Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@PetyMimi Na to byli u nás na fakultě hodně vysazení, to bych si nelajzla, ani na to nemám vlasy. Adrenalin z telefonu mi přišel jako dostačující
budu držet palce ![]()
@PetyMimi 13 zkoušek? Co to studuješ? To jsem v životě neslyšela. Nebo to máš nějaké sloučené? Já doporučuji zavinovací sukni. Jen to přeložíš, nic nevyhrnuješ, ale nemůže být nijak moc velký ten tahák.
Z pozice vyučující ti můžu říct, že poznat, kdo opisuje, je fakt dost jednoduché, ať použiješ cokoliv
jde totiž o to, že podvádějící má tendenci se jinak chovat (kontrolovat vyučujícího, zda se dívá, být nervózní, různě popotahovat papíry po stole a vytvářet hradby z předmětů, držet nepřirozeně ruku nebo ji mít pod stolem atd.). Tedy pokud tahák, tak bych ho přihodila do papírů na lavici (vzala si jich víc), tam je manipulace s tahákem nejméně nápadná (protože koukáš, kam máš) a zdržela bych se neustálého kontrolování dozoru, nepřirozených pozic rukou atd.
Tip: V češtině na gymplu jsem měla vymyšlené piktogramy pro autory a jejich díla, které jsem měla volně načmárané na lavici - nikdo mi nemohl dokázat, že je to tahák (plus při vymýšlení obrázků si člověk taky hodně zapamatuje)
Ono i záleží jaká ta učebna je. Máme před lavici takovou desku. Ty auly jsou na opisování taky nic moc, paradoxně tam jde vidět nejvíc. Já se na taháky úplně vyprdla. Je toho všeho tolik, že stejně tam nejde napsat vše. Navíc ti profesoři stejně chodí, nemám na to nervy. Ale na SŠ mi na tu sukni nikdy nepřišli, ale to byly úplně jiná kvanta učení, takže tahák byl malý. A souhlasím s tím, že používání tahaku jde vidět. Jinak taky vše musíme mít z lavic pryč, sedět nejlépe ob jednoho, věci na vesacich. Ti profesoři nejsou dnešní. Mobil, kapesníky, voda, jídlo, nic…
@Trojlístek píše:
@PetyMimi 13 zkoušek? Co to studuješ? To jsem v životě neslyšela. Nebo to máš nějaké sloučené? Já doporučuji zavinovací sukni. Jen to přeložíš, nic nevyhrnuješ, ale nemůže být nijak moc velký ten tahák.
Individuální kvůli malé
@PetyMimi píše:
Individuální kvůli malé
Pořád nerozumím, taky studuji kombinovane, ale 13 zkoušek? To je jeden semestr? Nebo víc do kupy?
@Trojlístek píše:
Pořád nerozumím, taky studuji kombinovane, ale 13 zkoušek? To je jeden semestr? Nebo víc do kupy?
V podstatě dva zimní. Ale příští rok budu mít ještě 3 předměty a pak státnice. Tak abych se z toho neprodělala ![]()
@PetyMimi píše:
V podstatě dva zimní. Ale příští rok budu mít ještě 3 předměty a pak státnice. Tak abych se z toho neprodělala
Tak jestli jsi dala tohle, tak už dáš všechno. Přeji hodně štěstí. Podívej se na to. Ještě máš čas. Já si takto usmyslela po vánocích, že chci na zkoušku a učila se celý den a noc. A klaplo to. Dokonce na A. Nějak se mi nechtělo trápit se ještě o víkendu, kdy v pondělí byl druhý termín. Nevzdavej to.
@Trojlístek píše:
Tak jestli jsi dala tohle, tak už dáš všechno. Přeji hodně štěstí. Podívej se na to. Ještě máš čas. Já si takto usmyslela po vánocích, že chci na zkoušku a učila se celý den a noc. A klaplo to. Dokonce na A. Nějak se mi nechtělo trápit se ještě o víkendu, kdy v pondělí byl druhý termín. Nevzdavej to.
Děkuju za povzbuzení, snažím se ![]()
@Trojlístek píše:
Kamarádka studuje VŠE a říkala, že u nich pojem zápočet existoval jen u pár jazykových předmětů. Také jsem se divila, že má tolik zkoušek. Měla zkoušky ze všech předmětů, i když to byly zápočty formou kolokvia ap.
@AnnieTRoj a jo vidíš. U nás je zápočet formou esejí, či jiná metodika textů, to mi úplně vypadlo. Test byl myslím jen jeden. Tak to vlastně jo, to se nasklada.
@Trojlístek píše:
@AnnieTRoj a jo vidíš. U nás je zápočet formou esejí, či jiná metodika textů, to mi úplně vypadlo. Test byl myslím jen jeden. Tak to vlastně jo, to se nasklada.
Také jsem se tomu divila, u nás jsou klasicky zápočty formou testů, kolokvií… A potom u některých předmětů zkouška
. Ze 13 předmětu je třeba jen 6 zkoušek. Jestli mají také ze všeho zkoušky tak se nedivím, že má tak vysoký počet, navíc ještě za dva semestry.
Z pozice zkoušející říkám, že sluchátko je trapas. Nad tahákem občas přivřu oko, ale vyšetřovat dospělým lidem uši je nedůstojné
Jak já miluju ústní zkoušky
Hodně štěstí!
@zlobivá_matka já mám taky raději ústní zkoušky, můžu u nich být více kreativní a hlavně hned vidím, když se řítím kam nemám. Ještě mám ráda otevřené otázky, pokud písemně. Test je pro mě stres. Ty odpovědi bývají tak podobné, že se do toho umím neskutečně zamotat.
@PetyMimi a jak jsi dopadla? Už něco víš?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.