Život v nájmu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2717
7.2.25 21:27

Neřeš a užívej výhod nájmu. Přizpůsobujte velikost bydlení a lokalitu… nebo treba padnete na obecní… :nevim: až děti povyrostou, můžete trochu víc šetřit, koupit nějaký domek/byt ve středních Čechách na pronájem nebo jako chalupu a před důchodem prodat a koupit 2+1 na metru. Času dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.25 21:31
@stinga píše: Více

Než ty děti vyrostou, tak nám bude skoro čtyřicet. Ceny jdou nahoru raketovou rychlostí, platy tak rychle nahoru nejdou, výdaje s věkem dětí rostou, takže šetření pořád žádná sláva a po čtyřicítce už nám hypotéku na třicet let nikdo nedá. Předpokládám, že ty máš bydlení svoje.

• Citovat
  • Upravit
35781
7.2.25 21:54
@Anonymní píše: Více

No tak jsi měla včera koupit :nevim: když budeš pořád jen sedět a koukat jak to roste, žádný zázrak se nestane. Vždy to rostlo :nevim: a pokud na to nemáte a neměli jste ani pred 10 lety, tak prostě budete muset byt v nájmu. Najem je teď drahý taky jak hypotéka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
7.2.25 22:14

Ja znam malo lidi, kteri bydli ve svem. bydlim v Praze. v nasem veku nikoho, nebo minimum, ktere bydli v podedenych bytech. my jsme v najmu (2 + batole + jedno na ceste), v najmu bydlet vyhledove i budeme. s nasimi prijmy na hypoteku nedosahneme nikdy. je to na prd, vsude slysis, ze nejlepsi je bydlet ve svem: urcite to tak muze byt, ale ja si proste nebudu delat hlavu s necim, co nemuzu ovlivnit. v moji rodine ziji vsichni po generace v najmu. mezigeneracni obohaceni neexistuje, max mezigeneracni dluhy. beru to tak, jak to je, moje startovni pozice nebyla takova, jako jinych lidi. muzu se snazit, aby na tom moje deti byly lepe nez ja, ale nemuzu si vymyslet miliony na ucte. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.25 22:16

Hm to máš docela blbé, že teprve az budeš někdy v 70 letech v důchodu budeš mít splaceno. My máme splaceno už teď. A do 70 nám chybí opravdu ještě několik dekad. Energie ani platit nebudeme, neb pasiv a vlastní zdroj vody. Jenže každý takové štěstí nemá. A také ne pro každého je hypotéka životní motto a úděl. Ale každému co jeho jest.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.25 22:26
@žínka_lesní píše: Více

Hele ono to jde. Já tu můj případ zmiňuji poměrně často. A lidi mě tu pranyruji. Ale chci fat naději všem co touží po vlastním bydleni. Ale ono to chce o tom vlastním bydleni začít uvažovat a myslet na to už na škole. Pocházím z rodiny samozivitelky. Můj otec nás obrat opravdu o vše. Od 16 jsem sirotek. Do decaku jsem nešla jen díky starším sourozencům. Vždy jsem v sobě měla, že musím vystudovat a koupit si vlastní byt. Po máme jsem dostala dědictví 80tis (v roce 2005). Na brigády jsem chodila od 15. Na VŠ jsem měla 2 práce. 1. hypotéku jsem si brala v posledním semestru na VŠ. Jela jsem jak fretka, s penězi opravdu na dřeň. Ale dnes mám svůj maly byt a dům v sjm. Bez dědictví, bez pomoci babiček, teticek apod. Je za tím ale neskutečné odříkání a dost práce.

• Citovat
  • Upravit
76579
7.2.25 22:31

je úplně irelevantní, jaké bydlení mám já, o mně diskuse není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
7.2.25 22:32

Máš malé děti. Za 10 let bude situace úplně jiná. Pokud budete opravdu chtít, tak vlastní bydlení mít budete i s průměrnými platy. Teď to neřeš. Uklidni se. Žít v nájmu není ostuda. Určitě časem budete mít vlastní bydlení, pokud o to budete stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
7.2.25 23:28

gratuluju k tomu, ze ses dostala z nelehke situace. :kytka: rekla bych ale, ze je fakt malo lidi, kteri jsou uz na skole tak cilevedomi, aby zacali setrit na zaklad na hypoteku. ja jsem nebyla. verim, ze do budoucna se nejak zaridime, jak, to ukaze cas a prilezitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
810
7.2.25 23:33

Určitě je lepší pořídit si vlastní bydlení včas před dětmi. Ale zas to není nic, co by nešlo dohnat. Jen musíte holt počkat, až děti trochu odrostou. A růst budou ty ceny stále, takže je zbytečné spekulovat. Prostě když na něco rozumného dosáhnete, berte to. Je
rozhodně dobře zamýšlet se nad bydlením na stáří. Koho to nezajímá, ten se asi bude dost divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
8.2.25 05:25

Čekat na to že si něco pořídím až někdo umře, dej si do hlavy že chceš vlastní bydlení. Nemusí to být vila v Praze, možná něco malého, starého, plivnout si do dlaní a pracovat na tom. Finančně to je zahul ale spoustu rodin to tak má a mělo. Aby jsi dostala úvěr není možno si půjčit že staveb já na to. Známí to tak udělali a místo nájmu splácí hypo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.25 06:13

Samozřejmě že budeme mít splaceno mnohem dříve než v 70, neutrácíme za zbytečnosti, spíše za zážitky… Jsme mladí, to už slovíčkaříme a hypo máme malou za nízký úrok ještě na pár let, takže momentálně výhodnější jak nájem… :mavam: na solární panely máme na střeše přípravu, během pár let je budeme dodělávat…že je hypo o nervy, to taky není pravda, vždy musíš platit jedno nebo druhé a hypo se dá dobře pojistit pro případ nemožnosti splácet…

Příspěvek upraven 08.02.25 v 06:24

• Citovat
  • Upravit
10149
8.2.25 06:22

@jedno.devce no já to chápu tak, že trvalou jistotu nemáš nikde…zdraví, partner, práce…takže bych se zrovna nájmem pokusila nestresovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
8.2.25 06:33

Bydlím v nájmu a nějak mě to úplně neštve. Pracuju s tím co mám a na co mám. Jsem sama s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
8.2.25 07:18

Kazdej to nejak ma…i ja bydlim v nájmu a ano, kdybych ve dvaceti nebyla „hloupá“, mohla sem mit dnes uz splacenou hypotéku.
Ale nebudu se tim trápit. Ted mame super bydlení, můžeme šetřit, syn uz odrusta, penez je vic, a buhvi, co bude za jednu, dvě dekády. Treba se prestehujem na druhou stranu světa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí