Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, chci se zeptat zdejších na zkušenosti s městy Borovany (okres České Budějovice) a Bechyně (okres Tábor). Máme možnost buď stavět v Borovanech nebo rekonstruovat v Bechyni. Zajímaly by mě zkušenosti ohledně obchodů, kulturního dění, lidského soužití, dopravy, přírodního a turistického okolí a vůbec všeho, co koho napadne. Díky
Borovany znám zběžně autobusové spojení co čb docela slušný, ale jinak tam v celku nic není
Ja zase neznam Bechyni. Borovany jsou mensi, jinak je tam Penny a kram na namesti, restaurace, krasny klaster, zakladni skola (s vlastnim bazenem). Turisticky zajimave misto, priroda pekna, blizko do Novohradek i na druhou stranu do CB. Autobusove spojeni dobre, do CB autem 20 minut.
V Borovanech jsem vyrostla, teď už jsem nějaký ten pátek mimo, ale jezdíme tam za rodiči, tak snad mám trochu přehled…
Není to rozhodně žádná centropole ![]()
Je tam velký COOP, je tam PENNY, je tam Flop tuším, doktor, zubař, základní škola s bazénem, venkovní koupaliště, školka, kulturák, menší hotel, klášter s veřejnou knihovnou… pěkný park, cca 6km Trocnov, ideální na prochajdy. Cca 8km Trhové Sviny kde je i menší lékařská poliklinika, zemědělská škola, Lidl…
Park exotických zvířat ZOO Dvorec
Z Borovan je pěkné dopravní spojení do Budějovic
Jednou za rok se všichni zblázní a v počtu dalece přesahujícím počet obyvatel se sejdou na borůvkobranní ![]()
Nějaká kultura tam sem je…