Zlobí s jídlem v židličce

27305
26.10.10 17:12

zlobí s jídlem v židličce

ahoj maminky,
před 14 dny jsme začali s židličkou. Dobrý, dokonce i to prokleté ovoce (jestli si některá pamatujete, jak jsem zakládala, že to drží v papulce a nepolyká) baštil bezvadně. Potřeboval k tomu teda knížky, prohlížel si, otvíral, papal.
Před pěti dny katastrofa, knihy i hračky chvíli prohlíží, pak to shodí z pultu, zamkne pusu, neotvírá, rozhlíží se kde by coby a nejí. Podám hračku, chvíli zas jí, pak to shodí a jede to nanovo. Krmíme půl hodiny, i dýl blbej malej jogurt. Někdy se sekne, všechno shodí, jakmile se dotkne pultu a nebude jíst a nebude, bez hraček už vůbec ne. Už toho mám plný zuby.
Máte nějaký tip, trik, nebo je to bohužel normální a musí se to přežít a doufat, že bude někdy jíst nějak normálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
26.10.10 17:17

Tak my jsme o něco starší, ale poslední dobou třeba jogurt nebo kaše byl absolutní horor. Nakonec jsem zjistila, že on chce lžičku :lol: Takže dostane lžičku, tou si různě míchá v jogurtu, občas ji strčí do pusy (samozřejmě to kape kolem a tak), ale zároveň se nechá celkem v pohodě nakrmit ode mě druhou lžičkou, co mám já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
26.10.10 17:17

Máme to samý, musí mít něco v ruce, jinak nejí. S hračkou ale sní docela dost, tak to asi chce trpělivost - kterou já nemám, jsem u toho občas pěkně vzteklá :mrgreen:

Jinak u nás hračky vyhodí téměř okamžitě, spíš to chce věci, se kterými si obvykle hrát nemůže, to ji více zaujme. Takže propiska, sluneční brýle, flashka, bloček.. :lol: Vystřídáme tak 10 věcí za jedno krmení, je to na palici občas :zed: Ale zase si říkám, že aspoň že jí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
26.10.10 17:18

Nechala bych ho víc vyhladovět. Verušák mi to dělá posledních pár dnů taky, sotva jí posadím, kouká co kde lítá, snaží se posadit, pere se s popruhem, od začátku pofňukává a pusu otevře z milosti tak jednou za minutu :cert: Nepomáhá ani, když jí posadím do židličky o chvilku dřív, aby se stihla vynadívat :-) Parádně dlabe akorát když má větší hlad (pak samozřejmě, když je to něco, co jí fakt chutná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
26.10.10 17:19
zuzouš píše:
Nechala bych ho víc vyhladovět. Verušák mi to dělá posledních pár dnů taky, sotva jí posadím, kouká co kde lítá, snaží se posadit, pere se s popruhem, od začátku pofňukává a pusu otevře z milosti tak jednou za minutu :cert: Nepomáhá ani, když jí posadím do židličky o chvilku dřív, aby se stihla vynadívat :-) Parádně dlabe akorát když má větší hlad (pak samozřejmě, když je to něco, co jí fakt chutná).

Tak třeba v našem případě by tohle nepomohlo, Kája si málokdy řekne sama o jídlo, byla by schopná jíst třeba jen 2× za den :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
26.10.10 17:24

Nojo, má to každý jinak :-) , já zas nemůžu pochopit, jak vám děti otvírají pusinky, když mají v ruce hračku 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
26.10.10 17:25

Jo to nevím, jak je to možný, každopádně bez tý hračky ji neotevře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
26.10.10 17:29

Taky to tak máme, že si o jídlo neřekne, nikdy si neřekl, ani o mlíko, když byl malej. Prostě má holt stanovené jídlo 5× denně a krmí se :-)
Tu lžičku ale zkusím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
26.10.10 17:43

Ahoj, tak my u krmení (především já) prožíváme chvíle dost krušný. Dřív to bylo úplně v pohodě. V rukou nic mít nemůže, protože to okamžitě strčí do pusy a nic jinýho mu tam už nenacpu, takže abych mu věnovala jednu lžičku a druhou ho krmila - neexistuje a ještě nepochopil k čemu vlastně ta lžička je. Takže i když krmím, musím vzít dudlík, protože si ho jinak nacpe do pusy a lžičky před pusou si nevšímá. Nebo dělá v židličce vše možný, kroutí se, zvedá se (nesnáší když je připoutanej), kouká do stropu, když ho připoutám, tak se snaží odpoutat a má hlavu skloněnou a neni schopnej ji narovnat abych ho mohla nakrmit nebo zkoumá co má po pultem. Kolikrát mi do plný lžičky plácne, takže je jídlo všude a nebo si s tím rovnou sáhne do vlasů a takto to rozpatlává všude, mě už kolikrát tečou nervy, že ho radši umyju a nechám bez jídla, protože bych delší krmení nezvládla a to krmím taky okolo té půl hodiny! Sám je schopný sníst akorát dětskou sušenku nebo rohlík, jinak ovoce ne, zeleninu ne a polívka by byla všude okolo a dítě bych s půlkou kuchyně mohla šoupnout do pračky. Nějaký zabavení neexistuje - nereaguje a nebo když už nechce, tak mi do jídla plácá a sklopí hlavu, to dělá i když mu to nechutná a já nevim co by chtěl jíst a sušenkama ho cpát nehodlám. Ty dostává jedině za odměnu po obědě, že ho celý snědl a to max. 2. Zkoušela jsem i svazovat, to pomohlo jen na chvíli, pak se naučil z toho dostávat a tak bojujeme jak se dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
26.10.10 18:10

No právě, za chvíli si všechny hračky rve do pusy, takže může mít jen něco vyložene omyvatelného a stejně to pak zahodí.
Ale koukám, že triky nejsou a chce to holt trpělivost… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
26.10.10 18:29

Tak dát našemu něco do ruky je katastrofa. Hned si to cpe do pusy nebo s tím mává a akorát mi vyrazí lžičku z ruky. Před týdnem jsem zjistila, že toho víc sní, když mu zpívám, k tomu hrozně chválím a culím se jak pako. Jak vidí, že jsem nervozni, začne nabírat a nic do něj nedostanu. je to boj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
26.10.10 18:52

my to máme naopak, celé dny stojí u židličky, sápe se na ní a řve hamamamamamama!!!! Nic nechce dělat jiného, zdrhá od každé hračky k židličce. Zrovna teď na ní visí.
:roll: Měli bysme uspořádat výměnné pobyty dětí. Ty by sis užívala žrouta, já se končeně mohla najíst i mimo spánek svého dítěte, nemusela mít všechno jídlo schované v lednici… :mrgreen:
Jinak doporučuji tu lžičku, Tom si s ní taky rád míchá a strká do pusy. případně jíst ze společného talíře. Zkousni to a zkus si to dát s ním.

• Citovat
  • Upravit
neczuz
26.10.10 18:54

A když rostou zuby a vyjímečně nejí, ta se mu líbí, když popisuju, co je na lžičce. Dokonce něco sám vykládá a ukazuje na jdnotlivé kousky.

• Citovat
  • Upravit
27305
26.10.10 18:55
neczuz píše: .......
Jinak doporučuji tu lžičku, Tom si s ní taky rád míchá a strká do pusy. případně jíst ze společného talíře. Zkousni to a zkus si to dát s ním.

No to nemusím zkousávat, protože mně ta masozelenina vyloženě chutná (normálka dojídám, co nesní :mrgreen: ), i kaše :-D jen jogurty nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
26.10.10 21:16

Ahoj,mě tu kdysi taky poradili lžičku do ruky,a docela to zabírá.Taky máme nějaké období-dopoledne slupne jogurt s babánem,v poledne to trochu vázne s obědem,ale jde to,a odpolední svačina je horor.Ještě minulý týden krásně jedl-střídám chleba s lučinou a doma rozmixovaný ovoce,a k tomu pár piškotů,a teď nechce nic.Roste mu asi stolička,to bude asi tím :roll: divný je,že přesnídávku nechce,ale piškot jo 8-o naštěstí odpoledne krmí manžel,to už bys asi prolítla stropem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí