Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
marra píše:
Zdravim vsechny mamink,tedy svobodne maminky,mam takovou malou anketku,tak pokud muzete odpovezte,jsem baba zvedava:)
1.Kolik mate deti?
2.Jak zvloadate bydleni u rodicu?nebo bydleni samotne v byte?co fiannce?jak to resite?
3.Taky nemuzete sehnat poradneho chlapa?
4..,Mate nekdy pocit,zze uz proste nemuzete?
5.Kouka na vas okoli nekdy ,divne,ze jste svobodne maminky?
Holky tak zacnu sama.. ![]()
1.mam deti dve 2 a 4 ročky,kluky
2.byslim u rodicu,a neda se to uz zvladdat,hledam podnajem,
3.chlapa jsem nemela dva roky,nevim kde jsou vsichni zasitia kdyz tak v kazdem vidim prinejmensim nefakcenka,nebo uchyla ![]()
4.ze uz nemuzu mam skoro kazdy vecer,nekdy mam chut utect,coz samozrejme nemuzu ![]()
5.ano kouka,da se rict ze pulka mamin od nas z vesnice,a to nemluvim o duchodcich,a dokonce me prekvapila i reakce ucitelky v materince,ze by ji zajimalo jestli deti maji vse kdyz nemaji otce,ze ji mam informovat,o vyvoji partnerske situace
![]()
Ahoj, zatim nemuzu odpovidat na otazky, protoze jsem na zacatku tehotenstvi ale uz bez partnera. Sama jsem zvedava jak tohle to budu zvladat…vlastne i cele tehotenstvi sama bez chlapa…
A vyhlidky asi moc ruzove nejsou, nevim kdo by chtel tehotnou slecnu ![]()
Ahoj, ja teda nejsem matka samozivitelka…chci jen napsat, ze vas vsechny obdivuju ![]()
chce to velkou silu byt na decko sama a taky velkou podporu okoli…proto nechapu, jak se na tebe muzou koukat zkrz prsty…a ta ucitelka ve skolce…kde zije?? na dokonale planete kde vsechny deti maji milujici a opatrujici plnou rodinu a tatinek se jim cele odpoledne venuje??? pch ![]()
Preju hodne sil a at se to obrati k lepsimu…treba ti pomuze, ze se odstehujes a budete si zit podle sebe ![]()
Ahoj holky,
tak sice nejsem sama, ale byla jsem, proto mi to nedalo vás aspon trošku povzbudit a dodat možná i trochu optimismu…
Zůstala jsem sama v 5. měsící těhu (aby vás nemátl metřík, tak sama jsem zůstala s první dcerkou, ta už má ted 3 roky), dotyčný otec si to jaksi rozmyslel…no, bohužel, ted už to vidím, že je to rozhodně jeho mínus…malá je pro mě vším a i když občas zlobí jako čert, tak bych ji nikdy za žádného chlapa nevyměnila ![]()
začátky byly strašné, to nepopírám, hlavně jsem se s tím prostě nedokázala smířit a pořád nějak doufala, že se vrátí, no, nevrátil.....ale protože cítil asi nějakou vinu, tak mi posílal nějaké peníze, ale teda s bídou jsem vyžila, proto jsem se snažila chodit co nejdéle do práce, ale bohužel v 6.měsíci skončila ze dne na den v nemocnici…malá se narodila předčasně a já si pak uvědomila, co znamená pro mě ona a že se zbytečně trápím nad blbcem, když mám vlastně to nejcenější, co mít můžu…malá mi vše stokrát vynahradila…
no a já se po pár měsících nějak zmátořila a protože neumím být sama, tak se mi poštěstilo i toho tatínka najít ![]()
už jsme spolu skoro 3 roky, čekáme druhé dítko, a je to ten nejlepší táta a partner, jakého jsem snad mohla potkat…
Takže, holky, přeji vám moc moc štěstíčka, okolí si nevšímejte a věřte, že bude lépe, ale občas se tomu musí trochu pomoci…
Kdybyste chtěli ještě povzbudit, tak se klidně ozvěte ![]()
Ahoj zakladatelko ![]()
zatím žádné děti nemám.. jen jednoho klučíka na cestě.. jsem na začátku 30tt a jsem sama už od cca 8 9tt
Samo,že bydlím u rodicu,kde i pripravuji zazemi pro miminko.. a nebyt rodicu tak fakt nevim jak bych to zvladla nebo spis co bych delala… hodne mi pomahaji jak psychicky,tak hlavne financne.. jelikoz nemam (svou blbosti) dodelanou skolu a s miminkem do ni uz nastoupit nemuzu,tak me od zari ceka dalkove studium na 5 let ![]()
Okolí na mě,jako svobodnou maminu kouka normalne.. nejsem první ani poslední,ale všichni mi říkají jak jsem blbá,že budu mít kolonku otce v RL prazdnou.. no co o jeho penize nestojim kdyz se nestara a buh vi kdy potkam chlapa,ktery si bude chtit maleho osvojit.. otce muzes zapsat vzdy,ale vymazat uz nikdy… no ale muzu rict,ze teda rodinne vztahy jsou perfektni.. a vlastne od te doby co jsem doma sdelila,ze jsem tehotna po ne nechteji nasi najem nic… takže jsem jim za to fakt vdecna a hlavne vdecna za to,ze mi tak pomahaji
jo jinak mi je 20 let
Ahoj holky,
sice chlapa mám, ale jako bych ho neměla, je věčně pryč, když už je doma, tak si dělá svoje a o nás se moc nestará. Mám 2 děti 1 měsíc a 2 roky. Jediný rozdíl teda vidím ve financích, nejsem na tom špatně, mám něco našetřeno i sama a chlap platí jídlo a hypošku, ale jinak si připadám jak samoživitelka - nezvládám, jsem sama, nemůžu sehnat pořádného chlapa
Okolí na mě nekouká, já nikam nechodím. A píšu vám to proto, abyste si nemyslely, že nějaký chlap to všechno zachrání ![]()
Ahoj já sice nejsem matka samoživitelka,ale moje sestra byla a klobouk dolů nevím jak bych to zvládala.
Od samého začátku těhu byla sama, protoře bio otec děti mít nechtěl a tak jí řekl buď potrat nebo konec hajzl
takže celé těhu probrečela.
Naši jí sehnali byt a z velké míry jí financovali teda táta musel být zpracován nesl to hodně těžko,že má segra nemanželské dítě,ale máma ví jak na nej
.No chlapa neměla celou mateřskou a stejně i když naši pomáhali tak živořila ,po nástupu do práce si našla chlapa ( bratrance kolegině) a spokojeně žijou už 15 let.Dítě spolu namají i přes 6× IVF se nepodařilo a tak mají aspoň Petra a jeho biootec ho nikdy neviděl neměl zájem ani neplatil a segra byla blbá a ješitná a nikdy ho o peníze nežádala. mněla to fakt těžký klobouk dolů všem maminkám co jsou sami a nemají nikoho nejen partnera,ale i nejbližší rodinu,ale ty prckové za to stojí ![]()
marra píše:
Zdravim vsechny mamink,tedy svobodne maminky,mam takovou malou anketku,tak pokud muzete odpovezte,jsem baba zvedava:)
1.Kolik mate deti?
2.Jak zvloadate bydleni u rodicu?nebo bydleni samotne v byte?co fiannce?jak to resite?
Ahoj, jsem samozivitelka ![]()
1. Mam 1 dceru-3 roky ![]()
2. Bydlim sama v podnajmu,financne jen tak tak, zvladam to s pomoci mych rodicu.
3. Chlapa sehnat nemuzu, pac jedine misto kam se dostanu je hriste nebo park a tam tezko nekdo pozna ze zrovna JA, ktera si tam s dcerkou hraju jsem sama. Vsichni co jsem se s nimi sesla byli bud uchylaci, nebo nemeli radi deti nebo proste to byli jen hovada.Tudiz jsem stale sama. ![]()
4.Ten pocit mam skoro porad, je to tezke,ale ma dcera me pokazde presvedci o tom, ze jsem vlastne stastna
5.S tim co si mysli ostatni si vrasky nedelam, nesetkala jsem se zatim nikdy se zadnym vyraznym projevem ze by mnou nekdo pohrdal nebo tak neco. spis si myslim, ze si to lide mysli,ale nic nereknou.
ja osobne jsem si nikdy nedovedla predstavit, ze se jednou samozivitelkou stanu. ale jsou horsi vec, hlavne at mam zdrave dite, vic me nezajima.
zkousela jsem se seznamit i na seznamce,protoze moc prilezitosti k seznameni nemam, mam jen jednu babicku a jeste pracujici.ale na seznamce slo chlapum bud jen o sex nebo naopak jsem byla opet spise za vrbu.
spis mi vadi to, k bodu c. 5, ze okoli se na me nediva skrz prsty proto, ze jsem samozivitelka,ale kvuli me vaze. vazila jsem o 40!!! kilo mene pred otehotnenim a pobytem v zahranici, ted jsem sice boubelka,ale spokojena a sebevedoma a vadi mi, ze ne jen chlapi,ale i zensky me odsoudi jeste drive nez me vubec poznaji na zaklade telesne schranky.
tot chovani mi vadi vic nez fakt, ze se okoli ksichti kdyz reknu ze jsem s ditetem sama. ![]()
ale jak jsem jiz psala, takovi lide s primitivnim myslenim me nezajimaji.....
Ahoj, mám děti tři
O penězích ani nemluvím
natož o pořádném chlapovi
byron píše:
Ahoj, mám děti tři
O penězích ani nemluvím
tri deti a sama, klobouk dolu ![]()
beruska7908 píše:byron píše:tri deti a sama, klobouk dolu
Ahoj, mám děti tři
O penězích ani nemluvím
Pomáhaj mi rodiče, nekdy je to ale komplikované
Pocit že dál nemůžu okamžitě vypudím
Nepřipouštím si problémy, snažím se najít rychlá řešení
Musím to zvládnout, jnak to nejde, to by bylo opravdu na mašli.
Někdy mám pocit, že jsem jak papinak, snad jednou nebouchne
chelsea.aa píše:
Ahoj, zatim nemuzu odpovidat na otazky, protoze jsem na zacatku tehotenstvi ale uz bez partnera. Sama jsem zvedava jak tohle to budu zvladat…vlastne i cele tehotenstvi sama bez chlapa…
A vyhlidky asi moc ruzove nejsou, nevim kdo by chtel tehotnou slecnu
Hele jedno dítě je brnkačka, věř mi…
S jedním dítkem chlapa najdeš v pohodě…
byron píše:beruska7908 píše:Pomáhaj mi rodiče, nekdy je to ale komplikovanébyron píše:tri deti a sama, klobouk dolu
Ahoj, mám děti tři
O penězích ani nemluvím
Pocit že dál nemůžu okamžitě vypudím
Nepřipouštím si problémy, snažím se najít rychlá řešení
Musím to zvládnout, jnak to nejde, to by bylo opravdu na mašli.
Někdy mám pocit, že jsem jak papinak, snad jednou nebouchne
ja mam slecnu co vyzaduje hodne pozornosti, ma obdobi vzdoru, ma plno zdravotnich problemu, nemam na hlidani ex ani tchyni, jen mou mamku, ktera pracuje do vecera, je to taky tezke, i s jednim ditetem,ale jak rikas, nekdy to na me padne, ze se sesypu,ale to je spis vycerpanim a pocitem bezmocnosti a smutku ze to tak vse dopadlo, chtela jsem velkou rodinu, na malou jsem cekala pres tri roky a malem jsem potratila kdyz jsem ji cekala, proste vymodleny dite..
ale vzdycky se na ni podivam a reknu si, vzdyt mam svoji krasnou holcicku, s jednim ditetem je sance, ze si najdeme nekoho kdo nas bude mit rad obe a v to pevne doufam ![]()
uprimne, tri deti by mi asi ani prostor ke smutku nedaly, musis byt opravdu v jednom kole…ja kdyz hlidala deti jako au-pairka, tak kupodicu se mi lip hlidalo deti vice nez jedinacek, zabavi se, i ted vyzaduji navstevy deti u me doma, nestresuju tak jako kdyz je mala sama a nudi se a ja musim treba umyt nadobi, ucit anglinu(soukrome jeste ucim AJ) nebo varim, atd…
je to tezky pro kazdou matku kdyz je sama, ale uznavam ze se trema uz bych bouchala jako papinak dost casto.
muzu se zeptat na pohlavi a stari deti???
1.Kolik mate deti?