Život bez dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15995
5.12.12 02:35

Zrovna pred par mesici jsem byla na navsteve u pribuznych - je to sestra meho dedecka s manzelem, takze jim uz je cca 80. Nikdy deti nemeli a ja ji vlastne poprve zazila o tom mluvit. Samozrejme v te dobe zadne KET a IVF a podobne veci nebyly a ja jsem si rikala, s jakou obrovskou pokorou se s tim dokazala vyrovnat. To vypraveni se reprodukovat neda, ale trochu me to vyprovokovalo k myslenkam, jak jsme dnes „rozmazleni“ pocitem, ze vsechno nejak jde, ze jsme silnejsi nez priroda. Jeste 2 generace pred nami proste museli akceptovat co bylo a nemyslim, ze nezili stastny a spokojeny zivot. Pomohli vychovat netere a synovce a jejich deti a nikdy jsem je neslysela si stezovat, vzdy meli pro vsechny otevreny dum i :srdce:
Takze male filozoficke zamysleni - nerikam prestat se snazit a odevzdat se osudu, ten typ nejsem, ale mozna trochu pokory by nam v dnesni dobe neuskodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
5.12.12 05:12

Ahoj
Já bych se asi těžko smiřovala a raději bych se pokusila o adopci. Ale znám jednu, která „cizí“ dítě nechce a vypadá, že se smířila, že děti mít nebude. Má doma 3 pejsky. Jakoby místo dítěte. Vypadá spokojeně a šťastně. Takže to asi jde. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
5.12.12 05:35

Určitě to jde, s pomocí psychologa nebo psychiatra se s tím vyrovnáš a najdeš si jinej projekt, jinou životní náplň, než jsou děti. Budeš prostě nejlepší teta, budeš hlídat děti širokýmu příbuzenstvu a ty tě budou milovat, protože z nich nebudeš unavená a otupělá a dopřeješ jim věci, který rodiče ne…

Nebo prodejte dům, kupte byt, zkuste další IVF, případně adopci. Peníze nemůžou být překážka, ty se dají nějak vydělat vždycky (zvlášť bez dětí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
5.12.12 06:48

Samozřejmě že se dá žít bez dětí-ale pro mě otřesná představa. Takže my volili adopci :palec:.Kamarádka děti nemá, má psa a je ůplně jiná-nedá se s ní moc mluvit a jak s tím psem jedná a mluví :poblion: :poblion: -je mě z toho špatně. Pes na 100% horší jak rozmazlené dítě jak se na něho upnula-možná je ale vyjímka :nevim:.I když věřím je je takových případů víc. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
5.12.12 06:53

Samozrejme, ze bez deti lze zit plnohodnotny zivot, ale to rozhodnuti podle me musi byt dobrovolne. Nekomu, kdo bytostne po detech touzi, se jen tezko budou menit svoje zivotni cile.
procpak ne adopce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
5.12.12 07:19

Zakladatelko, nečetla jsem diskusi.
Za mě, myslím že ano, dá. Snažíme se už sedm let, je to těžké. Ale díky Bohu je kolem nás spousta dětí, ktará naši společnost vyhledává a nás to těší. Tak si půjčujeme děti od sousedů, vyvezeme je na výlet, uděláme pro ně nějakou akci… Prostě tu touhu po dítěti si vynahrazujeme jakoukoliv děckou společností :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
5.12.12 07:23
@Kamča.dalmatinka píše:
Pokud mám být upřímná a nemazat med kolem pusy tak myslim že né, že se to nedá žít bez dítěte :? a takové jako nejde, nemužeme, dluhy atd.. to bych vše hodila za hlavu. Klidně bych prodala dum, bydlela v garonce, zadlužila se na celej život, nebo já nevim co, proto že jediná oběť co se vyplatí je pro dítě.
Věřim že i u vás se to nějak vyřeší :srdce:.Drž se, nevzdávej se a bojuj, stojí to za to

Moc hezky jsi to napsala..cítím to podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
5.12.12 07:25

Já si momentálně myslim, že se teoreticky bez dětí žít dá, protože žádný nemáme a žijeme krásnym životem. Ovšem o mimino se snažíme, ale příroda nám hodila do cesty pořádnou kládu, kterou musíme odvalit. Manžel mě párkrát načapal v ložnici, jak brečim a minule řekl, že mě tak nechce vidět, že teda děti nebudem mít, že se s tim smíří.
Dokud děti nemáte, lze si to představit. Až budou, a já vim, že budou, tak pro mě vzpomínka na život před dětma bude určitě nudná a prázdná ;)

Ale adopce mi připadá jako optimální řešení. Škoda jen, že to trvá tak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
5.12.12 07:27

Zakladatelko..já jsem na ivf už taky nějaký ten rok a život nás naučil, že žít bez dítěte se dá. Ale dokud mám šanci, že ho můžu mít tak udělám cokoliv abych si tu šanci mohla koupit.jsem už samoplátce a není to jednoduché, ale člověk pokud něco chce tak si má jít za svým cílem i když ta cesta má někdy fakt hrboly. Věřím, že to nějak zvládnete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
5.12.12 07:42
@xantipi píše:
@Kamča.dalmatinka No já děti nemám a rozhodně to není moje dobrovolné rozhodnutí. Na IVF jsem byla 3×, první dva pokusy před 12 lety, pak se všechno po,,, pak nebylo s kým. Měla jsem šílené stavy, plakala jsem pokaždé když jsem viděla kočárek, ale dá se s tím naučit žít. Zvykla jsem si. Teď jsem šťastně vdaná a s manželem jsme se rozhodli na další pokusy. Minulý pátek jsem zjistila, že IVF nevyšlo, oplakala jsem to, ale zkusíme to znova :pankac: Jen chci říct, že jestli mě to vyjde, budu moc ráda a šťastná a jestli ne, tak už s tím umím žít a (nechci aby to vyznělo špatně, ale moje biologické hodiny už netikají) už se nebudu trápit… Je to smutné, ale ano dá se žít bez dětí…

Už jsi došla daleko a slovo trápit úplně chápu, ale je super že jdeš dál a zkusíš to znovu. Hocně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
5.12.12 07:42

:( bez dítěte bych žít nemohla a uvažovala bych i o adopci, já mám děti poměrně brzo, docela záleží na tom kolik ti je let a kolik máte ještě času na našetření peněz na IVF ale nedokážu si představit co to obnáší ale uvědomuji si že kolikrát řeším kraviny a přitom nemít děti je asi nejhorší, ale někdo se s tím smířit musí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
5.12.12 07:45

Určitě se dá, ale je to těžké, pokud někdo po dítěti touží :…
Rozhodně bych podala žádost o adopci!!!
No a pejsek je sice fajn, ale dítě nenahradí - kámoška si takhle pořídila psa, bo měla nějaké gyn. problémy a po dítěti toužila…upnula se na psa, tedˇ má i dítě, ale pes je pořád přednější :zed:,je to hrůza se dívat jak je malý odsunutý! Taky jí pořád v 7.měsících řve a má neustále rýmu a spoustu dalších problémů! Jasně nemusí to být z toho, ale stejně myslím, že je, prostě ho „zanedbává“,hlavně lásku ten malý asi nemá, bo tu dává psovi! Dokonce, když přijela po 3dnech po císaři z porodnice, tak šla odpoledne se psem na veterinu, protože si jí zdálo, že má smutné oči…
Já psy miluju, ale tohle je i na mě silný kafe, takže OPATRNĚ s fixací na pejsky!
Přeju hodně štěstí a popř. penízky na další pokus :pankac:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
5.12.12 07:51

Už dítě mám a touha po něm byla velmi silná. naštěstí nás příroda, Bůh, nebo kdo obdařil velmi brzy a po bezproblémovém těhotenství jsem porodila zdravého syna. Dneska? Malý zázrak :| Bohužel. Nedovedu si představit, že bych ho neměla. Nikdy jsem se nesoustředila na kariéru proto, že jsem prostě věděla, že to nebude smysl mého života, žejeho smyslem je mít a vychovávat děti a co nejvíce se jim věnovat- tedy mít na ně čas. Prostě už od vždycky vím, že to tak chci. Pakliže žena ale děti opravdu nechce, netouží po nich ani kolem 40ky, pak dobrá, její volba a ano, bez dětí se žít dá. Ale pokud je na tom žena jako já a děti mít nemůže(Vaše snažení se 7, 12 let je neskutečnš obdivuhodné, jste skvělé :! )tak je to peklo a ne, nejde to. nejde to, aby se žena netrápila, dokud se nepřešaltruje na něco jiného, tak to nejde.
Druhá strana mince je, že pokud si člověk do 35,40 žije pohodový život bez dítěte, pracuje, cestuje, baví se s přáteli, pak si podle mě hůř zvyká na to, že pak to najednou bud není vůbec, nebo ve velmi omezené míře, prostě jste přivázaní doma s títěětem a to minimálně 6 měsíců, i déle.
Já bych nešla do tolika KET, IVF a IUI prostě proto, že bysme na to neměli. A to nikdy, protože kdybychom se zadlužili, půjčili si na to, pak bychom si nemohli dovolit mít to dítě, kvůli kterému bysme to všechno dělali. Peníze jsou Bohužel podtsatné a i když ta to dítě stojí, prostě někdy opravdu nejsou :nevim: a není je kde vzít. Volila bych všechny jiné dostupné metody, ale nešla bych toho za cenu uplně všeho. To buď adopce, nebo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
5.12.12 08:06

Upřímně si myslím, že se žít život bez dítěte nedá. :(
Taky jsem nemohla dlouho otěhotnět a před 4 lety jsem touto dobou byla v šestém týdnu a doktor mi to potvrdil i z utz, takže jsem byla moc ráda, že nám první pokus inseminace vyšel. :dance:
Jenže ted, jsem byla před cca měsícem a půl na inseminaci, ale bohužel se to nepovedlo, při druhé stimulaci mi místo folikul vyrostla 3 cm cysta a druhé mimi je zatím v nedohlednu. Doktorky mi už taky navrhla ivf, když mi to takto zareagovalo tou cystou na pokus o iui, ale na ivf nemáme ani korunu, takže jsem taky poměrně slušně vynervovaná, protože si druhé mímo moc přejeu, ale bez peněz :nevim: Už jsme taky uvažovali o adopci a možná do ní i půjdeme, ještě se musíme s manželem domluvit co a jak. Proto jsem nesmírně vděčná za naší princezničku, co máme doma.Je to naše všechno :* Takže tě fakt chápu, ale věř mi, jednou mít mimi budeš, at už vlastní nebo adoptované :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
48576
5.12.12 08:09

@xantipi člověk se naučí žít se spoustu věcí, tragédiii atd..Prostě si musíme zvyknout, ale moc držim palce at ti to vyjde :srdce:

A dneska když má někdo hodně peněz má spoustu možností, třeba i náhradní matku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí