Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Evelína 1221 píše:
Ale to já neříkám, že to nebylo trapnéteď se na to také dívám jinak. To je jiná věc. Ale to by jsi jí musela vidét, tu zlost v očích. třeba i když jsme se bavily o dětech při béžném hovoru. Byla spíš k politování. A jen tak pro upřesnéní. Nepracuji v kanceláři, ale v nemocnici a k pacientům se s telefonem většinou prosté nechodí.
No, víš, já se jim zase tak moc nedivím. Kamkoliv jsem vlezla, hned se všichni vyptávali na děti, kolik jim, je, co dělají jak se učí. Někdy už jsem vzteky cvakala zuby, když jsem slyšela celou noc baby kdákat, jak ten jejich bobánek zase naštval paní učitelku, jiná zas mlela o tom, že se ten její určiiitě nedostane na učiliště, není hloupý, jen se nechce učit a jiné blabla, komu by to nelezlo za chvíli na nervy a vůbec když oni se připojit nemohou i kdyby chtěly.
@novo123 Proto bylo to „jenom“ v uvozovkách, je to konkrétní typ holek…myslela jsem to trochu jinak, já chápu ženský co mají za cíl „jen děti“, jen prostě některé ženy si myslí, že tím že porodily dítě, sežraly veškerou moudrost světa. Ale to už jsem odběhla od tématu. Anca
Osobně a důvěrně, že si mohu dovolit říct, že je dobře znám, znám 4. A všechny jsou hrozný, jsou to buď sestry, nebo doktorky a všechny jsou fakt tragicky protivný. I k pacientům, protože první co se té pacienti zeptají je, jestli máš dětičky a jak jsou staré, zkrátka děti-vděčné téma, aby ŕeć nestála
všem je přes 50,až na jednu. ta to vyřešila šalamounsky. Po 3 nevydařených manželstvích, které absolvovala do svých 30 let si našla starýho dědulu, který už má déti dospělé a o další už by ani nestál a docela jí to pomohlo. ale stále je na ní poznat, že by si to mimo moc přála. Dokonce to dospělo tak daleko, že i tém pacientům vykládá, že déti má. Možná je to taková její obrana. Je mi téch žen spíš líto. ![]()
Já měla jednu kamarádku která vždy tvrdila že děti jsou k ničemu, že děti jen ku-ví postavu že nákého spratka by v životě nechtěla. Velká kariéra, spoustu peněz. Čivavka v kabelce jí vystačila. Pak odjela na dovolenou a z dovolené si přivezla dáreček. Nechtěnej. Včera se ten dáreček v noci vylodil
. Takže v 38ti se z ní stala i přes její odpor
matka a dnes mi psala jak ho miluje, takže i takové ženy se mohou změnit, ale jinak si nemyslim že bezdětné jsou jiné. Maj jen jiné zájmy a nejsou zapšklé. Každej má prioritu něco jiného. ![]()
Takže kdo dítě nechce tomu neschází
Teď jsi napsala moc důležitou věc!!! Když to dítě nékdo nechce, to je úplně jiná situace!!! Tady se spíš řeší to, když to dítě někdo chce, ale nemůže ho mít. Tyto ženy jsem měla na mysli!!! A i tato diskuze byla zakladatelkou založena
z tohoto důvodu. dítě chci, ale nemůžu ho mít. to je sakra rozdíl. tu ženu to pak poznamená na celý život a cítí se ošizená a nenaplněná
. Vůbec tady není řeč o dámičkách s čivavou v kabelce, které si nechtéjí kazit postavu ![]()
MOc si vážím všech názorů, ať jsou jaké koly. U nás je asi největší problém, že se sekl partner, který je, ikdyž je to sprosté hlavní příčinou početí(nemá skoro žádné dobré spermie), před 3 měsícema, jsem sice po KET otěhotněla ale v 7tt potratila. Sekl se, vypadalo to že se semnou i rozejde, jen abych byla šťastná a dítě mohla mít s někým jiným, což nechci. Adopce je taková ta poslední možnost. Pejska mám a jsem na něho hodně upnutá, ale nenahrazuje mi dítě. Prodat dům, faj, ale kdo nám za něj zaplatí tolik, aby jsme pokryli dluh, který jsme si kvůli němu udělali a kam pak jít?. Vím i že možností je spousta, však jste mi je tady všechny vyjmenovali
. Všude je ale to „ALE“. Když to vemu kolem a kolem, tak mám 2 možnosti, buď se smířit s osudem a jít dál a nebo čekat, že se třeba naši politici zamyslí nad českou populací a dají do zákona že IVF je plně hrazená pojišťovnou
. Bohužel jsem jedna z těch, které jsou stvořené pro děti a smíření s touto situací momentalně vidím černě. Ještě že je ten čas, ten to snad všechno zpraví za mě.
Ještě jednou všem děkuji za názory.
Zakladatelka
Nečetla jsem všechno až do konce, ale musím souhlasit s Evelína 1221.
Díky tomu, že já od svých snad 15 let toužím po dítěti a s partnerem se o něho snažíme víc jak 7 let, tak na mě osobně to mělo velký dopad. Jsem uzavřená, když některá s mích kamarádek otěhotní, tak aniž bych si to uvědomila, tak automaticky přestávám s ní komunikovat(a to některé mají třeba 5 leté dítě a já ho neviděla). Nedokážu se podívat ani na cizí kočárek a teď jsem se nachytala, že ani v televizi nesnesu filmy, kde je někdo těhotný, hned přepínám. Klidně mě za to odsuďte. Strašně mě tyto stavy trápí a i jsem si našla psychologa, ke kterému bych chtěla zajít, protože je to nesnesitelné a pro všechny kamarádky, které mě znali jako vysmátou a nikdy nezamračenou, jsem teď jedna velká záhada.
Zakladatelka
@Anonymní píše:
Nečetla jsem všechno až do konce, ale musím souhlasit s Evelína 1221.
Díky tomu, že já od svých snad 15 let toužím po dítěti a s partnerem se o něho snažíme víc jak 7 let, tak na mě osobně to mělo velký dopad. Jsem uzavřená, když některá s mích kamarádek otěhotní, tak aniž bych si to uvědomila, tak automaticky přestávám s ní komunikovat(a to některé mají třeba 5 leté dítě a já ho neviděla). Nedokážu se podívat ani na cizí kočárek a teď jsem se nachytala, že ani v televizi nesnesu filmy, kde je někdo těhotný, hned přepínám. Klidně mě za to odsuďte. Strašně mě tyto stavy trápí a i jsem si našla psychologa, ke kterému bych chtěla zajít, protože je to nesnesitelné a pro všechny kamarádky, které mě znali jako vysmátou a nikdy nezamračenou, jsem teď jedna velká záhada.
Zakladatelka
Pánajána, když má špatné spermie a ty jsi v pořádku, tak co dárce?!! Proboha vždyť je jedno, kdo bude biologický otec, táta bude tvůj partner. On na to nepřistoupí? Anca
@Anonymní píše:
Pánajána, když má špatné spermie a ty jsi v pořádku, tak co dárce?!! Proboha vždyť je jedno, kdo bude biologický otec, táta bude tvůj partner. On na to nepřistoupí? Anca
bohužel, on mi na otázky co se týče adopce a nebo dárce neodpovídá, vždycky jen řekne že to teď nemám řešit a mam tomu dát ještě čas. Třeba 2 nebo 3 roky.
Zak.
Evelína 1221: moc si teda neumím představit, jak se úplně cizího člověka (sestry v nemocnici) ptám, jestli má dítě
Co je komu do toho ![]()
Anonymní: Ano, to je opravdu sprosté, vypisovat, že partner je hlavní příčinou neúspěchu
Jak to můžeš vědět? To přece neznamená, že když má špatný spermoigram, že ty musíš být v pořádku. Je mi opravdu líto, že si potratila, ale rozhodně to nebylo vinou partnerových spermií
Ani se mu nedivím, že se seknul, jestli mu naznačuješ, že je to jeho vina ![]()
A znáte někoho cca do 35let, kdo nemá děti, protože nemůže? Mě připadá, že CARy si poradí se všim a všichni ty děti nakonec maj. Spousta peněz, nervů, slz…ale nakonec ty děti maj.
@Izzz píše:
A znáte někoho cca do 35let, kdo nemá děti, protože nemůže? Mě připadá, že CARy si poradí se všim a všichni ty děti nakonec maj. Spousta peněz, nervů, slz…ale nakonec ty děti maj.
Já teda osobně ne. Ale ono je to těžký, asi bych si taky radši hrála na kariéristku a všem říkala, jak si užívám dovolených atd. než abych všude vytrubovala, že nemůžu mít děti. A už vůbec ne třeba, že je nemůže mít partner.
Já nevím, znám jednu paní co se vdávala pozdě, dítě potratila a žádné do dneška nemá. Když k ní přijedem není zlá, závistivá ani zapšklá, žije si svůj život s manželem a i když je jí určitě líto že děti nemá tak se k vůli tomu k těm mojim nechová zle. Naopak je to pro ně hodná teta.
@Izzz Určitě si myslela nad 35 let
Jinak se hlásím jako první ![]()
Uznávám, že se najdou zapšklé exempláře mezi bezdětnými i těmi s dětmi, o tom žádná. Ale většina bezdětných jsou naprosto normální ženské a k zapšklosti mají daleko, na tom trvám
.