Zlenivělo mi miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8772
17.3.21 21:43

@DenisaDee no vidíš, tak třeba se teď rozkoukava a na nějaký pohyb mu nezbývá kapacita… mne zas dítě do 5 měsíců leželo jak placka, doslova. Pohyb ani ň, lenoch největší. A pak se madam během 14 dni naučila otáčet na břicho, na záda (oboji na obe strany), druhé vzprimeni a perovat na kolenach… všechno naraz, nevěřila jsem vlastním ocim. Tak třeba vas prcek taky za chvíli něčím překvapí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
17.3.21 21:45

Jeste me napadlo, ze na fyzio mi rikala doktorka, ze tyhle lenivy pauzy byvaji nekdy i po ockovani. Tak jestli nedostal ockovani tou dobou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
17.3.21 21:46

@Mutlice malý zatím neměl žádné očkováni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
17.3.21 21:50
@DenisaDee píše:
@Mutlice malý zatím neměl žádné očkováni :)

Tak to pak jedine, ze se chysta na nejaky jiny pokrok nebo dovednost. Ja bych to u pediatra radsi prokonzultovala. My chodili na Vojtovku kvuli mirny hypotonii, a to jsem cucela, kdyz jsem zjistila, ze i nekteri pediatri nevedi, jak to ma spravne vypadat a nebo doporucuji cviky a triky vylozene skodlivy. Rekla bych lekari, ze se ti zda par tydnu lenivejsi a zasla bych na fyzioterapii. Za to clovek nic neda :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
17.3.21 21:57

Rozhodně hned k doktorovi, trvala bych na poslání k odborníkovi. Může to být cokoliv, včetně nějakého neurodegenerativního onemocnění a čím dřív by se to začalo řešit, tím lepší výstupy. Třeba to nebude nic, ale nikdy nevíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
17.3.21 22:08

Já bych se domluvila na fyzio alespoň na konzultaci. S naším 6m chodíme a docela dlouho trvalo najít někoho dobrého. Taky držel hlavičku už v porodnici… a je z toho zvýšené napětí v zádíčkách a krčku, které nám trochu pribrzdilo psychomotorický rozvoj. Řešila bych to co nejrychleji. Teď je období velkých změn, tak ať to vše prcek zvládne správně. Navyše někdy stačí málo, někde je napětí a mimi má dlouho problém, který lze snadno vyřešit. Bohužel se často na pediatra v tomto ohledu nedá spolehnout.

• Citovat
  • Upravit
397
17.3.21 22:20

@Ahojdamartina prosim vás, nepřeháníte to náhodou trochu s tím honem na anonymy? O co přesně Vám tady jde? Uteče Vám něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20848
18.3.21 09:07
@KristynaTita píše:
Honem k mudr, odbery krve miminka, může mít akutní nedostatek např. B12. Okamžitě resit!

Dobrý deň,

na príspevku nevidím nič osobné, ani intímne, preto som mu anonymitu zrušila.

S pozdravom,
Kristína :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
18.3.21 21:46
@Limi123 píše:
Rozhodně hned k doktorovi, trvala bych na poslání k odborníkovi. Může to být cokoliv, včetně nějakého neurodegenerativního onemocnění a čím dřív by se to začalo řešit, tím lepší výstupy. Třeba to nebude nic, ale nikdy nevíš.

Souhlasím, obvykle jsem zastáncem toho počkat, nic nedramatizovat, ale tady u toho dotazu opravdu doporučuji co nejrychleji navštívit neurologa, aby se vyloučil závažnější problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí