Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
No vidíte, a já znám těch důchodců nad 30 více. Obvykle pracovali lehce déle. Praha. Jo a mé investice tedy nesou ročně více, než by nesl nějaký pronájem.
Příspěvek upraven 09.02.25 v 12:31
To je jistě pravda. Znám situaci v Praze. Ale důchod opravdu více závisí na placených letech sociálky než na výdělku.
@šklíbakočka píše: Více
jj, me taky a zrovna to zlato od meho nakupu dost vylitlo… ale na to musi opravdu uz mit clovek kapku fištrona, rozumet investicnimu trhu… tak ci onak, proste spolehat jen na statni duchod je cesta do pekel…
Já znám spíš důchodce s důchodem pod 20. Běžná práce celý život, případně plus ještě pár let v důchodu. Pravda, ne v Praze..
@markytka3 píše: Více
To je přesně to, kam mířím. Že se byt zhodnotil za 30 let na desetinásobek? Z toho se mám posadit na zadek? To je právě ta omezenost.
Takové garáže, řopíky, zemědělská půda, lesy - ty udělaly desetinásobek za podstatně kratší dobu a hlavně v posledních letech. Hloupý Facebook IPO ve 2012 za kolik? 40$? Dnes přes 700$. Co krypto? Ale všichni zamrzli u bytů. Fakt nechápu.
No ale už jsem si položila i jinou otázku. Moji rodiče začali stavět barák v roce 89. Pak přišla revoluce, cihly byly doslova přes noc o 100% dražší. Oni stavěli proto, že nechtěli už žít ve dvougeneračním domě s babičkou. Takže máji krásny velký barák, táta si dal záležet. Vše je poctivě postavené se všemi detaily.. já jsem jejích odstěhováním později zůstala bydlet s babičkou, bylo to dost peklo. Ale starala jsem se o ní do smrti. Dům jsem za to od ní dostala. Takže mám též velký dům, který jsme s bývalým mužem zrekonstruovali. A teď k mé myšlence. Moji rodiče jsou zdraví a vitalní, ale kdyby jeden z nich odešel, ten druhý bude mít podle mě problém takový dům udržet. Protože energie na topení a pod není legrace. Píšeš zde o možnosti prodeje a koupě bytu, až jeden zůstane sám. Ale otázka je, jestli zde někdo bude mít na to koupit barák, který dnes má hodnotu 9 milionů. Když začíná být problém dostat hypo a za tolik se tu totiž tyto domy prodávají. Tím samozřejmě
nezpochybňuju, že tím že máme všichni svoje domy, tak si můžem dovolit ledacos okolo. A jsme tím nějak zajištěni.
@alisekR píše: Více
Ale to sem nepiště. Tady je přece populární představa, že všichni budou stát v řadě, aby si ten velký, jistě dobře izolovaný dům koupili. A koupěji ho za 12.
já jsem neřekla, že to nezávisí na výdělku, ale že větší roli hrají roky. Pokud ti Vaši senioři odešli do důchodu v posledních 10 letech, opravdu pracovali bez pauz, neodešli dříve a mají 20, tak to je málo.
Ono nejvíc záleží na tom, kde ten dům je. Tady se teď prodala stará ruina za 21 milionů (Praha). Kompletně si to nyní přestavují.
Jestli se domy u vás za tolik prodávají, prodá se i ten váš, ne?
Rodice mají krásný velký dům, ale když jeden odejde nebude ho moci druhý sám utáhnout…
k čemu je tedy krásný, velký a zejména velmi nehospodarny dům? ![]()
Příspěvek upraven 09.02.25 v 17:58
@Zumpa píše: Více
Dnešní bohatí důchodci jsou bohatí právě díky velmi stedremu duchodovemu systému a zdravotnictví, ktere jejich potomci už mít nebudou.