Zlomenina zápěstí?

1
13.1.24 01:22

Zlomenina zápěstí?

Zdravím, mám dotaz. Před třemi dny jsem uklouzla na ledu a spadla na ruku. Nejsem si zcela jistá jestli jsem dopadla má zápěstí nebo na loket, řekla bych že na obojí. Vím, že kdyby to byla zlomenina tak je to oteklé a možná i modré. Ale jde spíše o to, že cítím bolest ruky výstřelující od zápěstí k loktu a při rotaci lupáni. Ruka je normálně ohebná a bolest není zase tak omezující. Nejsem si jistá tím lupáním. Normálně mi vždy lupou kotníky při chůzí, takže bych to nebrala tak vážně, ale v ruce mi nikdy nelupalo, to až po pádu. Nemám ráda chození k lékaři, kvůli blbostem, tak se chci nejprve zeptat zde, zda to někdo neměl podobně. Velice děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2723
13.1.24 01:37
@Mgdlnk píše:
Zdravím, mám dotaz. Před třemi dny jsem uklouzla na ledu a spadla na ruku. Nejsem si zcela jistá jestli jsem dopadla má zápěstí nebo na loket, řekla bych že na obojí. Vím, že kdyby to byla zlomenina tak je to oteklé a možná i modré. Ale jde spíše o to, že cítím bolest ruky výstřelující od zápěstí k loktu a při rotaci lupáni. Ruka je normálně ohebná a bolest není zase tak omezující. Nejsem si jistá tím lupáním. Normálně mi vždy lupou kotníky při chůzí, takže bych to nebrala tak vážně, ale v ruce mi nikdy nelupalo, to až po pádu. Nemám ráda chození k lékaři, kvůli blbostem, tak se chci nejprve zeptat zde, zda to někdo neměl podobně. Velice děkuji.

Tak nejsem odborník a možná se pletu, ale jako zlomené mi to nepřipadá. Řekla bych, že je to naražené / pohmožděné. Já si pamatuji, že mi tepalo tak divně v noze když jsem měla zánět šlachy od naražené paty.
Každopádně pokud tě to bolí hodně na tu chirurgii bych si na tvém místě zašla. To není blbost. Můžeš mít naštípnutou kost, nebo se ti může rozjet ten zánět. A pokud ne a je to jen naražené tak ti to jenom stáhnou obinadlem. Ale aspoň budeš vědět na čem jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85894
13.1.24 06:14

@Mgdlnk jako dite jsem to mela podobne a mela jsem zlomene obe zapesti. Na rentgen me poslali pro jistotu 2×, protoze tomu sami neverili a potrebovali dalsi snimek. Zajdi na chirurgii a mas jistotu, kdyby to zlomene nebylo, aspon to zafixuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5926
13.1.24 08:43

Zajdi si na rentgen. Syn chodil týden se zlomenou rukou, protože „to přece neoteklo a tolik to nebolí, tak to asi bude jen naražené.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37244
13.1.24 12:39

Běž na rentgen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
13.1.24 12:57

Asi bych sla radeji na rentgen. Ja mela zlomenin nekolik, nepoznala jsem to ani tak podle otoku, ale ze jsem s necim nemohla pohnout (u zapesti konkretne nektere prsty). Ale taky to muze byt jen nejaka mikroprasklinka. At se na to radeji podivaji, at se ti to nejak nezhorsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák