Život v nájmu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.2.25 21:26
@Anonymní píše: Více

Ale tak to už je na každém, kde si dům postaví…my nikdo v žádném v takto popisovaném západákově nejsme, bydlíme v části města a jsme do 10min do třech dalších měst včetně okresního, 30min do krajského města…chápu, že každý nechce dům, někdo je v bytě spokojený…jen moc rodin v nájmu neznáme, okolo nás mají všichni kamarádi taky postavené domy nebo koupené byty :mavam: případně i byty na investice, tak tam nájemníci jsou…

• Citovat
  • Upravit
13197
8.2.25 21:27
@Mediula píše: Více

tak snad je rozdil mezi mestskym bytem a najmem s trznim najemnym :zed: :lol: a jak vys o jakou uzivatelku jde, kdyz je anonym :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
8.2.25 21:35
@Agnes86 píše: Více

tak snad kazdy alespon prumerne gramotny clovek vi, ze spolehat jen na prijem z duchodu je cesta do pekel a na duchod se zabezpeci sam. proc by celozivotne pracujici clovek nemel mit na duchod uspory?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5240
8.2.25 23:44

V Praze pred cca 10-12 lety. 17 500 jsem mesicni prijem pri studiu vazne nemela :mrgreen: Rozvrh jsem mela jako dvouobor rozcrcany pres cely tyden, takze to na zadne velke zamestnavani se nebylo. V zahranici jsem byla leda na Erasmu, kde jsem teda poctive studovala, zadne party - na to jsem nemela penize. A kdyz jsem se ve 28 zacala zajimat o hypoteky, tak ta 2+1 stala 3,5 milionu a ja mela na ucte tehdy pro me zavratnych 100 000 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.25 07:38
@eileithia píše: Více

Tak on je rozdíl nájem od osoby která má třeba jeden zdedeny byt navíc a pronajímá ho, to je opravdu spíš krátkodobé. Nebo od někoho kdo má celý dům, nebo nějaký bytový fond, a má to za účelem pronájmu dlouhodobě. My si normálně můžeme udělat v bytě co chceme, po domluvě pokud to zhodnocení byt na leccos i pronajímatel přispěje. Jinak jsou náklady fixní, nutne opravy zajistí. Tam kde nevím kdy to prodají nebo budou chtít pro vlastní děti bych s dětmi taky nebydela, to jsme měli když jsme byli sami a taky to bylo přechodné.

• Citovat
  • Upravit
9085
9.2.25 08:33
@markytka3 píše: Více

No zatím to je tak, že u většiny současných důchodců opravdu důchod tvoří většinu příjmů. Číslo teď nevím, dá se najít. On není důchod jako důchod. Pod třeba 18 to je opravdu málo, ale kolem 30 a více již to je slušná částka. protože to je v čistém. Kolik by k tomu člověk měl mít našetřeno a v jaké podobě, je dost otázka. Rozhodně státní důchod bude i do budoucna základ a k tomu něco. Plně se zabezpečit na důchod jen ze svých prostředků zvládne asi jen malé procento lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.25 08:34
@Afrikana píše: Více

Zvlast v Praze studenti pracuji běžně. Neznám studenta v Praze, který by nepracoval. Možná tak v 1. ročníku, ale brigády mají i studenti mediciny apod. Dneska to už bez práce na VŠ nejde. Ani ne kvůli penězům, ale kvůli praxi. Přijít mi na pohovor 26 lety absolvent, který nemá delší pracovní zkušenost, tak ho nevezmu.
Ale každému co jeho jest.

• Citovat
  • Upravit
9085
9.2.25 08:43

Jsou školy lehké a jsou těžké. Záleží na tom, jestli je student mnoho hodin někde v laborce, která je povinná a musí to odkroutit nebo zda studuje nějaký odpadní obor. Jmenovat nebudu, ale je jich plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5240
9.2.25 08:43

Ale jo, ja jsem pracovala, ale vydelala jsem si akorat tak na zivobyti, protoze vic jsem toho do rozvrhu nenacpala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.25 08:45
@šklíbakočka píše: Více

Ano, student VŠ studuje 24/7, 12 měsíců v roce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.25 08:49
@Afrikana píše: Více

Taky jsem měla rozvrh, taky jsem měla laborky, k tomu ještě praxe v terénu zejména ve zkouškovém, kdy z 5 týdnu zkosuskoveho jsme museli 3 týdny lítat v terénu. Jenže bylo 20-25 a jak je tělo mladé zvládne méně spát a celkově je výkonnější, takže jedna moje práce byla na noční recepci, na které jsem se učila nebo když bylo málo lidí spala nebo psala seminarky. Ono to jde, když chceš a vlastně musíš. Já chápu, když někoho podporovali rodiče, byť málo, že si řekl, že pracovat nemůže, protože studium. Když měl zajištěny základ (jídlo, bydlení, nějaké základní ošacení). Já neměla nic. Na vše jsem si musela vydělat sama. A nelituju toho.

• Citovat
  • Upravit
9085
9.2.25 08:51

Student nestuduje 12 měsíců v roce, ale jsou školy, kde je povinná praxe třeba v létě. Opravdu je to škola od školy. Již jen délka semestru se liší. Jsou školy, kde na jednu zkoušku týden přípravy nestačí, jsou jiné, kde vše zvládnou za 1. týden zkouškového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.25 09:12

Psala jsi, že jsi měla sirotčí důchod 4000, stipendium 1750 a spolubydleni jsi platila 3000. Navíc jsi zdědila 80000. Každá koruna dobrá. Já neměla opravdu nic a ze školy jsem musela odejít. Studovala jsem zdravotní obor. Povinná praxe o letních i zimních prázdninách, povinné všechny přednášky a škola až do pozdních odpoledních hodin. Brigáda o víkendech opravdu všechno nevykryla. Ono je opravdu něco jiného mít alespoň něco k dobru a mít čistou nulu. Už s tím povyšováním se brzdi, neznáš životní příběhy všech lidí na světě. Pokud někdo studuje těžký obor, tak na to skutečně při studiu nemusí mít kapacitu a neznamená to, že je neschopný jak tu naznačuješ. A jsou na světě třeba i lidi, kteří jdou třeba do života s dluhama, protože měli super rodiče. Nemáme všichni stejné startovní podmínky.

• Citovat
  • Upravit
810
9.2.25 09:58
@markytka3 píše: Více

Obávám se, že většina lidí žijících v nájmu má minimální úspory. Nebo je mají nevýhodně uložené.
Vůbec bych řekla, že bohužel více nez polovina čechů je finančně negramotná. Viděla jsem to mimo jiného i na reakcích, když jsme si pořizovali nemovitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
9.2.25 10:31

Kdybych musela žít v nájmu, tak bych se snažila aspoň získat nějaký městský byt, nebo byt, kde budu mít jistotu, že mě nevyhodí jen proto, že onemocním nebo zestárnu. A kde je garance, že při placení nájmu a řádném chování nehrozí riziko, že bych se musela co pár let stěhovat. Hlavně kvůli dětem.
Jinak to, že dva vysokoškoláci u nás nedosáhnou na hypotéku na byt, mi přijde jako velká katastofa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí