Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky jsem 16 dni po laparoskopii kvuli mimodeloznim tehu v 7tt vzali mi levy vejcovod nyni uz jsem fyzicky na tom lip ale psychicky blbe pojdte si pokecat o vasich pocitech
Jo, to bylo peklo. Ještě rok se mi zdál sen, jak mě honí, chytí, pak mi řežou dítě z břicha, já prosím, ať to nedělají…ale časem se to srovná, neboj, čas to opravdu všechno otupí. Jo a otěhotněla jsem hned, další menstruace už nepřišla a dcera se narodila jako vánoční dítě ![]()
@terinka4444 tak to je skvele jenze ja uz asi neotehotnim pritel uz znovu tohle nechce a ja ho uz asi nepresvedcim a to me moc mrzi a trapi chce to cas ja vim a to je hezke ze vam to tak vyslo
@Kocice 31 Za prvé je mi líto, co se ti stalo. Vím, jaké to je, na konci srpna se mi to stalo také. Nemůžeš se tomu ale tak poddat a vzdávat to. Tohle se prostě stát může. Je to smůla, ale je to realita. Co jsem tak zjistila, je to bohužel častá věc. A můj život po laparo? No, normální. Člověk se z toho oklepe. Někdo dřív, někdo potřebuje víc času. Máš šanci normálně otěhotnět. Moc nechápu ten názor přítele…co jako už nechce? To už jako nechce, abys otěhotněla? Kdyby tak přemýšleli všichni muži, jejichž ženám se tohle stalo, tak nevím, nevím…
@Kocice 31 píše:
@terinka4444 tak to je skvele jenze ja uz asi neotehotnim pritel uz znovu tohle nechce a ja ho uz asi nepresvedcim a to me moc mrzi a trapi chce to cas ja vim a to je hezke ze vam to tak vyslo
tomu nerozumím, mělas to mimoděložní po IVF a přítel nechce znovu IVF?
@olomoučanda můj muž s tím taky začal. Pravda, doktor ho dost vyděsil, protože mu řekl, že mě zachránili jen tak tak, tak se rozhodl, že prostě těhotenství ne, že už jako nebude riskovat. Tak jsem mu velmi rychle vysvětlila, že to tedy bude riskovat ![]()
@olomoučanda dekuji vim ze to preboli me teda zachranili taky uz na hranici ma strach aby zase riskoval muj zivot a zdravi tak ma o me strach ja ho chapu ale ja bych tak chtela no dam mu jeste cas
@terinka4444 ne my zadne umele nepodstupovali ale tohle byl muj 3 konec. Tehu ty dve predchozi byli spontanni potraty
@Kocice 31 píše:
@olomoučanda dekuji vim ze to preboli me teda zachranili taky uz na hranici ma strach aby zase riskoval muj zivot a zdravi tak ma o me strach ja ho chapu ale ja bych tak chtela no dam mu jeste cas
a to já bych mu čas nedávala, když tě chytne slepák, tak co? Větší pravděpodobnost je, že tě srazí auto, tak tě nebude pouštět ven? Já bych ho v tom nepodporovala.
@Kocice 31 píše:
@terinka4444 ne my zadne umele nepodstupovali ale tohle byl muj 3 konec. Tehu ty dve predchozi byli spontanni potraty
já vidím jako největší chybu to vzdát, a nechat se tím pohltit. Já ještě měla pokusy IVF a tak, mnohem horší, než jen možnost milovat se s manželem a zkoušet to doma přirozeně. Jediné, co ti pomůže je se v tom neutápět a cíleně myslet pozitivně, dokola si opakovat pozitivní motivace. A nenechat partnera utápět se v jeho absurdních obavách, chlapi to umí dohnat do krajnosti. Navíc, mimoděložní nepraskne hned, nejdřív kolem toho sedmého až osmého týdne, když máš zkušenost, jsi hlídaná, alespoň můj gynekolog mě hlídal hned po vynechání menstruace, takže jejich obavy, abys zase nebojovala o život jsou liché, ostatním se sice zdají šlechetné, jak jako nechce riskovat ztrátu partnerky…skutečnost je taková, že je to velmi sobecké, kvůli vlastním strachům a zbytečným obavám ti jen přidělává vrásky.
@Kocice 31 Já z tím teda zkušenosti nemám žádné a moc to mrzí a doufám že brzo budeš v pořádku
.. ale k tomu manželovi mám tetu už jedno dítě měli ale chtěli další rozhodli se cca po 12 letech je to též dost ale 3 potratila jednou to bylo mimiděložní, potom by to bylo postížené tak že jí to brali pryč a potřetí jí v 6 měsíci zjistili že mu přestalo tlouct srdíčko. Ale řekli si že naposled to zkusí a vyšlo to teď už mají pěkného ďáblíka tak že držím palečky ![]()
Ahoj, já nezažila teda mimoděložní, ale zemřelo mi mimimnko už v pozdějším týdnu a akutně jsem musela na kyretáž…pracovala jsem s klienty a protože jsem od začátku byla na rizikovém, tak o tom věděla půlka našeho maloměsta a věčně se mě někdo ptal, kdy se to narodí a já už těhotná nebyla…Bylo to hrozné. Určitě ti doporučuji bachovy krizové esence, sama jsem je brala, klidně i příteli, hodně mi psychicky pomohly, jsou přesně na tyto účely http://www.biomineraly.cz/…remedy-10ml/ No a co hodně pomohlo, tak vypadnout odsud…bylo to jen asi 5 dní v zahraničí, vyjeli jsme do Belgie, udělali jsme si sami úžasnou poznávačku a krátce na to se ještě jeli k moři, kde jsme hodně cestovali a potápěli se atd…přišli jsme na úplně jiné myšlenky a opravdu jsem se pak cítila o 100% lépe…
Život po mimoděložním? Normálka, musela jsem fungovat dál, prostě se stalo, co se v tom budu víc pitvat
podařilo se znovu třetí cyklus po laparce a tentokrát úspěšně
Jasný, že jsem se bála, jak toho stavu, tak další ne-možnosti otěhotnění s jedním vejcovodem, ale proč se v tom zbytečně babrat. Manžel měl ze začátku taky strach z opakování situace, ale postupně ho to pustilo. Tak hlavu vzhůru, ono to dřív nebo později vyjde ![]()
@Maky.p diky moc mate pravdu holky proste mu reknu ze to klidne risknu a ze to budem zkouset
@iveta34 diky zkusim cokoli kdyz se budu citit lip je mi to lito
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.