Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Almira-Alm no to je kámen úrazu malej nechce být zavinutej to ho štve rozčiluje se
pořád to zkouším, ale bez uspěchu ![]()
@Tarinka to je dobrý „až si v osmnácti bude chtít vyfoukat vlasy aby u toho neusnula“
@nicolle24 Aha! Ty jo.. A když ho zavineš a pak nakojíš v zavince? Neuklidní se?
Druhorozený usínal do 5m při luxu, ale kolikrát běžel lux klidně několik hodin, protože když se vypnul, tak se vzbudil.
Nějaké navyknutí jsem nezkoumala, byla jsem ráda, že usnul bez dalších cavyků. Ještě jsem k tomu pevně zavinovala. Lux přestal samovolně fungovat v 5m, zavinutí někdy v 7-8m, následky to na něm nezanechalo, vlastně jeden ano - usínání samostatně po položení do postýlky se mu stalo samozřejmostí a já nemusela nikdy uspávat, tento nepěkný návyk mu přetrval i po odbourání luxu a zavinutí ![]()
My taky sumeli! Mam to stazeny na mobil… Kdyz mi to vypravela kamoska, tukala jsem si na celo, kdyz se nam malej narodil, omluvila jsem se ji… Diky bohu za bily sum!!! Ted je Kubovi 10m spi bez nej, ale taky bydlime v pidi byte u zasobovani Kauflandu, takze kdyz je treba, sumime i ted. Navyk neni, na chajde ted spal bez nej v poho. A usina hned, jen u nej chvilku lezim, ale do 5ti minut je tuhon ![]()
@Almira-Alm právě že ne, pořád s vrtí a chce si hrát s ručičkama, to je pak chvilku klid, když dostane co chce ale neusne, jen kouká a posouchá co se kolem děje (tak 10-20min.) a pak opět křik.
@nicolle24 dočítám, skákání na míči je cesta do pekel. Tebe trápí případná návykovost šumu a přitom ti nevadí, že si zvykne na míč? Veškeré kinetické způsoby uspávání, kde matka je ten hybatel, jsou snesitelné s měsíčním mimčem, ale vyčerpávající s půlročním a s ročním téměř neproveditelné. Spousta takto uspávaných dětí skončí tak, že jednou se matka naštve a zkrátka je frkne do postýlky a nechá vyřvat
To dítě se na ruce pekelně pronese a ty si akorát odděláš záda
Šumem se naučí i rovnou usínat tam, kde potřebuješ, šum může pustit kdokoliv, vidím pouze výhody, na posledního šum moc nezabíral a byla jsem z toho dost nešťastná
@Gladys to vím sama že je to cesta do pekel, bohužel když už není zbytí tak hopsám, věřte že nerada a že vím že to není ideální a snažím se jak to jde aby na to nebyl zvyknutý pořád.
Když jsme se přišli domů z porodnice, tak sem říkala že není možné jak máme hodné miminko, usínací samo v postýlce, a spící 4 hodiny (asi to bylo pozůstatky žloutenky
a byl spavý) ale jednou se s ním sedlo na míč k PC (máme ho místo židle) a v tu chvíli nikoho nenapadlo jaké to bude mít následky
![]()
U nás funguje šum od příchodu z porodnice a musím říct, že to funguje bezvadně i když se kroutí a bolí ho bříško, nějak ho to uklidní a usne. Taky používám vysavač, uspavac na nás nefunguje, ani jiné zvuky, opravdu jen náš vysavač. Ale mám vychytávku, že ho postupně ztlumuji až na nejmenší výkon a pak vypnu a malý se nezvbudí. Dokonce mi i poslední týden začal spát bez něj, teď si to radši zaťukám ![]()
Tak po dlouhé době usnul malej zavinutý
Nejdřív se sice zase kroutil ale tentokrát to pochvilce vzdal možná i tím šumem
Já mu dám nespinkat a nebo se pořád budit
Všem vám holky děkuju! Snad to tak půjde dál a začne nám Nicolas aspoň trochu přes den spinkat i bez procedur jako je míč apod.
@nicolle24 Všechno houpání a hopsání hoď za hlavu a šum šum šum ve vlastní postýlce
My máme teď nějaké divné období a moc mi nespí přes den ale předtím to fungovalo na 100% a doufám, že se to zase ustálí ![]()
@Almira-Alm já vím a děkuji, bohužel jak se malej dostane do ruk tchýni tak to bude asi na novo, ona by ho pořád nosila a jen kňukne tak ho vytahuje z postýlky a kočárku a nechci vypadat jak nějaká mrcha a hned začít brblat a buzerovat, no uvidíme. Přeji aby vám to zase fungovalo a aby ti spinkal přes den i noc
! My se snad vrátíme také do správných kolejí tak jak to bylo pár dní po příchodu s porodnice ![]()
@nicolle24 Tomy taky pochováme a mazlíme ale usínání se snažím dodržovat v postýlce
Říkám si, že ho nebudu učit nic co mě bude za pár měsíců štvát ![]()
Já když přes den potřebuju vařit, tak zapnu digestoř a malej usne…ten příjemně hučí a přitom nemusíš vytahovat lux. a na usnutí jim pomáhá plínčička do ruky na šmudlání.
Má zkušenost je taková, že s bílým šumem je to jako s dudlíkem. Oboje jsou takový „šidítka“ a má zkušenost je taková, že se oboje dájí během pár dní úplně odnaučit. Takž z návyku nemusíš mít obavy.
@luca1980 píše:
Má zkušenost je taková, že s bílým šumem je to jako s dudlíkem. Oboje jsou takový „šidítka“ a má zkušenost je taková, že se oboje dájí během pár dní úplně odnaučit. Takž z návyku nemusíš mít obavy.
to souhlasím, jen to chce vydržet