Zkušenosti s MESA/TESE

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2670
6.3.10 13:33

háto info na profertilu ,ale to je divné ten agapurin je totiž diazepam si myslím je to nějaké divé mrknu se v práci je to na uklidnění a může potom být dost spaví. Nějak se mi to nezdá mrknu večer v práci na příbaloví leták .Můžu se taky i mýlit. Manžovy ještě doporučil multi vitamín tak ten jěště budeme kupovat. nepléct s vitamíny které mají vše od A až po železo tyto neměl na mysli. Multi znamená jen některé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.3.10 18:25

Ne ne, Nenepálko, já do letáku koukala. Agapurin je pro zlepšení průtoku krve. Dobica „snižuje propustnost stěny vlásečnic a má protizánětlivý účinek“. Oboje má muž kvůli té varikokéle - znemožňuje výživu varlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
6.3.10 19:51

Hato máš pravdu spletla jsem to to co máme v práci je Apaurin. Tak jak to čtu tak přemýšlím ,že by to nemuselo být špatné pro mého manžu měl podezření na tu varikokélu ,ale nakonec se vyvrátila dalšími dvěmi vyšetřeními doppler a trus . Byl tvůj manža na tom taky ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.3.10 20:03

Nebyl. Ale u nás nejde o podezření. Ta varikokéla je takl velká, že je cítit pohmatem a je dobře viditelná na ultrazvuku. Žíly prý mají až 0,5 cm. Doktor už ani nenavrhuje operativní odstranění - prý by to už nemělo cenu a manželovi to nijak nevadí (nebolí, nesvědí, netlačí,…). Myslím, že chlapi by měli mít povinné preventivní návštěvy u urologa od ukončení puberty - jako my musíme na gynekologii. Pak by se na to určitě přišlo dřív a nemuseli jsme mít takové martýrium.

Holky, někde jsem četla prognózu, že jestli to s chlapama půjde takovýmhle tempem takhle dál, tak v roce 2036 už v civilizovaných zemích nebude žádný plodný muž. Tak nás ty „číňani“ nakonec přece jen sežerou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
6.3.10 20:11

Mu to taky řekl jen co to vzal do ruky ,že to tam je ,ale poslal ho na další ty vyšetření a tam se to vyvrátilo. Je pravda ,že na operaci byl už i tak za zenitem. Háto a odkud jsi ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.3.10 08:21

Východní čechy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
25.3.10 22:11

Ty jo, tak jak tady čtu tu Vaši diskuzi, holky, tak si říkám, abychom začali pořádně šetřit. Přítel má taky azoo. Taky jsem zde na tomhle webu nadhodila diskuzi ohledně CAR, kde jsou na její léčbu dobrý a nějaká dobrá duše :lol: mi tam vložila odkaz na andromedu - jak to tak chápu, tak v tomhle centru „ordinuje“ Dr. Kočí a ten je pěkně drahej :-? Bože, 40 tis., to je až nechutná částka za to, že se nemusí nic najít :-( má azoo zaviněnou nesestouplými varlaty, takže se obáváme nejhoršího, ale vůbec si to teď nedokážu připustit. Přeci jen rodinu neplánujem hned, ale tak za dva, tři roky. Ale i přesto se zeptám - v případě, že by příteli žádný potvůrky nenašli a my chtěli použít spermie dárce, platilo by se za to něco (myslím za to, že nám poskytnou dárcovský)? A musíme být oddáni? Přeji Vám hodně štěstí v honbě za tím největším pokladem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
11.4.10 20:33

Ahoj Katule, ano, platí se i za dárcovský, ale kolik to teď nevím - my jsme neměli tu zkušenost.

Pokud jde o CAR. My máme velice dobré zkušenosti s Arletou (Kostelec nad Orlicí) a s Pronatalem Praha. (Nakonec, krásný 20-ti měsíční výsledek nám chrupe ve vedlejším pokoji v postýlce :-D ) Ale je pravda, že tyhle CARy se příliš nezabývají léčbou partnera, proto teď jezdíme do Andromedy za MUDr. Kočím, který je prý kapacitou nad kapacity. Všechno ostatní ale chceme absolvovat zase v našem CARu (Arleta).

K tomu Kočímu - je to pálka, ale fakt umí léčit a má výsledky. A my s ním máme zatím ty nejlepší zkušenosti. NA kontrolní spwermiogram jdeme v půlce června, tak uvidíme - jestli se to opravdu zlepší, tak budu Kočího chválit, kde se dá.

Ještě jsem Ti chtěla říct, že nejen musíte šetřit (a to každopádně, protože i když budete mít péči hrazenou od pojišťovny, stejně se výdajům nevyhnete - doplatky za léky, příplatky za např. zamražení více embryjí, nebo za metodu ICSI, - jsou to tisícové až desetitisícové položky), ale taky počítejte s tím, že to bude nějakou dobu trvat. Chci říct, že i když už víte, kde je problém, tak od okamžiku, kdy se rozhodnote, že chcete mít dítě, do oplodnění, může utéct i několik měsíců. Např. My se nyní snažíme o 2. mimi. Začali jsme loni v srpnu, máš duben a ještě jsem ani nezačala s hormonální stimulací.

Přeji Ti hodně štěstí!

Háta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.4.10 18:50

M/T

Můj muž byl na M/T v Pronatalu,přišlo nás to na 16tis.a 5tis.nám vrátili,poněvadž nám vrátili biol.materiál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.4.10 18:55

IUI

Za drcovství-dárcovi spermií se v Pronatalu platí 1000kč-dnes jsme to absolvovali.Nebylo zbytí,muž má za sebou M/T kde nemá absolutně nic,takže ted musím 2týdny čekat než si budu moci udělat těhu test,2× denně od zítřka budu brát lék na uhnízdění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
15.4.10 19:12

Držímě pěsti

Vladísku, tak se držte! Budu na Tebe moc myslet a čekat na dobré zprávy!

Háta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ando
20.4.10 14:53

dotazy

Ahoj Vladisku, můžu se tě zeptat? Manžel bude asi taky absolvovat v Pronatalu M/T… ta cena je jen za ten zákrok? a za co vraceli peníze? a byla jsi nastimulovaná současně s operací? aby rovnou případně dělali ISCI? nebo by zamražovali? Nám totiž Mudr. Středa povídal, že by to najednou nedělali.´Moc se mi to nezdá, když se se zamražováním snižuje kvalita.....Děkuju za odpověď

• Citovat
  • Upravit
42
20.4.10 21:08

M/T

Ahoj Ando,v den zákroku musel zaplatit rovných 16tis.kč,asi tak za týden nám sdělili výsledky a jelikož tam nic nemá,tak nám 5tis.kč vrátili za biolog.materiál,poněvadž za jeho vrácení,jelikož si ho tam ten materiál nebudou nechávat,když je vniveč.Když Tvému muži tam něco najdou,tak se nevrací.V ten čas,kdy mu to v unoru dělali,jsem nastimulovaná nebyla,čekali jsme cca 3týdny na výsledky,poněvadž Mudr.Sobotka,který mu to odebíral,odjel zrovinka mimo ČECHY,jak na potvoru.Ten čas byl a je stresující,jak na vše musíš tak dlouho čekat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ando
21.4.10 09:49

Aha, díky… no tak uvidíme,co nám řekne a jak to dopadne. To čekání muselo být nekonečný a k utrápení :-( Držím Ti moc palce, ať je tvé těhu v pořádku celých 9měsíců a brzy se těšíte z miminka.

• Citovat
  • Upravit
118
10.2.14 15:56

Ahoj všem, můj manžel má také azoo, měl jako dítě nesestouplé varle. Jezdíme do Prahy, Pronatal. Řekli nám, že jediná šance je M/T nebo dárce. U M/T je šance 5% na získání spermií. Máte s tím někdo zkušenost? 5% a přesto se našlo? Nebo opak? Já bych byla ráda, kdyby to podstoupil, jemu se nechce… :/ a já to chápu :/ Díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí