Zkažený čaj
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
zkažený čaj
Prosím o radu ![]()
kdykoliv malému uvařím čaj (do porcelánové čisté konvičky) a následně přeliju do plastové (čisté
) lahvičky, tak zkysne, zakalí se a zkysne
nedej bože, když ho ohřeju a v té lahvičce jej beru s kočárkem ven…to mám jako na každých 10ml, které vypije vařit čerstvý čaj?
už jsem zkusila 3 značky a dělají to všechny…co dělám blbě?
budu mu muset s sebou brávat asi vodu jen
![]()
díky za jakýkoliv postřeh či radu ![]()
(ještě dodávám, že granulovaný čaj mu dávat nechci, kvůli zbytečným cukrům, které obsahuje)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mě se to děje taky pořád. I se šťávou. Asi je to přirozený proces, ono i v tom porcelánu zkysne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a to teda furt vaříš novej? malej vypije cca 80ml za den + teda kojím a jen vodu mu kvůli minerálům dávat nechci…tak co s tím???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyjo to nechápu, nám od rána do večera normálně vydrží
že se trochu zkalí, to jo, ale chutná normálně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valina1 No já mám starší, takže vařím ovocný, přislazuji medem. Upíjím i já, takže ano, vařím víckrát. V létě dávám šťávu, některý jsou tak bez éček a zdravý, že se kazí ještě rychleji než ten čaj. Včera jsem jí šťávu položila k lampě a tím teplem byla hnusná snad během hodiny..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja tomu take nerozumim, i mne vydrzi cerstvy
Nemuze to delat varna konvice? Zkusila bych ji vycistit kys. citronovou
A take nechavat odpustit i studenou vodu z kohoutku nez ji das varit, prece jen v tech trubkach muze byt sem tam nejaky mikrob a ta konvice neprevaruje vodu zase tak dlouho, aby se znicili ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valina1 smrdí? a ochutnávalas ho? mě se fakt v životě nestalo, že by čaj byl dřív jak za 12 hodin špatnej, kolikrát vydrží i dýl, třeba od poledne do druhýho rána, a je úplně v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valina1 je to normální proces, do té plastove lahvicky nejde vzduch, proto to udělá
Čistá voda v tom vydrží a pokud čaj sladis, tak je to ještě horší, bez vzduchu začne kvasit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Baby86 díky za postřeh, zkusím obojí
@slavuska1 smrdí a i ochutnávala ![]()
@ivana-domca nene cukr nedávám ![]()
ještě mě napadlo zkusit vyměnit lahvičku…
jinak to že do lahviky nejde vzduch, to se mi nezdá, mám ji sice zašroubovanou, ale nemám na ní ten vršek, tak přece trochu vzduchu tam jde, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čaj (Leros) uvařím ráno do čistého porcelánového hrnečku a do lahvičky odlévám menší množství podle potřeby. Vydrží v pohodě. Kazil se jen v létě, když bylo fakt vedro. Tak jsme měli čaj v ledničce a dolila jsem jen trochu horké vody.
Čím čaj sladíte? Nemůže to dělat med? Já tedy sladím troškou, ale fakt jen troškou cukru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ho vařím do termosky a taky to byl problém vyzkoušela jsem jich dost, ale nerezové už nikdy z toho to hrozně smrdí, tak jsem koupila termosku plastovou s tím leklým uvnitř a je to v pohodě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valina1 Treba je to kravina, ale ja to tak delam, pritom caj sladim a nestava se mi to. Ja ho tedy zalevam rovnou v te lahvicce pro malyho a vzdy ho necham zchladnout, a pak teprve lahvicku uzavru
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renda81 ahaaa to mě nenapadlo to uvařit do termosky…to bych taky mohla vyzkoušet
- takže plastovou jo?
@IvaB já taky odlévám z té konvičky po malých dávkách- i tak to zkysne
no a nesladím ničím - ani nechci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valina1 troška vzduchu je málo
Nalej čaj do hrnicku a uvidíš že bude v pohodě
Udělá ti to každá lahvicka, kterou uzaviras, pouze v klasickém hrnicku bude čaj o. k. Vím, že je to nějaký chemicky proces, nevzpomenu si na název ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit