Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Elenloth jsem na tom podobně, pořád si říkám, že časem se na mě štěsí usměje a potkám nějakou spřízněnou duši, která bude ochotna se mnou trávit kus svého volného času nejen kvůli dětem. Začínám si číst i knížky o komunikaci jestli nedělám něco blbě já, ale moc to nepomáhá:)
@nocenka.jalapovita mám to stejně, na škole jsem kamarádky měla, postupně jsem se ale stěhovala na vysokou nebo za prací a kontakty se přerušily. Měla jsem jen kamarádky z práce a teď na mateřské už si píšem spíš přes email. V mým věku už moc nevěřim, že bych našla někoho komu bych se mohla bez obav svěřit, že to pošle dál… Tak uvidíme, stačila by jedna.....
pro anonymní: asi čím je člověk starší, tím míň věří lidem, obzvlášť po nějakých špatných zkušenostech. V práci máme hodně fajn kolektiv, ale nevěřím tomu, že kdybych odešla, že bychom se nadále stýkaly..je to ryze takové fajn kolegiální. Vycházím i s maminkami dětí, které chodí s těmi našimi do školky a více se baví, ale je to takové hrozně povrchní, prostě se to nikdy nedostane do té roviny, že bychom šli pokecat jen tak, nu což - klidně napiš:)
Ty brďo, tak to si neumím představit. Mám super chlapa, se kterým si pokecám o všem, ale kámošku k životu nutně potřebuju, přece jenom s ženskou se kecá jinak než s chlapem. Mám pár výborných kámošek, ale jednu, se kterou jsem denně na telefonu nebo se vidíme a víme o sobě naprosto vše. Prožili jsme spolu porody, rozvody, nové partnery, další děti, stěhování. Teď jsme společně začaly i sportovat, abychom se podpořily v hubnutí. I když se někdy neshodneme, vždy to vyřešíme. My jsme jak ten vtip, kdy spolu sedí dvě baby ve vězení 20 let, vylezou ven a řeknou si: Jo tak odpoledne si to dovykládáme.
@nocenka.jalapovita Já asi i vím, co dělám blbě, ale nějak nevím, co s tím. Jsem jaká jsem a myslím, že předstíráním si nepomůžu. Jsem vůči lidem otevřená, přátelská, ale mám pocit, že čím je člověk starší, tím těžší je navázat s někým bližší vztah.
Ja mela kamaradku ze stredni. Nase nerozlucne kamaradstvi zaclo prvni skolni den v prvaku na stredni. Byly jsme jak jedna. Smaly jsme se stejnym vecem, na vse mely stejny nazor, stejne filmy, mohly jsme mluvit o cemkoliv hodiny a hodiny a stejne jsme si furt mely, co rict. Ja v te dobe mela kluka, ona stesti na kluky nemela, i kdyz jsem ji dost podporovala. Sem tam se nejaky nasel, ale nic, co by vydrzelo dele nez 2-3 mesice. Zustaly jsme kamaradky i po stredni. Ona sla na vysku, ja pracovat. Kdyz jsme se nevidaly kazdy den, jak na skole, intenzita komunikace trochu opadla, ale i tak jsme si skoro denne volaly, spavaly jedna u druhe a tak. Stale jsme si skvele rozumely. Pak jsme se spolu jeden vecer sblizily intimne. Bylo to krasne, prijemne. Dalsi den jsme vstaly a chovaly se jakoby nic. Coz si myslim, ze byla chyba. Mely jsme si o tom promluvit. Mne to casem vrtalo v hlave. Intenzita kontaktu hodne poklesla, ale stale nebyla nulova. Pak si nasla zbohatlika a zmenila se. Zacala resit veci jako kabelky a modu a tak. Stala se z ni takova namyslena panicka. Uz jsme nemely nic spolecneho. Jiz nekolik let jiz zadna komunikace. Obcas si na ni vzpomenu, na tu noc, jak to bylo hezke, a ze mi i chybi. Kdyby se nezmenila, bylo by to fajn. Chlapa ted mam, ale stejne tak trochu pochybuju o tom, jestli jsem do ni tehda nebyla neco jako zamilovana, kdyz jsme si tak rozumely a i ty intimnosti s ni se mi libily? Kazdopadne zavidim lesbickam, kolik usetri casu oproti heterosexualkam, ktere vetsinou musi muzum vysvetlovat, co vlastne maji na mysli a tak, nez jim muz zcela porozumi. Samozrejme, ne kazda heterosexualka to tak ma. Dekuji za pochopeni anonymu.
Ja mam par znamych.. Vetsinou kdyz se vidime, zacnou na me valit svoje problemy, ale to je moje chyba, kdyz davam najevo zajem. Kamaradku nejlepsi jako takovou nemam a ani nechci. Jsem introvert a v lidech jsem se zklamala. Cus
Já mám asi nějakou charakterovou vadu, protože kamarádství s holkama mi prostě nějak nejde. Nikdy se mi nepodařilo zapadnout do nějaké skupiny holek, nebo žen, takže s kamarádkama jsem na štíru celý život. A když jsem si našla aspoň jednu, tak se buď odstěhovala do jiného města, nebo jsem pak já šla na VŠ na druhý konec republiky.
Vždycky jsem se bavila spíš s klukama, nebo jsme měli smíšené party lidí se stejným zájmem. Poslední taková parta se rozpadla s tím, jak si kluci našli partnerky. Místo aby se ty holky zapojily k nám, tak si urvaly kluky pro sebe a byl konec. A od doby, co mám děti mi nějaká ta kamarádka docela chybí. Už jen z praktického hlediska - třeba na vzájemnou výpomoc, výměnu nebo půjčování věcí a tak.