Zlomenina malíčku na ruce?

2
10.8.23 12:20

Zlomenina malíčku na ruce?

Dobrý den, chtěla bych poradit, vím, že bych měla spíš na chiru, ale jsem typ člověka, který tam jde, až jsi je jistý, že to něco vážného je, nechci tam jít a pak zjistit, že to nic není.
Včera jsme se šíleně bouchla klikou do malíčku, celý zbělal a hodně to bolelo, večer to bylo nateklé, ale šlo s tím hýbat. Dneska to už má normální barvu, otok už není tak velký, hýbat mi s ním jde, jen cítím, že to jde z tuha. Taky, když chci s ním ohnout, tak musím zabrat, aby šel úplně složit, jakoby do pěsti a stejně tam mám skulinku oproti ostatním prstům. Bolí to tak lehce, jen při ohybu. Nevím, jestli to není třeba jen naražené, jsem docela stydlivý člověk, proto se raději ptám tady, třeba to někdo měl taky tak a ví, co s tím. Velice děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11560
10.8.23 12:32

Nejsem MUDr ( ani MVDr…).
Pravděpodobně je to naražené, protože u fraktury bych (já osobně) čekal barevnost. Zlomenina taky sama o sobě nemusí znamenat ztuhlost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.8.23 12:44

Taky bych řekla, že to zlomené není. Zlomenina druhý den bolí hůř, než první a prst bys nejspíš vůbec neohnula, nemohla s ním hýbat. Já bych ledovala a klidně si to stáhla obvazem. Pokud není ten prst nějak vyhnutý, tak ani se zlomeninou by ti nedělali nic jiného, než fixaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66507
10.8.23 12:47

Ja mela nedavno taky asi narazeny malicek a asi i prstenicek. Bolelo to, trosku nateklo, bylo to dost tmave modre. Bylo to odpoledne, tak jsem to nechala, rano to melo skoro normální barvu, mohla jsem s tim hybat, tak jsem to neresila. Je to par týdnů, prsty jsou pořád tužší a v některých situacich boli. Takze zpetne vyhodnoceno jsem mela tenkrat jit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66507
10.8.23 12:48
@unuděná píše:
Taky bych řekla, že to zlomené není. Zlomenina druhý den bolí hůř, než první a prst bys nejspíš vůbec neohnula, nemohla s ním hýbat. Já bych ledovala a klidně si to stáhla obvazem. Pokud není ten prst nějak vyhnutý, tak ani se zlomeninou by ti nedělali nic jiného, než fixaci.

Dcera s malickem normalne hybala, pritom byl zlomený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.8.23 12:55
@vokishka píše:
Dcera s malickem normalne hybala, pritom byl zlomený.

Tak asi záleží, kde přesně a jak moc se ta kost zlomí. Manžel třeba odřídil 3 hodiny v autě se zlomenou patou, ale pak musel být v klidu snad 2 měsíce bez chodicí sádry. Se zlomeným malíčkem na chíře stejně nic dělat nebudou, jen zasádrují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
10.8.23 13:02

Ale souhlasím, že zlomenina malíčku kolikrát proběhne bez většího rozruchu. Leda by byla ne zcela přirozená pozice, pak se to začně řešit. A klidně už je to srostlé (blbě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
10.8.23 17:27

Mas to spis naražené. Já měla zlomený prostředníček jednou a ani jsem s tím nikam nešla, zavázala jsem to a cca za 14 dnů to srostlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.8.23 18:12

Všem děkuji za odpověď. Stáhnu si to a uvidím, jak to bude vypadat zítra, popřípadě zajdu na chiru. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
10.8.23 18:40

Dcera mela na konci dubna, taky s tim hybala, prvne nebyla zlomenina videt, mela 14dni dlahu a pak znova rentgen, ktery zlomeninu ukazal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák