Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@DenisaDee no vidíš, tak třeba se teď rozkoukava a na nějaký pohyb mu nezbývá kapacita… mne zas dítě do 5 měsíců leželo jak placka, doslova. Pohyb ani ň, lenoch největší. A pak se madam během 14 dni naučila otáčet na břicho, na záda (oboji na obe strany), druhé vzprimeni a perovat na kolenach… všechno naraz, nevěřila jsem vlastním ocim. Tak třeba vas prcek taky za chvíli něčím překvapí.
Jeste me napadlo, ze na fyzio mi rikala doktorka, ze tyhle lenivy pauzy byvaji nekdy i po ockovani. Tak jestli nedostal ockovani tou dobou?
@DenisaDee píše:
@Mutlice malý zatím neměl žádné očkováni
Tak to pak jedine, ze se chysta na nejaky jiny pokrok nebo dovednost. Ja bych to u pediatra radsi prokonzultovala. My chodili na Vojtovku kvuli mirny hypotonii, a to jsem cucela, kdyz jsem zjistila, ze i nekteri pediatri nevedi, jak to ma spravne vypadat a nebo doporucuji cviky a triky vylozene skodlivy. Rekla bych lekari, ze se ti zda par tydnu lenivejsi a zasla bych na fyzioterapii. Za to clovek nic neda ![]()
Rozhodně hned k doktorovi, trvala bych na poslání k odborníkovi. Může to být cokoliv, včetně nějakého neurodegenerativního onemocnění a čím dřív by se to začalo řešit, tím lepší výstupy. Třeba to nebude nic, ale nikdy nevíš.
Já bych se domluvila na fyzio alespoň na konzultaci. S naším 6m chodíme a docela dlouho trvalo najít někoho dobrého. Taky držel hlavičku už v porodnici… a je z toho zvýšené napětí v zádíčkách a krčku, které nám trochu pribrzdilo psychomotorický rozvoj. Řešila bych to co nejrychleji. Teď je období velkých změn, tak ať to vše prcek zvládne správně. Navyše někdy stačí málo, někde je napětí a mimi má dlouho problém, který lze snadno vyřešit. Bohužel se často na pediatra v tomto ohledu nedá spolehnout.
@Ahojdamartina prosim vás, nepřeháníte to náhodou trochu s tím honem na anonymy? O co přesně Vám tady jde? Uteče Vám něco?
@KristynaTita píše:
Honem k mudr, odbery krve miminka, může mít akutní nedostatek např. B12. Okamžitě resit!
Dobrý deň,
na príspevku nevidím nič osobné, ani intímne, preto som mu anonymitu zrušila.
S pozdravom,
Kristína ![]()
@Limi123 píše:
Rozhodně hned k doktorovi, trvala bych na poslání k odborníkovi. Může to být cokoliv, včetně nějakého neurodegenerativního onemocnění a čím dřív by se to začalo řešit, tím lepší výstupy. Třeba to nebude nic, ale nikdy nevíš.
Souhlasím, obvykle jsem zastáncem toho počkat, nic nedramatizovat, ale tady u toho dotazu opravdu doporučuji co nejrychleji navštívit neurologa, aby se vyloučil závažnější problém..