Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@DuckHim píše:
Spis to jen potvrzuje, ze zeny (EDIT: vetsina zen, cest vyjimkam) neumi mit kamaradky, a kdyz, tak to kamaradstvi je tak ploche, ze se omezuje na tlachani nad kafickem… pevne kamaradstvi je hlavne o tom, ze se na kamarada clovek muze 100% spolehnout, nemusi ani mluvit, zadat… aby kamarad pochopil jak se ma chovat, s cim pomoci… kdy mlcet, pomoct, vytahnout cloveka z denni rutiny. Povidat si muze clovek snad i s znamymi, kolegy. Kamaradstvi je stejne hluboky „vztah“ jako partnerstvi, akorat je to o necem jinem… a je mi celkem lito lidi, co nemaji poradne kamaradyPříspěvek upraven 16.01.15 v 10:03
to je hezky napsaný.
@fialka09 píše:
@DuckHim No k tomu mě napadá, jestli se fakt vždycky můžeš na někoho na 100% spolehnout(sice jsem napsala předtím, že se té kamarádce budu snažit vždy poradit, ale..kdybych byla někde pryč, asi jí ten telefon hned nezvednu, když bude potřebovat pomoc akutně
)
Vsak ja to chapu, nemas dobrou kamaradku ![]()
@DuckHim píše:
To bude spis tim, ze jsi opravdovou kamaradku nikdy nemela… kdyz za kamaradky povazuje pipky kdakajici nad kafickem
Mela, neměla…
každopádně je nepotřebuji a to je pro me momentálně jasny fakt!
@DuckHim Néé, pouze kecat. Ale jak jsem někde četla, ženský jsou zaměřený na povídání, tak chlapi zase na sdílení zážitků. To je hlavní gró. Já třeba s kámoškou jezdila na kole, na různé akce. Ale s miminem jsem nemohla nikam, už jen jít na 2 hodiny do města byl horor.
Jo a chlapi a drbárna…co mi řekne manžel co všechno chlapi probírají v práci, to by člověk nevěřil. Horší jak ženský!
@DuckHim
Ne, já jsem asi realista a prý to o sobě říkají pesimisti
100% se nemůžu spolehnout na nikoho..to je jako ta věčná otázka, jestli může žena dát za muže ruku do ohně, že je jí věrný..já říkám, že mi partner je věrný, protože mu věřím, ale nebudu se holedbat, že 100% a že on by nikdy..
@Anonymní píše:
Holky, jdu se jen tak vypovídat, protože mě to trošku trápíProsím o zachování anonymity, je to pro mě citlivé téma. Otázka je jasná - lze žít bez kamarádek? Vím, pro někoho banalita, ale pořád nad tím musím přemýšlet…Bydlím ve středně velkém městě, takže jsou tu mateřská centra, ale zatím jsme je nevyzkoušeli.
Mám 15m úžasné malé dítko, super hodného manžela a rodiče, se kterými jezdíme na společné dovolené. Prostě rodinné vztahy na jedničku. Ale pořádná kamarádka žádná. Pár kamarádek mám - mají stejně staré děti, vídáme se max 1-2× mesíčně - někdy ani to ne, ale je to jen takové to povrchní tlachání o tom, jak děti vyrostly, co už umí…apod. Ale holčinu, se kterou bych mohla probírat soukromé věci a mít prostě někoho blízkého k sobě…nemám.
Jak to máte vy? Máte nejlepší kamarádku a neumíte si to bez ní představit, nebo nemáte žádné kamarádky a vyhovuje Vám to?
nemám nejlepší kamarádku, mám 2holčiny se kterýma se vídáme, podnikáme různé akce(i když málo často), pomáháme si, když je třeba a můžu o nich říct, že jsou to kamarádky, můžu jim říct cokoli a oni mi vždycky upřímně odpoví (i když třeba zrovna není ta upřímnost příjemná).
A pak mám jednu zatím bezdětnou kamarádku ještě z gymplu, ale tam si píšeme jen maily, bydlí ve Skotsku a jezdí jednou ročně.
No a jinak mám pár známých, se kterýma se vidím občas, ale bez kterých bych se i obešla (je to blbý takhle říct
).
Příspěvek upraven 16.01.15 v 10:35
@fialka09 píše:
@DuckHimNe, já jsem asi realista a prý to o sobě říkají pesimisti
100% se nemůžu spolehnout na nikoho..to je jako ta věčná otázka, jestli může žena dát za muže ruku do ohně, že je jí věrný..já říkám, že mi partner je věrný, protože mu věřím, ale nebudu se holedbat, že 100% a že on by nikdy..
To uz me ale chytas za slovicko
Tvemu myslenkovemu pochodu rozumim a souhlasim, ale vis dobre jak jsem to myslel ![]()
@DuckHim Chápu
Já jen, že bych si troufla považovat za kamarádku i tu, která prostě zrovna moc spolehlivá není..ale všichni to o ní víme a máme ji rádi ![]()
@DuckHim píše:
Kamaradstvi tedy pro zenu znamana spolu kecat… uffTo jste tedy v zivote celkem ochuzeny
Jezis no tak každý proste takového člověka nemá, ja nevim, cemu se porad tak divis
někdo dokaze zit i bez toho.
To cos napsala v prvním prispevku - ano, je to pravda a tak to ma byt, pises tedy spis o pratelstvi, ale každému se proste nepostesti. Nebo ma tu kamarádku ke kafi - mozna zakladatelce slo spis „jen“ o tu kamarádku.
Jestli mas takove pratelstvi - gratuluji, je to hezke, ale vyjdi uz prosim Te z toho udivu
![]()
A jestli jsme tu ochuzene - mozna ano, mozna ne
Mám jen jednu jedinou, které věřím ale nevídáme se často
život bez kamarádek je smutný.
Já mám v podstatě jednu kamarádku o které klidně puberťácky řeknu, ze nejlepší
známe se přes 20 let a vlastně od malička jsme jedna ruka. Stejná základka, stejná střední (úmyslně), stejná práce (v podstatě náhodou). Ma jen jednu maličkou „chybicku“, nemá děti a já čekám druhé takže o tom s ni moc nepokecam
na to mám zase sestru se kterou jsme si blízké… Já bych si život bez kamarádek neuměla představit, člověk potřebuje občas vypnout a „zařádit“ s někým komu může věřit. V dnešní době falešných kamarádů je práva kamarádka poklad ![]()
Mám 5 kamarádek, těch opravdu hodně blízkých. Se třemi je to známost už přes 15 let, další dvě k nám do gangu přibyly před pár lety. Neumím si bez nich představit život. Jsem jediná s dítětem a vdaná, jsme každá úplně jiná a přitom je mezi námi úžasná souhra.
První rok s malým jsem je vídala minimálně a smutnější a nudnější rok jsem snad nezažila.
Já žádnou kamarádku nemam a ani nechci vystačím si se svojí dcerou. měla jsem kamarádky - nekamaradky, takové co úspěch neodpouští a nebo zajistíme kamarádky, žádnou, která by udržela tajemství apod.po mých zkušenostech už žádnou kamarádku nechci vystačím si sama s dcerou a manzelem, kamarádka mi vůbec nechybí.
@Anonymní píše:
Já žádnou kamarádku nemam a ani nechci vystačím si se svojí dcerou. měla jsem kamarádky - nekamaradky, takové co úspěch neodpouští a nebo zavistive kamarádky, žádnou, která by udržela tajemství apod.po mých zkušenostech už žádnou kamarádku nechci vystačím si sama s dcerou a manzelem, kamarádka mi vůbec nechybí.