Zlomená noha v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85473
21.9.14 18:30

@Lerista no tak ono neni potreba rentgenovat kazdou blbinu, jen to podstatne. Obcas vidim v nemocnici tolik zbytecnych rentgenu, ze se chytam za hlavu. Ale muzes byt fakt v klidu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
21.9.14 18:33

@blumen Tak jasně, ale tohle je zas klasika - lékař se tím RTG jistí, protože kdyby byl problém a neudělal ho, tak je to jeho průser, když ho udělá a je zbytečný, tak je to akorát jedna dávka záření navíc pro pacienta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85473
21.9.14 18:35

@j.a.n.i1 jo, ja se nedivim tomu chirurgovi, ale tem rodicum. Kdyz dite na te noze beha a vypada zdrave, nepujdu s nim do nemocnice na rentgen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
21.9.14 18:56

@blumen Hele, ze své vlastní zkušenosti vím, že jsem se všemi zlomeninami v pohodě k tomu doktorovi došla, se slušným zánětem Achilovky jsem chodila celkem dlouho a k doktorovi šla, abych se ulila z písemky z němčiny :oops: a dostala jsem sádru na 5 nebo 6 týdnů… takže chápu i ty rodiče, pokud ten RTG je jednou až 2× do roka, tak ho taky klidně nechám udělat zbytečně pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85473
21.9.14 19:00

@j.a.n.i1 u dvouletyho ditete? Nevim, mam na to trochu jiny nazor, ale to je tim, ze to dokazu trochu rozlisit (jestli to na rentgen je nebo neni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
21.9.14 19:08

Já bohužel těch zlomenin měla docela dost a když si vzpomenu na ty dopoledne strávené na chirurgii… Občas jsme tam s mámou seděly i 5 hodiny, ale to byl rok 1990. Snad se to změnilo, od r. 2000 jsem tam naštěstí nebyla, až na ten zhmožděný malíček předloni a to mě vzali přednostně, když jsem sebou měla kojence v kočáru. Nateklo to, zmodralo to, nemohla jsem vůbec chodit, tak mě doktor raději poslal na RTG pro jistotu. Zlomené to nakonec nebylo. Ale zase jak to má lékař bez toho RTG zjistit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85473
21.9.14 19:39

@Lerista prave, ze chirurg udela rentgen v podstate pokazde, aby se jistil. Takze si to clovek musi doma promyslet sam. Pokud je to natekle, modre atd. tak bych na rentgen taky sla. Ja nerikam, ze nechodit vubec, to ne. Ale rentgeny malych deti, kdyz uz se de dopredu ocekavat, ze to nic zlomeneho nebude, se mi nelibi no.

Ja teda mela zlomeninu jen dvakrat jako dite, vic nastesti ne :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
17.9.17 06:08

Ahoj, mám taky otázku. Jsem v 31. Týdnu, spadla jsem ze schodů a mám dislokovanou zlomeninu nohy, v nemocnici mi řekli, že vzhledem k tomu, že jsem těhotná s tím nemůžou dělat nic moc jiného než zasádrovat, v úterý jdu na kontrolu, co se tedy bude dít v případě, že se zlomenina bude špatně hojit? Je šance, že se v té dlaze kost sama nějak posune do správné polohy?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
17.9.17 09:42

Meli by to srovnat a zasadrovat v dobrem postaveni. Coz teda neznamena, ze i zasadrovana zlomenina se v sadre nemuze posunout. Sadra je na 6 az 8 tydnu. Pokud by to srostlo spatne tak potom operace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35444
17.9.17 09:55

Chybi nekolik zasadnich informaci.
Mas zlomene konkretne co?- noha je siroky pojem. Rekli ti, ze to je na operaci a nejde to, protoze jsi tehotna, nebo to je jen jedna z moznosti a uvidi se, podle toho jestli se to pohne nebo ne?
Obvykle se stejne kvuli otoku hned neoperuje, vetsinou tak do tydne, i kdyz je od zacatku jasne, ze to bez ni dobre nesroste.
S operaci se neceka, az to spatne sroste, takze ne az po 6- 8 tydnech, to je obvykle jasne mnohem driv.
V dlaze se do spravne polohy nic neposune, to uz by tak melo byt srovnane pred sadrovanim, pokud to lze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
17.9.17 10:03

@mroe mám zlomenou záprstní maličkovou kost a řekli mi, že vzhledem k těhotenství s dislokací teď nemůžou nic dělat, krom té dlahy a pak zasádrování, že mám přijít za týden na rtg a pak se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35444
17.9.17 22:50
@Rive píše:
@mroe mám zlomenou záprstní maličkovou kost a řekli mi, že vzhledem k těhotenství s dislokací teď nemůžou nic dělat, krom té dlahy a pak zasádrování, že mám přijít za týden na rtg a pak se uvidí.

No, rekla bych, ze tehotenstvi v tom zas takovou roli nehraje, za tyden se uvidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí