Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele stává se. Jak už tu padlo. Je fakt rozdíl si s někým psát. A potom s někým mluvit na živo. Třeba ti na něm něco podvědomě nesedělo. Tón jeho hlasu, způsob jakým se na tebe díval. Způsob jakým kladl otázky, nebo jak na odpovědi reagoval.
Mě se to stalo mockrát, že jsem byla v něčí společnosti dost nervózní. A taky jsem to přisuzovala své povaze. Postupně jsem si ale začala všímat určitého vzorce chování. Kdy mi u druhého člověka ač byl jinak přátelský ta nervozita vyskočila. A nakonec mi došlo, že je to vlastně můj obranný mechanismus. Jista forma intuice.
Každopádně na tvém místě bych mu napsat zkusila. Tím nic nezkazíš. Buď se bude mít zájem setkat znovu. A nebo nebude. A pokud ne tak žádná škoda. Někdo prostě zapůsobit umí. Tím spíš muži ze seznamek. Ti mají prostě natrénováno.
Ale to ještě neznamená, že je to potom i super člověk.
@pisisvori píše: Více
Ano, psali jsme si každý den, on vždycky psal první. Proto si myslím, že kdyby v něm nějaký zájem zůstal, napsal by, i když jsem to zkazila. Ale na druhou stranu to nechci nechat jen tak vysumet a nějak to uzavřít, buď jedním nebo druhým směrem
@Velryba černá píše: Více
normálně bych mu napsala, vysvětlila co a jak. A co bude dál se uvidí, horší už to nebude
@Anonymní píše: Více
Ano i já si to myslím (chlap co chce napíše ještě ten den po rande), ale má to spoustu ale…takže bych do zítra nečekala a napsala…
Podle mě si myslí, že nemáš zájem. Normálně mu napiš, že jsi byla moc nervózní a že by ses s ním ráda viděla. Naplánujte nějakou aktivitu (výstava, brusle), budeš pak méně nervózní a je to téma k hovoru.
@Parvaneh píše: Více
To je pravda. Já jsem si 4 roky myslela, jakého mám skvělého partnera a oči mi otevřelo až narození syna. To mi teprve spadly růžové brýle a říkám si, kam jsem dala rozum.
K tomu seznámení - co jít někam na procházku, tam nemusíš uhýbat očima, budeš se kochat přírodou. Nebo při nějakém sportu? Občas něco prohodíte a hraje se dál. Nebo si sedni vedle toho člověka (ne naproti). To je běžné, že se občas někdo stydí. A pokud jsi schůzku ukončila a chceš ho ještě vidět, napiš ![]()
Podívej, první rande už bylo, pokud má zájem, měl by napsat první on. Muž, když má zájem, může se zpočátku přetrhnout.
Napis mu, vysvetli mu situaci. Dost mozna si mysli ze te nezaujal a proto to dopadlo jak to dopadlo. Asi by byla skoda to takhle ukoncit.
Tak jsem se mu rozhodla napsat, zatím čekám na odpověď. Dám pak vědět.
Zakl.
Máš špatnou intuici. Já u všech, kde to pak za moc nestálo (i toho, co jsem si vzala) jsem intuicí cítila, že to není ono, ale nechtěla jsem to vidět
. Ale tady nejde o to, jaký je člověk, ale jak ti s ním je, jestli tam je „potenciál“ na vztah (ale nesmí to být chemie a přitažlivost)…samozřejmě, že to jaký má kdo charakter poznáš až ve chvíli, kdy se něco děje, kdy ho opravdu potřebuješ. Ale na seznamkách a prvním rande jde o to, zda se seznamovat dál…ne o to jaký je otec…
Příspěvek upraven 01.02.26 v 20:27
@arinecka píše: Více
To, když napíše žena první po prvním rande, stejně ničemu nepomůže. Ale to je jen moje zkušenost.
@MamaZBrd píše: Více
Taky si to myslím, ale nemusí to být 100%, může tam být strach, že zklamal on…Ale jak jsme psala, já bych u chlapa ocenila, že má charakter na to, že i tak on naváže…ne třeba hned večer, ale druhý den… Pokud zájem nemá, tak ale zprávou nic neztratí, pokud má a jen se bál tak třeba získá…
Příspěvek upraven 01.02.26 v 20:27