama, tak to prezentuji skoro jako prochazku ruzovou zahradou a to vim, ze to tak vzdy nebylo, ale zadne velke prusery jsme rozhodne nemeli a oba s bratrem vedemm naplnene zivoty(ale Tve deti se taky maji dobre, jak pises).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
23.1.17 00:06

Smyslem zivota neni mit dite.. pokud priroda nechce a nejde to prirozene tak to asi nema byt.. podstupovat takove zakroky za ucelem zplodit je cire zoufalstvi.. znamka toho ze lide nejsou naplneni a spokojeni sami v sobe.. a pokud je vasim smyslem zivota nekdo jiny (dite) tak stesti nikdy nedosahnete, protoze jiny clovek ani vase dite se nikdy nebude chovat presne jak ocekavate.. dalsi duvod muze byt zoufalstvi nevybocovat z rady a poridit si dite.. jinak budu spolecensky neprijata.. je to jen sobecka a zoufala touha se zrealizovat.. ale dite je dar a pokud ho priroda nechce dat, je nesmysl snazit se o to umelou cestou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
23.1.17 11:16

@bronick
Může to tak být. Ustaraná ale tedy zrovna nejsem :pankac: :pankac:, spíše lehce lehkomyslná, povahy velmi dobrodružné. :mavam: :mavam: Ani na svých dětech nijak nevisím a když je x měsíců neuvidím, nic se mi nestane. :dance: Mám co dělat a čím se bavit. To, že pořád trnu, to oni neví. To je moje peklíčko.

• Citovat
  • Upravit
24.1.17 14:49
@martina82 píše:
no bylo me 20,spatna volba partnera, no chtela sem si to nechat jenze nemela sem zadnou podporu, chlap mi rek ze mi to vykope z bricha no a doma mi rekli ze me daji do azylu, takze hold sem musela na ten pitomej potrat coz je mi doted lito. v 28 sem znovu otehotnela neplanovane, vztah po celou dobu tehotenstvi samozrejme zadny, po narozeni taky nic, sem nevedela co snim mam delat, prislo to az pozdeji no a ted je to muj budulinek, no a pred rokem sem zistila ze chci dalsi, zkratka poprve sem zatouzila mit dite, jenze furt nic tak sem se nechala vysetrit u lekare no a rekli mi, ze sem nemocna a ze mit prirodne nemuzu ze mam jit na ivf.tak to vis velke zklamani a smutek a oto vic furt lituju toho potratu, takze bokem odkladam penize abych mela na to ivf.. tim chci rict ze me hodiny zacli tikat az ted v 33letech, akorat ze jaksi pozde, v mladi sem zavahala a ted to nejde, no hold su blba krava.. no, jeste ze me nevzali na tu sterilizaci to bych byla uplne ztracena

Tak to mě moc mrzí.. :( určitě to není příjemné když tikají a žena mít dítě nemůže.. to je nespravedlivé.. No třeba to na mě ještě přijde, ale pochybuju..asi bych to cítila stejně jako ty..bez žádnýho citu asi..nevím. A ty buď ráda, že máš aspoň jedno!! :) a nebuď smutná!! V Tvém případě by bylo smutnéé..kdyby jsi na závěr dítě chtěla a už nemohla mít ani jedno..!! No ještě, že ta sterilizace nevyšla…!! Hlavu vzhůru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.17 15:17
@AvaF píše:
To je to gró problému, proč lidé vašeho uvažování nemohou pochopit ženy, které se dobrovolně rozhodnou nemít děti. Protože takové ženy logicky vidí svou realizaci a vyplnění svého života jinde a tudíž nejde o žádné NAHRAZENÍ dětí.
Těch důvodů může být celá řada.
Zkusím ze svého pohledu vyvrátit vaše největší bezdětné mýty:
  1. nic po mně nezbyde, nebudu moct být na nic hrdá - nesmysl jak nic jiného, který vychází právě z přesvědčení matek, že smyslem života každé ženy je mít a vychovat dítě a cokoli jiného je prostě jen náhrada nebo neplnohodnotný život. Hodnoty ve světě se dají vytvářet i jinak, než zplozením dítěte, což přiznejme si, není nic světoborného, to umí snad každý. Někdo chce třeba dělat charitu pro zvířata, někdo pro kojenecké ústavy, někdo chce vynalézt lék na rakovinu, nebo celý život vyučovat studenty a zanechávat tak za sebou daleko víc, než jedno vychované dítě - tím chci prostě jen říct, že těch možností, jak přispět k většímu dobru na světě je milion a rozhodně to není jen mít dítě.
  2. co až budu stará a nohy mi nebudou sloužit - no, co asi, smířit se s tím, že stáří prostě takové je. Tohle přece vůbec nemůže být faktor, kvůli kterému bych si pořizovala dítě, není to nic, s čím mohu počítat - s dítětem se mohu nepohodnout, nebude mít zájem, nebo se odstěhuje na druhý konec světa, což není dneska nijak neobvyklé…taky může bydlet ve vedlejší vesnici a na stáří mi topit v krbu a starat se o mně, to ano a bude to fajn, ale nikdo mi to nezaručí a v tom případě budu stejně na vlastní pěst s partnerem.
  3. partner nechce mít dítě - prostě z nějakého důvodu, to je jedno z jakého, nechce. Můžu tedy buď - rozejít se najít si nového partnera, nebo nějakým způsobem partnera k dítěti přesvědčit s vědomím, že možná nebude na 100% chtít být otec a mohou nastat v životě situace, kdy mi to vyčte, nebo to prostě budu respektovat, partner pro mne bude důležitější než neznámé nenarozené dítě a raději než mít dítě se budu celý život věnovat partnerovi se kterým jsem naprosto spokojená a to samé on.
  4. část žen prostě nechce obětovat 10-15 let svého života téměř soustavné péči o někoho jiného - to není sobecké, takové ženy mohou mít skvělý vztah se partnerem, rodinou, mohou se klidně angažovat pro děti nebo seniory nebo zvířata jako pomoc, ale neláká je mít reálně minimálně 10 let každou minutu zodpovědnost za někoho jiného, prostě to tak nechtějí
Jsem ochotná klidně dál diskutovat, tohle téma mne docela baví, protože mám občas pocit, že převládá názor že VŠECHNY ženy na světě chtějí děti a ty, které říkají že nechtějí, tak VE SKUTEČNOSTI chtějí a trpí tím, že nemají a samozřejmě nejlépe názorům bezdětných žen rozumí ženy-matky.

Ahojte dámy,

no pěkné napsané!!! Přesně tak to je!! Život se dá vyplnit i jinak.. :).. a mě se tak žije dobře :).. není to o sobectví.. nikdy jsem k dětem neměla moc vztah.. i když je mám ráda.. ale chci dělat jiný věci.. než přebalovat mimino.. pak 20let někoho vodit za ruku né-li déle.. chci být svobodná :) a miminko si klidně pochovám a dám mu pusinku, ale pak ho vrátím mamince :D.. :hug:.. kdybychom my ženy.. dítě chtěly.. už ho máme dávno a není to o tom kde se nacházíme :D..protože kdo ho chce.. tak si to zařídí kde ho bude mít a s kým :)..ale čím jsem starší tím prostě vím, že ho mít nebudu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
19.2.17 12:36

Ahoj všem,
taky přidám svou troškou. Touha po dítěti mě nikdy nechytla, je mi 33, s přítelem jsme 10 let, a prostě nemám touhu mít dítě. Mám práci, která mě baví (najsem kariéristka), jsem humanitně zaměřená. Děti mám ráda, teda spíš ty školou povinné, miminko pochovám, ale nijak mě to nebere. Starám se o další členy rodiny, ale touha mít dítě nějak nepřišla. Tak na střední jsem tak nějak předpokládala, že děti mít budu, ale pak to na mě nějak nepřišlo… po třicítce už se mě okolí alespoň stále neptá, kdy už budeme mít dítě. Mám i nějaké zdravotní důvody, jelikož těhotenství a mateřství by mě rozhodně zdravotně neprospělo. Samozřejmě, že jsem o tom uvažovala, zda mi to jednou nebude líto, zda nezůstanu sama apod., ale nutit se pouze z „rozumového“důvodu do takového činu není dobrý nápad a mohlo by pak trpět dítě a samozřejmě i já, uvázat se na 20 let do role, ke které nemám vztah, my přijde jako velký risk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.2.17 12:51
@Kobliha51 píše:
Asi ne. Ale děti jsem vždycky měla ráda a byla bych určitě bezvadnou tetou pro děti v příbuzenstvu. Dovedu si život bez vlastních dětí docela dobře představit. A jak začnou přicházet i vnoučata, starostí (možná spíše obavy) se násobí i přes to, že už je to starost jejich rodičů. Nějak nepotřebuju k životu představu, aby tu po mě něco zbylo. Spíš mě děsí, čeho se ty děti ještě dočkají.

vidíš, to je zvláštní, že mateřství (babičkovství) je pro tebe hlavně symbol obav.Ne že by to na mě občas taky nepadlo - život je plný úskalí. Ale pokud je vše v pořádku, obvykle děkuji osudu a tento pocit nepřevládá.
To si pak člověk to mateřství moc neužije, když je tak svázán strachy z toho, co by mohlo přijít :nevim: Ale je mi jasné, že jsou to zřejmě stavy mimo tvou vůli, přicházejí samovolně :think:
Jinak já s bezdětnýma nemám problém, pokud ony nemají problém se mnou. Jsme zas na opačném poli, taky nezapadám do obvyklého průměru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
19.2.17 13:00
@Monica.Moonlight píše: .. prostě netikají..netikají a děti mi nic neříkají i když je mám ráda.. a s přítelem jsme spolu 7 let a nějak se do toho nehrneme ani jeden, ale pokud by on chtěl.. museli bychom se rozejít.. na toho téma už jsme polemizovali vícekrát.. ale prý také dítě nechce.. vyhovuje mu to..dříve jsme plánovali, ale já už nechci.. myslím, že je čas na radikální rozhodnutí.. protože už mi je 30. Zatím mi dítě nechybí ani nechybělo.. Nevím prostě mě to neláká sama nevím proč tomu tak je..ale na sílu ho dělat nechci no.. asi to tak je o přírody zařízeno.

Ja bych to nelamala pres kolena, zadna radikalni rozhodnuti.

Proste zij svuj zivot a sama uvidis, co bude za 5-7let. Cas jeste mas, neni treba nic rozhodovat TED a TADY. Ja si poridila mimco v 37, uplne zanicena do toho materstvi taky nejsem, ale miminko jsem chtela a je to krasny pocit, kdyz se mala usmeje jen co me uvidi. Myslim, ze tohle si clovek moc predstavit nemuze, protoze cizi deti ve cloveku tyto pocity nevzbuzuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
4.5.19 00:00
@Anonymní píše:
Ahoj holky, dá se žít život bez dítěte, ikdyž po ničem jiném netoužíte? S partnerem bez IVF nemůžem mít děti. Bohužel peníze na další pokus nemáme a jen tak mít nebudem, protože jsme se zadlužili kvuli 1.IVF, domu atd… Dá se smířit s tím, že dítě nikdy nebude? O toho dne co se rozhodlo, že další pokus nebude trpím depresemi a je mi čím dál hůř. Mám pocit, že mi život skončil, že už nic jiného není a nebude.

Jak jste nakonec dopadlo? Řešíme teď tu samou situaci.. :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.21 15:15

Ahoj holky, zajímalo by mě jak jste dopadly? Zakladatelka a ostatní tady nedobrovolně bezdětné?.. jsem teď ve stejné životní fázi jako vy tady v roce 2012… tak už jste o něco moudřejší a třeba mě popostrčíte tím správným směrem..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex