Život samoživitelek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Supermarket
18.10.11 09:51

zdravim vsechny. jsem matka samozivitelka, dceri bude za mesic deset. ziju v podnajmu v praze, rodice mam daleko, rodina meho ex-manzela je az za hranicemi… je tezke zvladat to sama, bez partnera. myslim tim hlavne po financni strance, myslim, ze jinak jsem vse zvladala, at to byly nemoci dcery nebo moje, praci, peci o dceru, zacatky ve skole, krouzky, vylety, organizovani prazdnin, a že jich deti maji atd. atd… po rozvodu jsem mela sestilety vztah, nikdy jsme spolu nezili, ted mam uz rok a pul dalsi, ale opet - partner nestoji o zavazky. i kdyz je dcera pomerne rozumna, ja vypadam docela k svetu :-), pracuju, jsem myslim docela mila a inteligentni - ale to zjevne nestaci k tomu, abych nasla toho praveho… :-( takze vlastne nic moc. stastna nejsem. ale zvladnout to musime!!!! hezky den vsem.

• Citovat
  • Upravit
Supermarket
18.10.11 09:58

jeste bych doplnila - obcas se mi stalo, ze jsem musela kvuli narocne praci hledat jinou, a stalo se mi i to, ze bylo opravdu na pohovorech neprijemne, kdyz se ptali, jestli mne ma kdo hlidat dite… ale prezila jsem :-) a ty chlapy si asi spatne vybiram. budu na to muset jinak :-) jen je to skoda, oba jsou moc hodni, narozdil od ex, ktery mne tyral psychicky i fyzicky, maji radi moji dceru a ona je. ale spolecny zivot s tim poslednim v nedohlednu. verim, ze bude lip.

• Citovat
  • Upravit
604
6.4.12 14:31

@marra

1.Kolik mate deti? Mám skoro pětiletou holčičku

2.Jak zvloadate bydleni u rodicu?nebo bydleni samotne v byte?co fiannce?jak to resite?
Bydlim od rozchodu u rodicu, pocitala jsem, ze to bude mnohem kratsi prechodne obdobi, ale vzhledem k financni situaci zatim neni jina moznost. A absolutne tady uz NEZVLADAM!!!! :twisted:

3.Taky nemuzete sehnat poradneho chlapa?
Tomu ani moc neverim. Kratce po rozchodu jsem skvelyho muze nasla, ale bohuzel z my strany tam nebylo to, co by melo byt a po par mesicich uz jsem to nedokazala udrzet. Od te doby jsem sama jak kul v plote.

4..,Mate nekdy pocit,zze uz proste nemuzete?
To fakt casto… Otazka je, jestli bych stejny pocit nemela i kdybych byla ve vztahu…:-) Pravda ale je, ze nekdy mam vazne pocit, ze jsem si to opravdu vyzrala…

5.Kouka na vas okoli nekdy ,divne,ze jste svobodne maminky?
Asi ani ne, zrovna tohle hledisko moc neresim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
6.4.12 16:58

@NikaXS Čau Niky :*

°1.Mam dva kluky 5 a 3 roky.
2.Bydlím u rodicu,pro me na zacatku taky na prechodnou dobu,jiz jsem tu tri roky,a myslim ze jeste dlouho budu :? Nekdy je tu dobre,nekdy na zabiti.Ovsem jsem stastna ze mam strechu nad hlavou.Tak uz drzim hubu a krok :nevim: Pridavam kazdy mesic 2000Kč na provoz domu.Vse si jinak financuji sama.
3.Chlapa jsem prestala hledat asi pred pul rokem,mam pocit,ze uz vsichni poradni vymrely,chci aby se kluci mely fajn,tak jsem extremne vybirava.Asi budu sama navzdy.
4.pocit ze nemuzu mam skoro kazdy den,neustele,denne poremyslim,jestli budu mit na jidlo,boty,skolu,co s nami bude,jestli detem dopreju vse tak jak chci,kdo bude se starsim kdyzh budu v nemocnici s mladsim,kdo dovede starsiho do skoly,kdyz budu s mladsim pryc,neustale denne neco resim a nekdy mam chut z toho vseho skocit z mostu.Jednou za mesic mam velke psychicke zhrouceni. :|
5.Ziji na vesnici,jsem jedina svobodnamatka zde.Koukaji divne,majiu plno nesmyslnych otazek,s kym deti mam,kdo jetotec,jestli maji stejneho tatu.Ve skoloce,jsem brana trosku hur nez maminy od chlapu.Bohuzel.vemeste si me nikdo ani nevsimne.zde je to masakr,.A co vy?odkud jste?

• Citovat
  • Upravit
604
6.4.12 19:20

@marra My jsme z Prahy, takze pohoda… Odkud vy?
Mne na tomhle stavu stve trochu to, ze jakoby nikam nepatrim. Jsou 2 tabory - holky svobodne a bez zavazku, kam nepatrim a pak zeny s rodinou, kam taky nepatrim. Jedny chodi bezstarostne parit a jezdi na holcici dovolene, druhe travi volny cas s manzelem a detmi a dovolene taky tak. A ja porad sama s malou…

Tatinek kluky vida nebo na tohle nehrajete?

Jinak ja jsem vetsinu casu unavena, vycerpana, podrazdena, vystresovana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
6.4.12 19:22

@marra Ted jsem se divala na profil a vidim, ze Vsetinsko…:-) Tam to znam, byv. manzel tam ma deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
6.4.12 19:33

nIKY,nas tatinek rezignoval pre porodem druheho syna,deti me vymodlene,ale zapomnel na ne,alimenty neplati,jen neustale vyhrozuje i se svoji pritelkyni,ma mnervi nadranc.Nekdy mam chut se zvednout a odjed daleko,daleko.Skoda ze jste tak daleko vy:(

• Citovat
  • Upravit
604
6.4.12 19:39

@marra Ja bych jela pryc hned, premyslim o tom stale, ale s ditetem uz to je dost nerealne…

Vsetin je od nas fakt daleko, driv jsem tam jezdivala, ale ted uz tam nemam co delat. Maximalne si muzu s malou udelat v lete vylet do Luhacovic nebo Vizovic apod…

Vyhrozuje cim? Ze bude chtit deti do pece a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
6.4.12 19:55

1/ mám 22měs.kluka

2/ Bydlím sama ve svém.Ale přemýšlím,že bych tu chtěla žít s nějakou maminkou a dítkem a pomáhat si.

3/ Chlapů se bojím nevěřím jim.Od ex jsem dostala takovou školu a pořád dostávám.

4/ pocit že nemůžu mám skoro pořád.Ex mě nechal bez peněz jen o rodičáku.Soud se táhne protože ze sebe udělal žebráka ale žije si dál luxusní život.K malému se chová nehezky tatínek.Na sociálce taky mi házejí klacky pod nohy a zřejmě budou něco řešit až otec malému ublíží.No kolikrát jsem už tu nechtěla být.

5/ tohle neřeším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.8.12 15:15

ahoj

@marra píše:
Zdravim vsechny mamink,tedy svobodne maminky,mam takovou malou anketku,tak pokud muzete odpovezte,jsem baba zvedava:)
1.Kolik mate deti?
2.Jak zvloadate bydleni u rodicu?nebo bydleni samotne v byte?co fiannce?jak to resite?
3.Taky nemuzete sehnat poradneho chlapa?
4..,Mate nekdy pocit,zze uz proste nemuzete?
5.Kouka na vas okoli nekdy ,divne,ze jste svobodne maminky?

ad1) mám jednoho klučíka 14 měsíců
ad2) bydlela jsem sama se synem v podnájmu, celé těhotenstvý jsem byla sama bez partnera, otec syna se k němu nemá, hodně mi pomáhali rodiče a prarodiče, poté jsem měla partnera se kterým to nyní zkončilo prostě to bylo jako každý druhý chlap kterého poznám což je nedospělí chlap nevyzrálí který není připraven na pořádnou rodinu, nyní jsem zase u rodičů a hledám podnájem ale není to vůbec lehké, u rodičů zůstat nechci jelikož za nedlouho začne ponorková nemoc a polezeme si všichni na nervy. Takže mám před sebou těžký boj.
ad3)sehnat pořádného chlapa? po poslední zkušenosti ani nehledám ale mám fajn kamaráda který je perfektní jenže už se kde jakého vztahu bojím už jen kvůli synovi, jelikož hodně už vnímá tak aby v tom neměl zmatek sám a pak nebyl nejvíce neštastný, jsem ted ráda že tento rozchod co proběhl a že neproběhl v klidu můj syn zvládl bravůrně a nějak to bere v klidu.
ad4)ano, poslední dobou mám čímdál více ten pocit, ale poté se podívám na úsměv mého syna a řeknu si :" ne!! už jen kvůli němu to přece nevzdáš, vždyť to je to nejkrásnější co tě potkalo, dotáhla jsi to tak daleko tak to zvládni ještě!" takže se fakt snažím postavit se na nohy.
ad5) nevím zda s ena mě okolí dívá divně, je tu v okolí hodně holek s dětmi některé také samoživitelky a mladší jak já, v dnešní době bych řekla že už okolí matky samoživitelky tak neokukuje jako dřív, jen mě moc mrzí že my matky samoživitelky nemáme větší možnosti s přivýdělky a třeba že já osobně nemám nárok na půjčku i když bych ji zvládala velmi dobře platit a je to jen proto, že jsem sama s dítětem na MD, k tomu mám přivýdělek, ale to je nezajímá, jenže jak dítě tedy uživit? Vím jsou i také matky, které nemají pomoc od rodičů a prarodičů jako já a smekám před nimi že výchovu dětí zvládají, já stale nějak nevím jak na to:( hlavně nevím jak a kde sehnat bydlení :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
13.8.12 19:23

Tak bohužel i já patřím mezi samoživitelky.
1. Syn, 4 roky
2. Bydlím ve vlastním - naštěstí. Finance, díky dobré práci, naštěstí v pohodě. Můžu dopřát malýmu +- stejně, jako za manželství. S tím rozdílem, že mám pochopitelně daleko větší obavu, co by bylo, kdybch o práci přišla a tak šetřím víc, než bych musela.
3. Pořádný chlap? Co to je. Jsem přes dva roky sama a na alespoň trochu normálního chlapa jsem nenarazila.
4. Že už nemůžu - neexistuje. Prostě musím a hotovo.
5. Okolí? Spousta lidí závidí, co mám jako samoživitelka. Smutné, co?
Ovšem nebýt rodičů, kteří mi pohlídají syna, když musím zůstat v práci déle, když musím makat o víkendu, nevím, co bych dělala. Jen doufám, že jim to budu moci někdy oplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
20.7.13 16:34

Ahoj holky
potřebovala bych poradit nejlépe od nějaké maminky která je na vše sama.Jsem teď na začátku těhotenství a budu na vše sama.Otce uvádět nebudu a tak jsem se chtěla zeptat jestli by mi někdo mohl poradit na jaký finance budu mít nárok? Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
20.10.13 10:51

Zde je odkaz na uzavřenou skupinu pro všechny mamky, co byly, jsou nebo vědí že brzo budou sami :(. Pro ty, co se rády podělí o svůj příběh, pomůžou, poradí nebo pomoc či radu potřebují. Bez urážek a bez hodnocení toho, proč máme mimčo sami. Budeme se na vás těšit
 https://www.emimino.cz/…dministrace/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
20.10.13 13:06

1.Kolik mate deti? - Já mám tříměsíční holčičku Sabinku.
2.Jak zvladate bydleni u rodicu? nebo bydleni samotne v byte? co fiannce? jak to resite? - Bydlíme samy v malém bytě po mé mamince. V současné době studuji VŠ a při malé je to peklo. Hlídání žádné. Pomoc si musím sama, není kam se obrátit. Mám sice ještě svého tátu, ale toho jsem roky neviděla. Nejevil o nás zájem, přednější mu byly ženské, střídal je rychlostí blesku a žádná s ním dlouho nevydržela. S mou maminkou se rozešli. A jediné o co měl strach, aby na mě nemusel platit. I proto udělal neuvěřitelnou scénu, když jsem si chtěla podat přihlášku na VŠ. Nyní studuji, ale je mi taky už třicet pryč. Zůstala jsem sama, protože mě přítel v pátém měsíci opustil. Rozmyslel si to a nechtěl dítě. Finance jsou katastrofa. Štěstí, že jsem před mateřskou pracovala, jinak jsme pod mostem.
3.Taky nemuzete sehnat poradneho chlapa? - U mě je vše čerstvé, nikoho jsem nehledala.
4.Mate nekdy pocit, ze uz proste nemuzete? - Permanentně. Zůstala jsem sama a nemám se na koho obrátit s prosbou o pomoc. Ale malá mě vrací do reality.
5.Kouka na vas okoli nekdy, divne, ze jste svobodne maminky? - Rozhodně kouká, někdy jsou i připomínky třeba při nákupu (typu - mladá paní, ale vlastně ne, vy jste slečna, vás si nikdo nevzal a navíc máte dítě). Snažím se to házet za hlavu, ale příjemné to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
1.5.17 10:04

Matka samoživitelka na třetí

Ahoj, i já bych Ti ráda odpověděla na Tvou anketku.Jsem samoživitelkou po druhé, není to nic, čím bych se chtěla chlubit, ale je to tak.
1.Kolik mate deti? Mám celkem tři děti, holky, s nejstarší dcerkou jsem sama už po druhé, když ji byl rok a pův vzal si ji za vlastní její nevlastní tatínek, nyní můj exmažel, se kterým jsme si po svatbě pořídili další dvě holky, Ze začátku bylo vše super, ale pak se vše obrátilo a teprve teď 5 let po rozvodu máme teprve peklo.
2.Jak zvládate bydleni u rodicu? nebo bydleni samotne v byte? Bydlíme ve 3+1 společně s mou babičkou, byt je můj, vše platím sama.
co finance? jak to resite? Mám práci na HPP jako učitelka ve školce, někdy hlídám v rodinám, pravidelně daruji plazmu.
3.Taky nemuzete sehnat poradneho chlapa? S chlapama je problém, mě by chtěli, holky ne, tak jsem to vyřešila „kamarádem s výhodami“ se kterým se máme oba hodně rádi, jen jsme se oba dost spálili a tak neveříme vztahům. Navíc jsme oba opravdu velmi časově zaneprázdněni, ale to neznamená, že mu někdy někdy nepohlídám jeho dceru, nebo že jsme spolu jen kvůli sexu.
4..,Mate nekdy pocit, zze uz proste nemuzete? JJo takové pocity zažívám poslední dobou skoro dnes a denně, ne kvůli dětem, ale kvůli další problémům které momentálně řeším. Babi máme v nemocnici a chce domu. jenže se nikdo kromě mě o ni starat nebude. Já už rodiče nemám a zbytek rodiny pomáhat nebude. Nejmladší dcera má ted pneumokoka, druhá dcera má ADD a nejstarší dcera trpí manio depresemi a vrozenou anorexií. Do toho se ex rozhodl. že chce děti do střídavé péče, s čímž nesouhlasím a to nejen z toho hlavního důvodu, že to dětem nesvědčí, nemají vůbec čas samy na sebe pořád jsou na cestách (nebot u nás ačkoliv mám děti ve výlučné péči si ex rozhoduje kdy si děti vezme, což je několikrát v týdnu),děti se pak horší ve škole, nebot nemají trvalé zázemí. A to jim jejich milovaný tatínek dluží skoro 70 000
5.Kouka na vas okoli nekdy, divne, ze jste svobodne maminky? Tohle je většinou vnímáno naopak, berou mě za hrdinku, že to celkem zvládám, je pravda že sice padám únavou na ústa,,ale nemáme půjčky, chodíme do kina, do divadla, na výlety atd.Jen sestřenka, která není mateřský typ nechápe, že jsem si nechala upíchnout tři děti. Tak samo člověk neplánuje, že s nimi bude jednou sám, ale když už se to stane, tak se prostě pereš a neřešíš:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová