Život bez žaludku

Anonymní
10.2.19 18:11

Život bez žaludku

Zdravím všechny a prosím. Najde se tu žena, která má partnera, manžela bez žaludku?
Partner mé nejlepší kamarádky onemocněl rakovinou žaludku, podstoupil chemo, neúspěšně a za pár dní jde na operaci, kde bude odebrán celý žaludek. Jak moc se vám potom změnil život, co bylo nejhorší, jaké omezení máte? A jak to zvládáte? Prosím anonymně. Nevim zda by to chtěla zveřejnit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
100
10.2.19 18:25

Tatka měl taky rakovinu žaludku vzali mu 1/3. Že začátku toho moc nesnědl pil nutridrinky , ale pak jedl normálně. Ne že bych chtěla strašit ale rakovina žaludku je jedna z nejzákeřnějších typů. Přeji brzké uzdravení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
10.2.19 18:48

Moje máma dělá ve zdravotnictví a říkala mi o pánovi, který už 20 let nemá žaludek a prý sám říká, že ho to nijak neomezuje. Dá si klidně i vepřo knedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
10.2.19 18:58

Dědovi odstranili 90% žaludku a jediný problém přímo s tím spojený bylo že byl velmi hubený (180cm, 39kg) a nepociťoval hlad takže ho babička neustále musela nutit jíst. Ještě nesměl nic co by žaludek a střevo mohlo ucpat jako jsou slupky od rajčat, angreštu a podobně. Bojoval s rakovinou přes 40let než jí podlehl, neustále se vracela a pokaždé mu něco vzala, tu kus žaludku, támhle kus střeva, ale dnes jsou už mnohem lepší léčebné metody, protože můj děda už tu skoro 10 let není tak snad nebude u vašeho známého tolik opakovaných výskytů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.19 18:58

@zuzikka děkuji moc, v té hrůze je každá pozitivní zpráva úplný životabudič

• Citovat
  • Upravit
758
10.2.19 19:03

Tchán je uz tři roky bez žaludku,ji všechno,da si pivo,rizek,nijak se neomezuje,je hodně hubený,ale to byl vždy,je absolutně bez léků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
10.2.19 19:10

Dedovi vzali 3/4 zaludku, take rakovina. Ze zacatku jedl pidi porce, ale zaludek si po nejakem case zvykl a dokonce se roztahl, ze pak uz deda jedl vice mene normalnejsi porce.

Jak to ovsem je, kdyz cloveku vezmou zaludek cely, to nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
10.2.19 19:23

Musím taky dodat, že pán je prý velmi pozitivní, takže i proto si myslím, že může tak dobře fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
29.3.19 10:43

Dobrý den, o muži nevím, ale já sama jsem prodělala rakovinu žaludku a před dvěma lety mi
celý žaludek vyoperovali. Začátky byly těžké, ale vše se zlepší. Dost jsem tápala jak s jídlem a pomohly mi zahraniční weby. Pokud by kamarádka chtěla, ráda jí sdělím své zkušenosti a postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
31.3.19 19:33

ja jsem po operaci celeho žaludku 2roky kdyby jste neco potrebovala vedet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.19 22:27

Dobrý večer, momentálně je to tak, že kamarádcin partner je víc jak měsíc po operaci. Druhý den ještě napsal pozitivní zprávu na fb, i já si s ním ještě psala, vypadalo to výborně. Postupně se začal zhoršovat, špatné se mu dychalo, do týdne byl z JIP přeloženy na ARO v přímém ohrožení života. Bylo to zlé, zápal plic, tekutina v břiše, infekce… Psychicky je na tom zle on i moje nejlepší kamarádka. Ale stav se teď zlepšuje, od včerejška je opět na JIP. Vlastně pátý týden nejí, pouze čaj. Čeká se jak sroste spoj jícnu ze střevem, aby se mohla zkusit podávat strava. Oni nejsou připravení to zveřejňovat, což si myslím, že je škoda. Podle mě, by jim hodně pomohly zkušenosti těch, co žijí bez žaludku. Takže se snažím zjišťovat anonymně informace a tlumocit jim je opatrně. Jen se zeptám, kdy jste začaly trochu jist a co, co naopak nesmíte, dá se pracovat, cestovat, prostě zase začít fungovat v rámci možností? A na co být nejvíc opatrný? Děkuji moc za každou informací.

• Citovat
  • Upravit
4
3.4.19 13:31

byla jsem v nemocnici 9 dni z toho 5 dni na aru po celou dobu mi davali vyživu přes nos hadičkou když me poutěli dom řekli mi že žadnou dietu nemam a mužu všechno akorat v malych davkav a často to si musi časem človek zvyknout po roce mi vzali plny duchod chodim do prace uz jsem byla 2 u moře muj tel 607819782 rada pomužu a poradim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.4.19 13:33

nejim to co mi nedela dobre ale vetšinou všechno spim s hodne vyvyšenou hlavou protože mivam reflux to se vam vraci jidlo ze ten střeva a je to hrozne ale vždy to prejde nejist v leže a pozde večer pribrala jsem 7 kilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.19 12:07
@ibetka1 píše:
nejim to co mi nedela dobre ale vetšinou všechno spim s hodne vyvyšenou hlavou protože mivam reflux to se vam vraci jidlo ze ten střeva a je to hrozne ale vždy to prejde nejist v leže a pozde večer pribrala jsem 7 kilo

Tak to je úžasná a pozitivní zpráva 👍moc děkuji, zkusím předat číslo. Přeju moc zdraví a pohodu v životě :hug:

• Citovat
  • Upravit
4
4.4.19 12:17

klidne rada poradim a podelim se o zkušenosti ja neznala nikoho a nemela jsem se koho zeptat na nic vše jsem hledala na int ale osobni skušenost je jina krasny den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí