Sourozenci jsou zlatíčka do chvíle, než jsou spolu

Anonymní
19.12.14 00:35

Zlaticka... ale jen do te doby nez jsou spolu

Ahoj. Mam dve deti. Vim, ze to, co ted napisu je naprosto normalni, nicmene mne z toho tecou nervy a bohuzel to odnasi ta starsi. To je holka, 5 let. Klukovi jsou 2. Idealni vekovej rozdil :-) Holka ve skolce zlaticko, nikdo nechape, kdyz reknu, ze se doma perou. Kluk, kdyz je holka ve skolce zlatick, pomaha, komunikuje, spolupracuje. Kdyz jsme vsichni tri venku, zlaticka s minusem, ale je to porad ok. Jeste kdyz s malym jdu pro dceru do skolky, tak ji poda boty, uklidi backurky… a jak se za nama zavrou vratka, zacne to minus… A jak se zabouchnou dvere od domu, coz je cca 3 minuty pesky, zacne boj hned u vytahu… a ten pak pokracuje az do vecera… hadky, bitky, naschvcaly, pruda… Boj o vanu, prestoze je koupu spolu… boj o to, kdo zamkne, kdo rozsviti, kdo bude mit jakej bombon, kdo mi poda uterku… A u vseho rev, rev, rev, prevazne toho mladsiho a zalovani starsi… Uprimne se priznavam… Nedavam to!!! Servu je oba dva, vyhodim do pokoje a kolikrat nesetrim sprostymi slovy, za ktere by se nemusel chlap v hospode stydet… jsem do a sest let, leze mi to uz na mozek a vubec se netesim na to, az ti dva budou zase spolu… Presto vim, ze je to normalni… co s tim???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
19.12.14 00:44

U nás to vypadá podobně, taky se pořád rovu..kluci skoro 5 a skoro 3 roky..zkus to brát víc s nadhledem, mě už ty jejich hádky a řev fakt nevzrušují, dokud je to vzteklej řev, a ne bolestnej, tak do toho ani nezasahuju(ale fakt, že silní jsou skoro stejně, váhový rozdíl je 2 kila, přičemž mladší ty 2 kila „setře“ větší bojovností, takže to není, že by permanentně jeden mydlil druhýho, ale je to vyrovnaný) zkus to brát trochu s nadhledem, oni sami časem zjistí, že je lepší si hrát, než se prát..moji už to taky občas i dokážou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
19.12.14 05:50

Jasně jim stanov pravidla při tom, když ti pomáhají. Dnes mi podá utěrku…, sice dvouleťák to ještě nepochopí, ale s dcerou už se třeba domluvíš (nechej brášku, ať mi jí podá a ty si vem druhou a utři mi prosím tenhle hrneček…)- je to bohužel boj o moc a tvou přízeň - prostě mají období, že musí být oba první.
Já mám 2 miláčky a je to stejné. Chce je to úkolovat každého zvlášť - někdo pomáhá s nádobím, druhý kreslí, stříhá, vaří…a podporovat je v tom, aby udrželi pozornost na danou činnost.
Ovšem, jak jsem psala výše - když to na mé miláčky přijde, rubou se taky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
19.12.14 07:45

Máme to doma uplně stejně. Taky holka starší, kluk mladší. Rvou se o hračky, ječej na sebe, nejsou schopný si chvilklu hrát hezky. Zjistila jsem, že oni ty hádky zas tak neprožívaj. Ječí na sebe a další minutu se smějou a za chvíli by se zase zabili. Někdy je nechám ječet a zavřu je v pokojíčku. Kamarádky ségra má děti 14 a 12 a rvou se stále, tak že ani výhled do budoucna, že to bude lepší. Lepší to bude až se jeden z nich odstěhuje. Drž se, nejsi v toma sama :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
19.12.14 07:49

S tím pomáháním, zkus v tom mít řád. Každé ráno se nandá pasta (zhasne, rozsvítí…) nejdřív starší, potom mladšímu. Večer obráceně.
A asi to chce občas vypnout uši. Já už se nějaké kňouravé zvuky naučila neposlouchat. Ale dalo to dost práce. Kňourání nesnáším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
19.12.14 08:48

Zakladatelko, mam dva kluky, vek viz metriky, a je to navlas stejne!!
Kazdy zvlast je k sezrani, mazlik a zlaticko. Dohromady jsou na zabiti a ja na masli… a vetsinou mi to nikdo neveri.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
19.12.14 08:59

Mám to samý a to je mladšímu teprve 11 měsíců, nechávám je být ať si to vyřídí, zasahuji až když si ubližují :mrgreen: Myslím, že časem to přejde a budou parťáci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
19.12.14 09:06

Unas to stejny.. :mrgreen: kluk 7,5 let holka skoro 5,5 let..někdy jsou na nože jindy si spolu hrají..ale u všeho řvou hlavně holka řve jak kdyby ji vrazil kudla mezi lopatky…

manžel to hodně špatně snaší a vykřikuje…" kéž by vám ty hlasivky upadli"… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

doufám že to jednou pomine :roll: :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
19.12.14 09:25

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To je fakt zajímavá diskuse. Když jsem tady diskutovala v nějaké debatě „mít či nemít druhé dítě“, tak mě všichni mlátili argumentama, jací jsou sourozenci úžasní parťáci. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.12.14 09:29

Mám to samý, jen jim je 13m a 4roky… furt řev, furt starší žaluje, ona mu „napleská“, on pak jde a rve jí vlasy… hrabe mi z nich :pocitac:

a taky mi nikdo nevěří, že se rvou… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1786
19.12.14 09:46

Mám to stejně, a i když škodolibě - jsem ráda, že v tom nejsem sama. :mrgreen: :mrgreen: Kluk 9, a holka 5 let. Přesně oba ví, čím toho druhého vytočit. Je to na palici :zed: :zed:. Jak se dlouho nevidí, mohli by se láskou sežrat, vždycky s přítelem tipujeme, jak dlouho jim to vydrží - ani né pět minut a už slyším řev. Přitom by se pro sebe rozkrájeli, ale naschvály si dělat stejně budou :nevim: :nevim:
Já po celém dni s nimi doma(když jsou marod), tak večer vypadám jak kdyby mě přejel kombajn :D, ale už ten řev nevnímám. Nechám je ať si to vyřeší sami. Bo jsou v pokojíčku, a nevím kdo komu co udělal. Ale jak mávnutím proutku během pár minut je to zas přejde a takhle pořád dokola :lol: :lol:

Asi jim koupím obojky (viděla jsem to někde na netu - měli to psi na krku, ti kteří hodně štěkali, a jakmile chtěli hodně štěkat, obojek vydal signál (asi elektriku), a pes udělal salto vzad a štěkat nemohl) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: - samozřejmě myšleno ve srandě :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
19.12.14 09:49

U nás každý den v bleděmodrém. :lol: Dva kluci 6,5 a skoro čtyři, rvou se každou minutu, starší mladšímu neudělá nic dobrýho, jak může, tak ho provokuje a mladší okamžitě ječí jako siréna a když je špatná konstalace, tak pak ječí ještě maminka jako siréna, to je pak doma veselo. :mrgreen: Ale jsou dny kdy si nádherně vyhrají a vím, že se mají moc rádi. Je to všude stejné, drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.14 10:25

Tak to jsem rada, ze v tom nejsem sama :-D No, vyhlidka toho, ze to potrva jeste v puberte me teda uprimne vydesila :-D Snad si pak vsechno vynahradi v dospelosti a navic budou mit na co vzpominat ( pamatujes, jak jsem ti tenkrat vytrhnul vlasy??? ) :-D :-D
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
3648
19.12.14 11:42

Ja mam dve holky (2 a 3,5 let) a taky je denne rev, kdo driv. Ale jsou i chvile kdy si spolu hraji a vyjimecne neni rev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
19.12.14 11:55

Taky mám dvě holčičky (10 a skoro 8 ) a ty bývají někdy tak brutální… 8o :D
No, snažím se neslyšet, když někdo brečí bolestí řeším. I když teď nedávno řvala mladší, jsem tam nešla protože jsem si říkala, že se zase rvou, štípou a přiběhla pro mě starší, že má Kristýnka skříplej prst ve dvířkách od skříně… Už jsem asi trochu otupělá :lol: Občas posílám každou do jiné místnosti ;)
a můžou být celej den hodný, ale jakmile si vlezu do vany a chci svých 15 minut klidu, bez dotazů a řvaní, je skoro jistý, že se porvou nebo drsně pohádají :zed:
Akorát mě teda zarazilo, jak zakl. píšeš, že někoho překvapilo, že ta tvoje hodná holčička se umí rvát - není to někdo bezdětný nebo s jedináčkem? nebo někdo, kdo má doma opravdové andílky? :think: :roll:
Přeji všem pevné nervy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin