Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jsem asi jednoduchá, ale tohle nechápu…
jako chápu co mi tím chceš říct, ale nechápu proč by to tak nemohlo být…
![]()
@chatline jednoduse ty nejsi ten kdo urcuje pravidla. ty je bud prijmes nebo ne. ale oni neustoupi. pokud se chces stehovat budes si muset zvyknout. pokud mohu radit nebaziruj nad platbou uklidu ci popelnici to neukecas spis pocitej jestli budes muset jezdit hromadnou dopravou. on takovy listek 2× denne za 32 kc neni mala polozka
@chatline píše:
Jsem asi jednoduchá, ale tohle nechápu…jako chápu co mi tím chceš říct, ale nechápu proč by to tak nemohlo být…
![]()
![]()
no třeba proto, že to takhle je normální zase pro mě ![]()
jednou si dům odhlasoval, že budoumít paní na úklid, tak jí mají
a všechny činžáky co znám platí odpady podle počtu osob v domácnosti, jestli platíš i jinde, to neřeší, to si vyřeš tam, kde je po tobě chtějí zaplatit aniž bys tam odpad produkovala
(nadneseně řečeno) Je to proto, že pokud máš popelnici v domě, nikdo cizí ti tam vynášet odpad nebude a jelikož víc, kolik lidí je v domě hlášených (podle rozpisu i na další služby), tak víš kolik bude cca odpadu, pokud napíšeš místopřísežné prohlášení, že budeš vozit všechen odpad na Moravu, tak to možná projde, ale muselo by ti to odsouhlasit družstvo/společenství vlastníků a to pochybuju ![]()
Jsem to napsala asi trochu „hrubě“, ale prostě nejde, že by paní na úklid měla rozpis, které patro má nebo nemá vytírat a jestli na tom patře je jen 1 partaj, která uklízet nebude, nebo 2/3 tj jestli bude uklízet každý 2-3-4tý týden ![]()
a pokud většina řekla, že vytírat chodbu nebude, tak prostě je paní na úklid a když ti přijde cena moc, tak nabíédni, že to za tu cenu budeš dělat ty a třeba to projde a budeš mít ještě peníze k dobru ![]()
@chatline píše:
To vypadá na dobrý ceny, tohle je pro mě pochopitelné a srozumitelné, ale když v inzerátu napíšou nájem 12000,–+ poplatky cca 4000,– + el.,tak je to prostě divný…V praze je normální, že si tam panelák platí babu na úklid spol. prostor? Proč bych měla platit za tohle, když vytřít chodbu a schody zvládnu sama za pár minut?Podle čeho si mám vybrat byt? Bože, jsem z toho úplně hotová, neustále sleduju inzeráty, pročítám si každý detail asi 3krát a stejně nikde odpovědi na moje otázky nevidím…
Jsem prostě holka z vesnice a k tomu z moravy, v paneláku jsem bydlela jako dítě, ale to už je 20 let zpátky a z mé rodiny všichni bydlí v RD, takže ty náklady jsou jinde…a já těmto věcem prostě vůbec nerozumím a hrozně se bojím, že ten pronajímatel to vyčuchne a okrká mě o kdeco…
první anonym:
my platíme zálohy tak málo proto, že máme měřáky přepsaný na sebe
Být vlastníkem, který z jakéhokoli důvodu nechce přepsat měřáky na nájemníka, tak budu taky chtít vybírat větší zálohy klidně i o 1000 víc, protože, co když nájemník propálí hodně (teplotu, ani koupání jin regulovat přeci nejde
) po půl roce se odstěhují a mě přijde vyúčtování za pár měsíců a bude tam nedoplatek třeba 5tis. ![]()
jinak běžná je kauce 1 až 2 nájmy (na škody apod), provize RK ve výši 1 nájmu (dá se onejít jednáním přímo s majitelem) a obvykle smlouva na 1 rok - každoroční prodloužení, při dobrých vztazích prodloužení třeba na 2-3roky
podle čeho vybírat?
máte auto? pokud ne dostupnost MHD, pokud ano, možnost parkování a bezpečnost na ulicích
velikost?
vybavený nebo nevybavený?
lokalita - kde bydlí tvá rodina, přátelé, kde budeš pracovat, co škola/školka pro dítě?
druh vytápění (vlastní kotel, karma, centrální kotelna, dálnovod, wavky)?
vaření na plynu/elektrice?
balkon?
vana/sprcha?
podlaží, výtah?
prostě sesumíruj, co je pro tebe prioritou
Ahoj holky, chci se zeptat, jestli nemáte někdo stále zájem o práci nebo o někom nevíte. Jedná se o nově otevíraný provoz v Suchdole na náměstí. Budou se tam dělat sandwiche, péct záviny, asi i nějaká ta buchta, káva s sebou, fresh juice…potřebuji nějakou šikovnou paní či slečnu na prodej a druhou na výrobu. Vyučení v oboru není podmínkou. Důležitější je šikovnost, pozitivní postoj k práci, usměvavost. Pracovní doba cca od 8,00-18,00. Ještě nevím přesně, protože otevření plánujeme cca na polovinu května..děkuji moc za reakce..Pište kdyžtak soukromé zprávy…ještě jednou díky…
Maminky, chtela jsem se zeptat, to jsou v Praze normalni tak vysoke naklady na byt? Sehnali jsme byt, kde byly napsane nejake poplatky a ty nam ted majitel navysil, protoze nas je vic - 2 dosplei, 3 male deti. Ale i tak platit naklady pres 5tis.se nam zda moc. Nasi spotrebu zname, v nasem byte, kde dosud bydlime mame takove zalohy (mesicne cca 3500kc) a vzdy jsme meli preplatky kolem 6tisic.
@martula78 píše:
Maminky, chtela jsem se zeptat, to jsou v Praze normalni tak vysoke naklady na byt? Sehnali jsme byt, kde byly napsane nejake poplatky a ty nam ted majitel navysil, protoze nas je vic - 2 dosplei, 3 male deti. Ale i tak platit naklady pres 5tis.se nam zda moc. Nasi spotrebu zname, v nasem byte, kde dosud bydlime mame takove zalohy (mesicne cca 3500kc) a vzdy jsme meli preplatky kolem 6tisic.
5 lidí a přes 5 tisíc poplatky na měsíc mi na Prahu opravdu nepřijde moc
my jsme dva a poplatky máme 3 tisíce na měsíc a to máme jen tak tak a to opravdu nijak nehejříme a snažíme se šetřit.
To je v Praze tak draha voda, elektrina nebo tak? Zase si rikame, ze male dite tolik toho nespotrebuje jako dospely.
My jsme 4 a máme poplatky 4 tisíce a je to šul nul. a to si elektřinu ještě platíme zvlášť. Pokud to máte 5 tisíc kompletně, tak mi to přijde úplně v pohodě. Do poplatků se standartně započítává i fond oprav, náklady na společnou elektřinu a teplo a poplatky za úklid, popelnice, údržbu zeleně kolem domu atd.
@martula78 píše:
To je v Praze tak draha voda, elektrina nebo tak? Zase si rikame, ze male dite tolik toho nespotrebuje jako dospely.
V Praze je dost věcí dražších než jinde v Čechách, proč se mě neptej
ale co jsem četla, tak zrovna voda je snad v Praze jedna z levnějších, protože je tu nejvíc lidí, nevím jak toto funguje.
@nozu píše:
My jsme 4 a máme poplatky 4 tisíce a je to šul nul. a to si elektřinu ještě platíme zvlášť. Pokud to máte 5 tisíc kompletně, tak mi to přijde úplně v pohodě. Do poplatků se standartně započítává i fond oprav, náklady na společnou elektřinu a teplo a poplatky za úklid, popelnice, údržbu zeleně kolem domu atd.
@martula78 píše:
Jak velký ten byt je? Jako 5 tis. na 5 lidí mi připadá krásné ![]()
Tak nějakou část bude určitě dělat fond oprav. Třeba my bydlíme dva v bytě 2+1 30 km od Prahy a fond oprav nám dělá nějakých 1900, k tomu elektřina, plyn, vodné a stočné a jsi minimálně na 3500.
@chatline protoze tvuj odpad bude vyvazet prazska firma ne z jeseniku. nepocitej s tim ze s takovyma vymyslama uspejes. jako ze chodbu si vytres a odpady platit nebudes. te kazdy posle…domysli si kam.