Zkažený čaj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5130
12.10.13 18:14

zkažený čaj

Prosím o radu :)
kdykoliv malému uvařím čaj (do porcelánové čisté konvičky) a následně přeliju do plastové (čisté :) ) lahvičky, tak zkysne, zakalí se a zkysne 8o nedej bože, když ho ohřeju a v té lahvičce jej beru s kočárkem ven…to mám jako na každých 10ml, které vypije vařit čerstvý čaj?
už jsem zkusila 3 značky a dělají to všechny…co dělám blbě?
budu mu muset s sebou brávat asi vodu jen :roll: :nevim:
díky za jakýkoliv postřeh či radu :mavam:

(ještě dodávám, že granulovaný čaj mu dávat nechci, kvůli zbytečným cukrům, které obsahuje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
12.10.13 18:16

Mě se to děje taky pořád. I se šťávou. Asi je to přirozený proces, ono i v tom porcelánu zkysne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
12.10.13 18:17

No a to teda furt vaříš novej? malej vypije cca 80ml za den + teda kojím a jen vodu mu kvůli minerálům dávat nechci…tak co s tím???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
12.10.13 18:18

Tyjo to nechápu, nám od rána do večera normálně vydrží 8o že se trochu zkalí, to jo, ale chutná normálně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
12.10.13 18:20

@valina1 No já mám starší, takže vařím ovocný, přislazuji medem. Upíjím i já, takže ano, vařím víckrát. V létě dávám šťávu, některý jsou tak bez éček a zdravý, že se kazí ještě rychleji než ten čaj. Včera jsem jí šťávu položila k lampě a tím teplem byla hnusná snad během hodiny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
12.10.13 18:21

@slavuska1 on po tom zkalení i smrdí tak zkysle prostě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
12.10.13 18:23

Ja tomu take nerozumim, i mne vydrzi cerstvy :nevim: Nemuze to delat varna konvice? Zkusila bych ji vycistit kys. citronovou :nevim: A take nechavat odpustit i studenou vodu z kohoutku nez ji das varit, prece jen v tech trubkach muze byt sem tam nejaky mikrob a ta konvice neprevaruje vodu zase tak dlouho, aby se znicili :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
12.10.13 18:25

@valina1 smrdí? a ochutnávalas ho? mě se fakt v životě nestalo, že by čaj byl dřív jak za 12 hodin špatnej, kolikrát vydrží i dýl, třeba od poledne do druhýho rána, a je úplně v pohodě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
12.10.13 18:25

@valina1 je to normální proces, do té plastove lahvicky nejde vzduch, proto to udělá ;-) Čistá voda v tom vydrží a pokud čaj sladis, tak je to ještě horší, bez vzduchu začne kvasit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
12.10.13 18:31

@Baby86 díky za postřeh, zkusím obojí
@slavuska1 smrdí a i ochutnávala :poblion:
@ivana-domca nene cukr nedávám :think:

ještě mě napadlo zkusit vyměnit lahvičku… :nevim: jinak to že do lahviky nejde vzduch, to se mi nezdá, mám ji sice zašroubovanou, ale nemám na ní ten vršek, tak přece trochu vzduchu tam jde, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
12.10.13 18:32

Čaj (Leros) uvařím ráno do čistého porcelánového hrnečku a do lahvičky odlévám menší množství podle potřeby. Vydrží v pohodě. Kazil se jen v létě, když bylo fakt vedro. Tak jsme měli čaj v ledničce a dolila jsem jen trochu horké vody.

Čím čaj sladíte? Nemůže to dělat med? Já tedy sladím troškou, ale fakt jen troškou cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
12.10.13 18:32

Já ho vařím do termosky a taky to byl problém vyzkoušela jsem jich dost, ale nerezové už nikdy z toho to hrozně smrdí, tak jsem koupila termosku plastovou s tím leklým uvnitř a je to v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
12.10.13 18:33

@valina1 Treba je to kravina, ale ja to tak delam, pritom caj sladim a nestava se mi to. Ja ho tedy zalevam rovnou v te lahvicce pro malyho a vzdy ho necham zchladnout, a pak teprve lahvicku uzavru :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
12.10.13 18:34

@renda81 ahaaa to mě nenapadlo to uvařit do termosky…to bych taky mohla vyzkoušet :palec: - takže plastovou jo?
@IvaB já taky odlévám z té konvičky po malých dávkách- i tak to zkysne :think: no a nesladím ničím - ani nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
12.10.13 18:35

@valina1 troška vzduchu je málo ;-) Nalej čaj do hrnicku a uvidíš že bude v pohodě ;-) Udělá ti to každá lahvicka, kterou uzaviras, pouze v klasickém hrnicku bude čaj o. k. Vím, že je to nějaký chemicky proces, nevzpomenu si na název :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí