Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky potřebuji poradit. MÁme novostavbu a bohužel máme docela dost nepřijemné jedny sousedy. oni koupili domek vedle v době, kdy se tenhle stavěl a oni asi byli v klidu, že na ně nikdo hledět nebude, neb mají bazén, ale co tu bydlíme jsou prostě otravní. Problém je v tom, že oni mají dům cca o 2m výše nad naší zahradou, takže potřebuji poradit čím vyřešit, aby jsme na sebe nehleděli a přesněji je odřízli tak, abych ani nevěděla, že tam někdo bydlí. Plot je jejich a nenechají si na něj šáhnout. Thuje bohužel trvají dlouho než vyrostou. Po čem šáhnout, aby v létě jsme měli klid? jak by jste to řešily? Chtěli jsme koupit již vysoké thuje, ale to by jsme se nedoplatili, jedná o cca 25m. Za radu budu ráda…
A co tam naskládat nějaké kusy plechu? Sice to bude nevzhledné ale než vyrostou tuje, na Vaši straně můžete mít cokoliv. Ještě mě pak napadlo třeba postavit zeď.
My jsme koupili turkestansky brest/sibirsky jilm. Roste velmi rychle. Umi vyrust hodne do vysky.
@zancaa koupit větší thuje..hele, ono moc možností nemáš
velký plot bez jejich souhlasu taky nepostavíš ![]()
Kup rychle rostoucí tůje za 5 let máš pokoj.
Nebo tam naskládejte dřevo,50 cm od plotu si můžeš dát co chceš a oni na tebe nemůžou. ![]()
@SANDRA900 píše:
Kup rychle rostoucí tůje za 5 let máš pokoj.Nebo tam naskládejte dřevo,50 cm od plotu si můžeš dát co chceš a oni na tebe nemůžou.
to není pravda - pokud by jim to např stínilo pozemek, problém to je.
Rodiče mají živý plot z habrů, taky rychle narostly. Při správném stříhání perfektně zhoustly, na zimu neopadávají, až když na jaře začnou narůstat nové lístky. Pravda, při stříhání je z toho dost odpadního materiálu… A byly za cenu několika výprav do lesa ![]()
Děkuji za rady, jako mě jsou šumák, ale nebaví mě koukat na ni, kdyby jste ji viděli, tak by jste mě pochopili. Uvažovala jsem o habru a jilmu, jaký je v tom cca rozdíl? Právěže roste rychle a to se mě líbí, tujky jsou hezčí, ale fakt trvaí dlouho, a čekat 5let, to fakt nechci…
Ahoj tenle problém jsme vyresili ptacim zobem - nepadavá, hodně rychle roste a kdyz se do uzka zastrihne 2× rocne, je krasne prorostly!
behem 2 let narostl pres metr a daji se koupit ruzne vysoky ![]()
@Tunrida vyrýpali jsme tenkrát celý rostlinky cca 10 cm, bylo jich ve zpustlým lese spousta ![]()