Zlobí s jídlem v židličce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
zlobí s jídlem v židličce
ahoj maminky,
před 14 dny jsme začali s židličkou. Dobrý, dokonce i to prokleté ovoce (jestli si některá pamatujete, jak jsem zakládala, že to drží v papulce a nepolyká) baštil bezvadně. Potřeboval k tomu teda knížky, prohlížel si, otvíral, papal.
Před pěti dny katastrofa, knihy i hračky chvíli prohlíží, pak to shodí z pultu, zamkne pusu, neotvírá, rozhlíží se kde by coby a nejí. Podám hračku, chvíli zas jí, pak to shodí a jede to nanovo. Krmíme půl hodiny, i dýl blbej malej jogurt. Někdy se sekne, všechno shodí, jakmile se dotkne pultu a nebude jíst a nebude, bez hraček už vůbec ne. Už toho mám plný zuby.
Máte nějaký tip, trik, nebo je to bohužel normální a musí se to přežít a doufat, že bude někdy jíst nějak normálně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak my jsme o něco starší, ale poslední dobou třeba jogurt nebo kaše byl absolutní horor. Nakonec jsem zjistila, že on chce lžičku
Takže dostane lžičku, tou si různě míchá v jogurtu, občas ji strčí do pusy (samozřejmě to kape kolem a tak), ale zároveň se nechá celkem v pohodě nakrmit ode mě druhou lžičkou, co mám já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme to samý, musí mít něco v ruce, jinak nejí. S hračkou ale sní docela dost, tak to asi chce trpělivost - kterou já nemám, jsem u toho občas pěkně vzteklá ![]()
Jinak u nás hračky vyhodí téměř okamžitě, spíš to chce věci, se kterými si obvykle hrát nemůže, to ji více zaujme. Takže propiska, sluneční brýle, flashka, bloček..
Vystřídáme tak 10 věcí za jedno krmení, je to na palici občas
Ale zase si říkám, že aspoň že jí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechala bych ho víc vyhladovět. Verušák mi to dělá posledních pár dnů taky, sotva jí posadím, kouká co kde lítá, snaží se posadit, pere se s popruhem, od začátku pofňukává a pusu otevře z milosti tak jednou za minutu
Nepomáhá ani, když jí posadím do židličky o chvilku dřív, aby se stihla vynadívat
Parádně dlabe akorát když má větší hlad (pak samozřejmě, když je to něco, co jí fakt chutná).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzouš píše:
Nechala bych ho víc vyhladovět. Verušák mi to dělá posledních pár dnů taky, sotva jí posadím, kouká co kde lítá, snaží se posadit, pere se s popruhem, od začátku pofňukává a pusu otevře z milosti tak jednou za minutuNepomáhá ani, když jí posadím do židličky o chvilku dřív, aby se stihla vynadívat
Parádně dlabe akorát když má větší hlad (pak samozřejmě, když je to něco, co jí fakt chutná).
Tak třeba v našem případě by tohle nepomohlo, Kája si málokdy řekne sama o jídlo, byla by schopná jíst třeba jen 2× za den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nojo, má to každý jinak
, já zas nemůžu pochopit, jak vám děti otvírají pusinky, když mají v ruce hračku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo to nevím, jak je to možný, každopádně bez tý hračky ji neotevře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky to tak máme, že si o jídlo neřekne, nikdy si neřekl, ani o mlíko, když byl malej. Prostě má holt stanovené jídlo 5× denně a krmí se ![]()
Tu lžičku ale zkusím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak my u krmení (především já) prožíváme chvíle dost krušný. Dřív to bylo úplně v pohodě. V rukou nic mít nemůže, protože to okamžitě strčí do pusy a nic jinýho mu tam už nenacpu, takže abych mu věnovala jednu lžičku a druhou ho krmila - neexistuje a ještě nepochopil k čemu vlastně ta lžička je. Takže i když krmím, musím vzít dudlík, protože si ho jinak nacpe do pusy a lžičky před pusou si nevšímá. Nebo dělá v židličce vše možný, kroutí se, zvedá se (nesnáší když je připoutanej), kouká do stropu, když ho připoutám, tak se snaží odpoutat a má hlavu skloněnou a neni schopnej ji narovnat abych ho mohla nakrmit nebo zkoumá co má po pultem. Kolikrát mi do plný lžičky plácne, takže je jídlo všude a nebo si s tím rovnou sáhne do vlasů a takto to rozpatlává všude, mě už kolikrát tečou nervy, že ho radši umyju a nechám bez jídla, protože bych delší krmení nezvládla a to krmím taky okolo té půl hodiny! Sám je schopný sníst akorát dětskou sušenku nebo rohlík, jinak ovoce ne, zeleninu ne a polívka by byla všude okolo a dítě bych s půlkou kuchyně mohla šoupnout do pračky. Nějaký zabavení neexistuje - nereaguje a nebo když už nechce, tak mi do jídla plácá a sklopí hlavu, to dělá i když mu to nechutná a já nevim co by chtěl jíst a sušenkama ho cpát nehodlám. Ty dostává jedině za odměnu po obědě, že ho celý snědl a to max. 2. Zkoušela jsem i svazovat, to pomohlo jen na chvíli, pak se naučil z toho dostávat a tak bojujeme jak se dá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě, za chvíli si všechny hračky rve do pusy, takže může mít jen něco vyložene omyvatelného a stejně to pak zahodí.
Ale koukám, že triky nejsou a chce to holt trpělivost… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dát našemu něco do ruky je katastrofa. Hned si to cpe do pusy nebo s tím mává a akorát mi vyrazí lžičku z ruky. Před týdnem jsem zjistila, že toho víc sní, když mu zpívám, k tomu hrozně chválím a culím se jak pako. Jak vidí, že jsem nervozni, začne nabírat a nic do něj nedostanu. je to boj…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my to máme naopak, celé dny stojí u židličky, sápe se na ní a řve hamamamamamama!!!! Nic nechce dělat jiného, zdrhá od každé hračky k židličce. Zrovna teď na ní visí.
Měli bysme uspořádat výměnné pobyty dětí. Ty by sis užívala žrouta, já se končeně mohla najíst i mimo spánek svého dítěte, nemusela mít všechno jídlo schované v lednici… ![]()
Jinak doporučuji tu lžičku, Tom si s ní taky rád míchá a strká do pusy. případně jíst ze společného talíře. Zkousni to a zkus si to dát s ním.
- Citovat
- Upravit
A když rostou zuby a vyjímečně nejí, ta se mu líbí, když popisuju, co je na lžičce. Dokonce něco sám vykládá a ukazuje na jdnotlivé kousky.
- Citovat
- Upravit
neczuz píše: .......
Jinak doporučuji tu lžičku, Tom si s ní taky rád míchá a strká do pusy. případně jíst ze společného talíře. Zkousni to a zkus si to dát s ním.
No to nemusím zkousávat, protože mně ta masozelenina vyloženě chutná (normálka dojídám, co nesní
), i kaše
jen jogurty nemusím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,mě tu kdysi taky poradili lžičku do ruky,a docela to zabírá.Taky máme nějaké období-dopoledne slupne jogurt s babánem,v poledne to trochu vázne s obědem,ale jde to,a odpolední svačina je horor.Ještě minulý týden krásně jedl-střídám chleba s lučinou a doma rozmixovaný ovoce,a k tomu pár piškotů,a teď nechce nic.Roste mu asi stolička,to bude asi tím
divný je,že přesnídávku nechce,ale piškot jo
naštěstí odpoledne krmí manžel,to už bys asi prolítla stropem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit