Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Kdyby mi doktorka chtěla napsat Norethisteron z tohoto důvodu („neovuluji, jak bych měla“), šla bych určitě vyhledat názor ještě aspoň jednoho odborníka. Tyhle prášky jsou dost svinstvo, dokážou nadělat v těle paseku a lékaři je někdy přesto předepisují jako lentilky. I v CARu, bohužel.
Jinak to špinění je normální, efektem těch léků je i vyvolání menstruace (u mě přišla zhruba po stejné době užívání). Připrav se na menstruaci, možná i silnější, než obvykle míváš. Já jsem dva cykly po Norethisteronu měla velmi krušný, přestože jinak mám menstruaci v pohodě.
(anonym: intimní informace ohledně zdravotního stavu)
No nevím, ale já Noretisteron vždycky brala právě na oddálení menstruace, když vycházela na dovolenou. A nikdy jsem při jeho braní MS nedostala, vždy až po vysazení do 3 dnů.
Co se týká braní na ovulaci - zkus ze zeptat doktorky, proč ti ho píše.
@ivunak prosím tě, kolik dní před MS jsi ho začala užívat. Mně dr. řekla 3dny, jenže se mi bez prášků zkracuje cyklus, tak nevím jestli nemám raději 4 nebo 5 dní před.( Vlastně přesně nevím, kdy to dostanu)
@jary1 píše:
@ivunak prosím tě, kolik dní před MS jsi ho začala užívat. Mně dr. řekla 3dny, jenže se mi bez prášků zkracuje cyklus, tak nevím jestli nemám raději 4 nebo 5 dní před.( Vlastně přesně nevím, kdy to dostanu)
Já mám MS celkem pravidelnou, tak ho případně začínám brát ty 3 dny před termínem. Ale pokud bych si nebyla jistá možná bych si ho vzala ty 4 dny, pro jistotu. ![]()
Ahoj holky, našla jsem tuhle diskuzi, ještě není úplně stará, tak snad se mi ještě některá ozvete, zrovna totiž beru Norethisteron, mám ho na 15 dní kvůli cystě a proto, že jsem přes dva měsíce bez menstruace tak abych jí pak dostala. Všechno bylo ok, jen od 12 dne užívání také lehounce špiním, fakt malinko a děsí mě to, tak když čtu, že jste některé při jeho braní taky špinily, řešily jste to pak nějak s doktorem? Je to tedy normální, nebo co vám na to pak řekl doktor? Mně doktor čeká za 14 dní, tak bych chtěla slyšet ještě nějaký názor, jestli můžu bejt v klidu. Předem děkuju za každou reakci ![]()
Já osobně teda Norethisteron nemůžu, mám po něm šílený výkyvy nálad a osypala jsem se snad hůř než puberťák. Takže špinění by mě asi nerozházelo.
Nicméně jestli je, jak píšeš, slaboulinký, tak bych to asi nechala být.
Slabounký, téměř nic
chvilkama i cítím trošku břicho jak při menstruaci, ale tu zatím mít nemůžu když ho ještě užívám, tak snad všechno ok
. Snad se jenom trošku hlásí menstruace která doufám pak dorazí
děkuju
Ahoj,
já jsem vytvořila toto téma
jak jsem tenhle dotaz psala, tak jsem měla z toho strach z toho špinění, ale ustalo mi to, nevím cca za dva dny. Spíš jsem měla strach z toho, co nastane, až dostanu menzes, protože ty zkušenosti a recenze na netu mě fakt děsily
… i mé doktorky jsem se ptala, jestli mám něco čekat horšího nebo ne (řekla, že ne
) a opravdu po dobrání léku jsem dostala menstruaci asi za tři dny a úplně v klidu, jak normální menstruace a během užívání jsem měla problém jen že jsem špinila těch pár dní, jinak úplně vše ok… a ani se mi nerozházela menstruace, pořád ji mám pravidelnou..
Ahoj
, tak to ráda slyším, já to dneska dobirám a od pondělka jsem špinit zatím nepřestala
, my se právě snažíme už rok o mimi, nejdřív, že chybí ovulace a než jsem se dostala ke Clostilu který mám doma se objevila cysta, které je potřeba se nejdřív zbavit. Já jsem přes dva měsíce bez menstruace, takže mě všechno tohle děsí. Bojim se co bude, všechno je to hrozně na dlouho, ale děkuju, dodalo mi to trochu optimismu ![]()
My se s manželem pokoušíme o miminko 3 roky… takže věřím, že je všechno děsivé a zdlouhavé… ale taky pořád věřím a jsem optimistická ![]()
To mě mrzí a můžu se zeptat čím už jste prošli? Vyšetření a tak, nebo co je u vás důvodem proč se nedaří? Každopádně vás obdivuju a přeju co nejdříve dvě čárky na testu
![]()
no my dva roky to zkoušeli spíš „přírodně“ … různé bylinkové čaje, vitamíny, cvičení … řešila jsem to jen s mým gynekologem, který mi říkal ať si nedělám hlavu, že jsme mladí a podaří se to… v té době jsme řešili i další starosti jako svatba, bydlení atd… tak jsem si říkala, že asi to mám nějak podvědomě v hlavě, že až nebudou takové starosti … no a vlastně všechno se usadilo a mimi pořád nepřicházelo, pak jsem vyměnila doktorku a ta mě poslala do CARu… kde nám řekli, že nemám ovulaci a že to mám vše posunuto…tak mi právě nasadili ten norethisteron + clostilbegyt, pak utrogestanol po inseminaci, ale manžel má skoro nehybné spermie a ještě špatnou kvalitu… takže nám řekli, že v našem případu už to vypadá pouze na umělé oplodnění, že kdybychom pokračovali inseminací, tak nás to bude vyčerpávat… no a to jsme si řekli, že ještě chvíli počkáme … nějak se s tím psychicky člověk musí srovnat
… ale nějak kolem mě jsou případy, kdy jim řekli to samé a nakonec otěhotněly holky přirozeně … tak proto nějak neztrácím naději
a řekla jsem si, že do 30 mám ještě pár let, tak snad to půjde i bez umělého oplodnění…
Tak držim moc palce, nemáte to jednoduchý, ale určitě na vás čeká pak ta nejkrásnější odměna
mně je právě 22 a nějak jsem nepočítala s tím, že v tomto věku budu mít problém otěhotnět. Je to rok co se snažíme a všechno tak dlouho trvá ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky,
ráda bych se zeptala, zda má někdo zkušenost s Norethisteronem…
S manželem se snažíme o miminko a chodíme do centra asistované reprodukce, bylo mi řečeno, že neovuluji, kdy bych měla, i když mám celkem pravidelnou menstruaci… Doktorka mi tedy napsala tyhle ty prášky, které mám jíst 22 dní… Dneska (po 11 dnech užívání) jsem začala špinit… Tak nevím, zda je to normální nebo ne… četla jsem hodně negativní recenze na ty prášky, tak si nejsem úplně jistá, jestli je to ok…
Děkuji za Vaše zkušenosti.