Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
4 pokusy ivf hradí pojišťovna, max se doplácí něco za nadstandart
@spiky01
To mě baví-platí ale i tak po tobě chtějí dost peněz a každý na to bohužel nemá-kór v dnešní době. Ono je dneska IVF super byznys. ![]()
Ale také znám pár žen co děti nemají, nebudou mít a žijou štastnym životem, ale jsou to ženy které po dítěti nikdy netoužili. Stačí jim čivava nebo perskej kocourek
,ale to není tvuj případ. ty šanci máš ![]()
Nemohla, stálo nás to taky peněz jak želez, s každým neúspěchem bylo to zoufalství větší. Já bych šla doadopce, popravdě už jsme ji měli rozjednanou, když jsem po sedmi letech otěhotněla. Bez dítěte, pokud po něm toužíš, to není život, není, udělala bych vše, abych měla dítě.
Zakladatelko, chtělo by to, abys měla náhradní „projekt“ - i když se Ti bude zdát, že je to nesmysl, tak ona i jakákoliv blbost (ve srovnání s početím) Tě nasměruje psychicky jinam a pak to spíše půjde. Anebo třeba, když si koupíš psa, tak se na něj upneš, a to mi věř, že na zvíře se člověk upne, a opět Tě to trochu jinam psych. nasměruje…
Existují i alternativní způsoby, jak se pokusit o přirozené otěhotnění. Znám léčitele, co pomohl otěhotnět spoustě ženských, kterým diktoři řekli, že mají smůlu…A nebo změna stravy, detox homeopatiky.. Doktoři bohužel nezmůžou vše.
Já bych taky zkusila adopci, když jsem byla na praxi v kojeňáku, chtěla jsem si vzít 3měsíční Verunku byla kouzelná ale bylo mi 17
sousedka vedle taky nemohla mít děti - IVF nevyšlo a tak si adoptovali po 3 letech od adopce - SVĚTE DIV SE před týdnem porodila chlapečka
zázraky se někdy dějí a hnedle mají děti 2 ![]()
Osobně si to představit neumím nemít děti, ale jsou i ženy které se rozhodnou dobrovolně nemít a jsou šťastné(znám jednu) ale je to dobrovolné, prostě děti jim nic neříkají. Ale ty se trápíš, já i přes to že máš dluhy bych zkusila adopci ![]()
Přeji hodně štěstí ![]()
@Kamča.dalmatinka No já děti nemám a rozhodně to není moje dobrovolné rozhodnutí. Na IVF jsem byla 3×, první dva pokusy před 12 lety, pak se všechno po,,, pak nebylo s kým. Měla jsem šílené stavy, plakala jsem pokaždé když jsem viděla kočárek, ale dá se s tím naučit žít. Zvykla jsem si. Teď jsem šťastně vdaná a s manželem jsme se rozhodli na další pokusy. Minulý pátek jsem zjistila, že IVF nevyšlo, oplakala jsem to, ale zkusíme to znova
Jen chci říct, že jestli mě to vyjde, budu moc ráda a šťastná a jestli ne, tak už s tím umím žít a (nechci aby to vyznělo špatně, ale moje biologické hodiny už netikají) už se nebudu trápit… Je to smutné, ale ano dá se žít bez dětí…
Bez dítěte se dá žít, ale co je to za život. Ono to člověka po nějaké době přestane naplňovat…
@Margery Nemyslím si, když se s tím člověk smíří, tak může žít šťastnej a spokojenej život…
Necetla jsem jeste, co radily ostatni, ale muzete zkusit treba pestounskou peci. Ted nnavic zvysuji davky na ty deti, tak by se vam zlepsila i financni situace.
Nebo sos vesničky.. ![]()
Adopce..
Byla jsem na praxi v kojeneckém ústavu..a musím říct, že mi rvalo srdce vidět tam ty maličké miláčky.. Byla jsem dokonce při propouštění dítěte do rodiny a to byl tak emotivní zážitek, že ještě dneska z toho dojetím bulím jak želva.. Ti rodiče… dívat se na ně.. to bylo tak nádherný.. ![]()
Zadluženej je dnes kde kdo.. ![]()
@cell píše:
No já nevím, mě stálo 1. IVF 30,– a 2. IVF 60,– (byly 2 recepty)
Ne kazdy ma takove stesti.
Me staly 4 IVF dohromady 300.000,–.
Ít bez dítěte..asi to má každý jiný. já bych bez dítěte žít nemohla. Biologický hodiny mi tloukly od 26, a když jsem ve 22 letech konečně porodila první(dřív nebylo s kým), tak jsem byla šťastná jak blecha. ale znám lidi, co děti nemají, a jsou spokojení..jinak na tvém místě bych fakt zkusila tu adopci ![]()