Život bez dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9022
5.12.12 08:18
@Neprihl. Pupyk píše:
Ne kazdy ma takove stesti.
Me staly 4 IVF dohromady 300.000,–.

to nebyla žádná provokace, jen že je prostě obrovský cenový rozdíl mezi soukromými a státními CARy. Mohla by být cesta změnit CAR, pokud na to v soukromém nemám. A kvalita je stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
5.12.12 08:19

@Kamča.dalmatinka toho bych se bála i z pozice náhradní matky i rodiny. Že si k tomu dítěti udělám vztah, že ho nebudu umět dát cizím lidem. Vím, jak jsem silně tesknila po synovi, i když byl beze mě po porodu jen ve vedlejší místnosti abych si odpočinula. Přžedstava, že dítě porodím a už ho nikdy neuvidím by mě zabila. Na to msí být žena hodně silná nebo hodně zoufalá (myslím jako že by tak moc potřebovala peníze..nebo uplně necitelná) Jedině, kdy bych o tom uvažovala by bylo, kdyby to bylo miminko pro moji sestru nebo sestřenice, pro ty bych to udělala…ale to si myslím ted, jak by to vypadalo, kdyby mělo dojít nalámání chleba, to nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
5.12.12 08:20

To je mi líto. Nezkusíte adopci? Přeju, aby časem bylo líp a našly se i penízky na IVF. :hug: :hug: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
5.12.12 08:22

Tak kdyz to tu ctu, tak bez ditete nema zivot smysl? 8o

Mam ve svem okoli spoustu zen, ktere nemaji deti a mit nebudou-nektere je mit nemohou a nektere to prosvihly-nebylo s kym, bylo s kym a nebylo kde…
Nerikam, ze je nikdy neprepadne depka, ale rozhodne nezijou zivot plny utrpeni a v depresi. Zivot bez ditete zit jde a zije ho spousta zen, prijde mi nefer vuci nim napsat, ze to nejde, ze deti jsou jediny smysl zivota…

Ja bych se byt vama zamerila na ty dluhy-to je asi, jak jsem pochopila zasadni problem, ktery vam stoji v ceste za ditkem (at uz dalsi IVF nebo adopce). Tak treba sehnat lepsi praci, prestehoat se do levnejsiho…proste prvni resit toto a vzit to jako prioritu a ditko zacit resit zase treba za 3-4 roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
5.12.12 08:29

@pansy třeba u nás by to opravdu nešlo. kdybysme jakoby museli na to IVF naškudlit, neměli bysme pak nic víc než garsonku a tak maximálně na jídlo…jsou tam často i dluhy z minulosti s kterýma nejde tak snadno hnout, pak sice máš na kliniku, ale když otěhotníš, je to podle mě místo radosti jen stres, protože jsi sice těhotná, ale bydlíš na 30m2 a máš 5tisíc na měsíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
5.12.12 08:33
@Kalla1412 píše:
@pansy třeba u nás by to opravdu nešlo. kdybysme jakoby museli na to IVF naškudlit, neměli bysme pak nic víc než garsonku a tak maximálně na jídlo…jsou tam často i dluhy z minulosti s kterýma nejde tak snadno hnout, pak sice máš na kliniku, ale když otěhotníš, je to podle mě místo radosti jen stres, protože jsi sice těhotná, ale bydlíš na 30m2 a máš 5tisíc na měsíc :nevim:

Omlouvám se, jestli se někoho dotknu, ale trošku mi to připomíná pohádku o Otesánkovi, jak ti chudí chalupníci chtěli dítě za každou cenu a nakonec na to doplatili.
Ale sama nevím, jak bych se zachovala, protože v té situaci nejsem. Je to otázka priorit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evelína 1221
5.12.12 08:34

Jen pro odlehčení situace. Což takhle vyměnit partnera? :roll: Ale teď vážně. Opravdu znám takový případ. Po nějaké době snažení se otěhotnět kompletní vyšetření obou se závěrem, že on mít děti přirozenou cestou nikdy nebude z důvodu velmi špatného spermiografu. Umělé oplodnění se opakovaně nezdřilo, i přesto že pokusů během 10 let bylo několik. Nikdy se embryo nezahnízdilo a došlo k „potratu“. Po těch mnoha letech snažení, pláče a depresí zažádali o adopci, s tím že se i nadále budou pokoušet o vlastního potomka. Nezdařilo se. Adoptovali holčičku, v jejích 4 letech se rozvedli. A teď to nejdůležitější. Oba si samozřejmě našli nové partnery. ON - během svého prvního pohlavního styku s novou partnerkou došlo k oplodnění a miminko přišlo na svět dřív, než stačili oslavit 1 výročí seznámení :lol: ONA - s novým partnerem do roka bez problémů otěhotněla :lol: takže asi tak. Vím, že je to hloupá rada, samozřejmě nevím, jaké problémy, že to nejde máte vy, ale jim bylo tehdy řečeno, že přirozenou cestou mít děti asi nikdy nebudou :,( No a dopadlo to jak jsem psala. Snad jsem tě svým návrhem ohledně výměny partnera nenaštvala :roll:

• Citovat
  • Upravit
1187
5.12.12 08:39

Ne, život bez dítěte nemá smysl, bez dítěte nemá nic smysl. Pokud jsou ženy, co se rozhodnou dobrovolně, že z jakéhokoliv důvodu nechtějí, fajn, to určitě neodsuzuju, je to na každé, ale nikdy jim neuvěřím, že jsou celý bezdětný život spokojené a nic jim nechybí. Jednou jsem sledovala pořad s Helenou Vondráčkovou, kde ona vyprávěla o svém psovi, brečela nad psem, co jim pošel a pak se dojímala nad novým štěnětem a říkala, že! ten pes jí vnesl do života tolik lásky, jak pořád běhá po domě, je ho všude plno, jak jí projevuje lásku…a že je to tak krásné poznat lásku pejska…No bylo mi jí normálně líto. Říkala jsem si, holka, ty zjevně nemáš páru, co je to příval lásky do života, takové té jasné, nekonečné až bolestivé a to lásky k dítěti. Nevím, proč ona nemá děti a je mi to fuk, jen prostě láska k dětem je neměřitelná a neporovnatelná.
Takže za mně, bez dětí život ne.Taky bych byla schopná se zadlužit, odstěhovat nevím kam, zhuntovat si tělo, skončit u psychiatra, ale bez dětí prostě ne.Jo a když bych vyčerpala všechny přírodní i nepřírodní cesty, šla bych do adopce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
5.12.12 08:41
@Kalla1412 píše:
@pansy třeba u nás by to opravdu nešlo. kdybysme jakoby museli na to IVF naškudlit, neměli bysme pak nic víc než garsonku a tak maximálně na jídlo…jsou tam často i dluhy z minulosti s kterýma nejde tak snadno hnout, pak sice máš na kliniku, ale když otěhotníš, je to podle mě místo radosti jen stres, protože jsi sice těhotná, ale bydlíš na 30m2 a máš 5tisíc na měsíc :nevim:

Ja na to mam trosku jiny nazor, za ktery me klidne ukamenujte…kazdy chce mit pokud mozno skvelou praci, nadherny velky dum pekne vybaveny a kupu deti. Jenze penize si asi malokdo tiskne. Libi se mi dnesni argumenty, ze bydlet vic jak 1 clovek v garsonce nejde-jeste generace nasich rodicu tam bydleli cele rodiny, v 2+1 bydleli bezne 2 rodiny. Ja osobne byt tak zoufala, ze chci dite a nemit penize na ivf, prodam vsechno co mam, pujdu klidne do garsonky bydlet, ale hlavne, ze budu mit dite. Podle me je to o prioritach-vsechno proste clovek mit nemuze… :nevim:
A uprimne-moc jsem zakladatelku nepochopila-maji tak velke dluhy, ze nejde adopce, tzn. ze existuje nejaka smernice, ze clovek zadajici o adopci nesmi byt zadluzen, nebo ze proste na dite nemaji ted finance-at by prislo jakoukoli cestou? Protoze variantu, ze by ditko neuzivili, resi spousta lidi, nehlede na to, jestli muzou otehotnet nebo ne…bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.12 08:44

Pokud netoužíš po ničem jiném, tak asi nedá. Jinak si myslím, že dá. Já jsem na vlastní kůži zažila jen situaci, kdy ti dr. řekne, že to s otěhotněním přirozeně vidí dost černě. První moje reakce byla samozřejmě strašný smutek a lítost, pak jsem si řekla, že prostě musím přijmout to, co mi osud připraví. Otěhotněla jsem přirozeně do tří měsíců, ale to je jiná pohádka. Těžko říct jak bych na tom byla, kdyby se to nepodařilo. Ale moje myšlenky spíše směřovaly k případné adopci, obdivuji ženy, které podstoupí několik neúspěšných ivf, já bych na to asi psychicky neměla. Velkým vzorem pro mě byla známá, která nemá dělohu. Mají adoptovaného chlapečka a žijí normální rodinný život. Anca

• Citovat
  • Upravit
sad 1
5.12.12 08:47

Myslím si, že se dá žít život bez dětí. Někdo je ani nechce, a je spokojený. Kdo je chce, a nemůže je mít, nebo nechce adoptovat, tak se zřejmě dá s tímto smířit. Dá se najít něco, co bude člověka naplňovat, např. pes. Velmi záleží na jedinci, na jeho hodnotách, adaptaci a jiných charakteristikách. Někdo si prostě umí najít něco, co ho naplňuje a smíří se, někdo se prostě nesmíří. Já patřím mezi ty, kteří by se s tím nesmířili. Udělala bych všechno na světě, abych měla alespoň jedno miminko. S adopcí si nejsem ale jistá, do té bych zřejmě nešla. Když jsme měla po ZT, a objevily se u mě další problémy, hledala jsem náhradní matku. Pokoušela bych se asi několikrát o IVF…nevím, naštěstí se na nás štěstí usmálo. Vím ale, že bych se s tím nesmířila. Pro mě je dítě, a cítila jsem to tak vždy, jeden ze zásadních smyslů života, hnací motor, motivace k životu, ten největší životní dar. Já bych asi neměla pro co žít…

Příspěvek upraven 05.12.12 v 08:49

• Citovat
  • Upravit
8071

Jinak, samozřejmě, že život bez dítěte MÁ smysl. Každý lidský život má smysl. Je pravda, že asi pro velkou část lidí je život s dítětem nebo dětmi naplněnější. Možná to z této diskuze vypadá, že většina lidí se bez dětí neobejde. Jenže se tu sešla jen určitá skupina lidí, příznivci hnutí No kidding a podobně asi na Emimino nepolezou, že. :mrgreen:
Je určitě velký rozdíl mezi bezdětností dobrovolnou a nechtěnou. A nedá mi to vzpomenout na moje čtyři staré tetičky, sestry nebožtíka dědečka, které zůstaly neprovdané. Jejich skuteční nebo potenciální ženiši totiž zahynuli v první světové válce. Tetičky vlastně suplovaly mateřskou školku a školní družinu celé široké rodině, dětem svého bratra a svých sester a i jejich vnoučatům. Myslím, že si dětí nakonec docela užily až do nejvyššího stáří a rozhodně nebyly na světě zbytečné. :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
@Kalla1412 píše:

Mě zaráží rady typu „zadlužila bych se na celý život, jen mít dítě!“, zatímco v jiných diskuzích se nadává, jak jsou rodiče nezodpovědní a pořizují si děti ačkoliv na to finančně nemají. Tady to vždycky jde z extrému do extrému :?.

Žít bez dítěte se určitě dá, ale chce to si v hlavě přenastavit priority a snažit se v té své situaci najít to pozitivní. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
5.12.12 08:48
@beruska9 píše:
Zrovna pred par mesici jsem byla na navsteve u pribuznych - je to sestra meho dedecka s manzelem, takze jim uz je cca 80. Nikdy deti nemeli a ja ji vlastne poprve zazila o tom mluvit. Samozrejme v te dobe zadne KET a IVF a podobne veci nebyly a ja jsem si rikala, s jakou obrovskou pokorou se s tim dokazala vyrovnat. To vypraveni se reprodukovat neda, ale trochu me to vyprovokovalo k myslenkam, jak jsme dnes „rozmazleni“ pocitem, ze vsechno nejak jde, ze jsme silnejsi nez priroda. Jeste 2 generace pred nami proste museli akceptovat co bylo a nemyslim, ze nezili stastny a spokojeny zivot. Pomohli vychovat netere a synovce a jejich deti a nikdy jsem je neslysela si stezovat, vzdy meli pro vsechny otevreny dum i :srdce:
Takze male filozoficke zamysleni - nerikam prestat se snazit a odevzdat se osudu, ten typ nejsem, ale mozna trochu pokory by nam v dnesni dobe neuskodilo.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
5.12.12 08:49

Já si tedy myslím, že život bez dítěte se dá prožít kvalitní, spokojený a naplněný. Mám bezdětnou tetu. Žije v zahraničí, má spoustu bezdětných známých. Cestují společně, pořádají různé akce. Je jí 58 a vypadá na 40, pracuje jen na částečný úvazek, protože už má vyděláno na pěkný život a užívá si. Zrovna o ní vím, že určitě nelituje. Dítě chtěla, když jí bylo 35, ale tehdejší partner nechtěl. Pak mám sestřenici, měla dítě v 37, protože měla pocit, že už by měla. Dítě je postižené, má svalovou atrofii. Otec dítěte od ní odešel. Sama mi řekla, že kdyby si měla teď vybrat, raději by volila skvělého patnera na celý život než dítě.
Já sama dítě mám, miluju ho, samozřejmě, ale dovedu si i představit žít život pouze s patnerem.
Jinak ti přeju, ať jsi šťastná a spokojená, ať budeš žít život s dítětem nebo bez něj :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí