Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@martina.se Takže něco s ledvinama?
Já, když o tom tak přemýšlím, jsem ten UTZ po 30tt vlastně neměla. Byla jsem akorát v nemocnici, tam mi na příjmu udělali báhový odhaz, průtoky a polohu a ende šlus. Když jsem pak šla ke svojí dr. a myslela jsme, že mi ho udělá, jak jsme byly domluvené, tak koukla do zprávy a prý že UTZ už byl a jen ho přepsala do průkazky, Takže dost pochybuju, že někdo kontroloval vnitřní orgány…
@jessikka píše:
Já, když o tom tak přemýšlím, jsem ten UTZ po 30tt vlastně neměla. Byla jsem akorát v nemocnici, tam mi na příjmu udělali báhový odhaz, průtoky a polohu a ende šlus. Když jsem pak šla ke svojí dr. a myslela jsme, že mi ho udělá, jak jsme byly domluvené, tak koukla do zprávy a prý že UTZ už byl a jen ho přepsala do průkazky, Takže dost pochybuju, že někdo kontroloval vnitřní orgány…
Tak to ja ani nevim, ze tak pozde jeste neco muzou najit ![]()
Ja myslela, ze na to jsou ty 2 screeningy ve 13 a 20tt ![]()
Ja teda kolem 30tt jsem u meho dr. byla na utz a on kontroloval organy, ale to jsem spis brala jako formalitu - no jo clovek se porad nestaci divit, jak je dneska obtizne vubec otehotnet, natoz potom vsechno kolem tehu a porodu…ach jo
Tak snad bude miminko v poradku
Dneska uz se da spousta veci lecit nebo operovat ![]()
Predstavte si, ze moje spoluzacka rodila chlapecka v 26tt a je naprosto zdravy…akorat ma myslim brejlicky ![]()
@Elantra píše:
@Alušáček a nevis na kolik mm? Ja totiz nevim, jestli je 36mm hoodne malo nebo jen malo malo
To nevím, to mi doktor neříkal, ale cs jsem měla na konci 27 tt 4, po třech týdnech se to zlepšilo na 3. ![]()
@jessikka píše:
jj, u nás ledviny.. od té doby chodím 2× týdně do FN na kontrolní utz.. ![]()
@martina.se to je mi moc líto
A dá se to po porodu nějak léčit? Já jsem o tom nikdy neslyšela, právě jsem myslela, že pokud dopadnou oba screeningy ok, tak je celkem vyhráno
Hlavně aby byl malinký v pořádku (nebo aspoň tak, jak to jen půjde) ![]()
@Elantra píše:
@martina.se to je mi moc lítoA dá se to po porodu nějak léčit? Já jsem o tom nikdy neslyšela, právě jsem myslela, že pokud dopadnou oba screeningy ok, tak je celkem vyhráno
Hlavně aby byl malinký v pořádku (nebo aspoň tak, jak to jen půjde)
to se uvidí, jak moc závažné nebo nezávažné to bude.. každopádně mrně sledují, co bude po porodu nikdo odhadnout nedokáže.. je tam hodně variant od dobré až po okamžitý transport a operaci.. věřim v nějakou dobrou ![]()
@jessikka píše:
@martina.se A rodit budeš nakonec kde?
musím ve Fakultce v Ostravě. když bude nejhůř, tak mi mrně odvezou do Olomouce.. ale snad ne..
@martina.se taky držím palce. Cítíš to na zítřek?
od kdy tě doktoři děsili předčasným porodem?
@Fialik píše:
@martina.se taky držím palce. Cítíš to na zítřek?od kdy tě doktoři děsili předčasným porodem?
díky.. necítím to na nikdy.. vůbec
Jinak 25 tt jsem začala rodit, zastavovali mi to a teď? ani náznak, vůbec nic
já snad půjdu i běhat nebo co ![]()
@jessikka píše:
@martina.se Tak to pošli video
jako komedii, jo ![]()