Zlomený berec

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1039
16.11.12 19:53

Zlomený berec.

Ahoj všichni kdo máte podobnou zkušenost.
Je mi z toho pořád zle…možná jsem tomu mohla zabránit, kdybych řekla neskákej…
Dnes náš 4,5letý syn skočil z postele…má postel hodně nízkou asi 20cm od země. Po dopadu strašný řv, že nemůže dýchat a že ho bolý celá pravá noha. Za chvíli se uklidnil ale říkal, že má v noze blechy… nechtěl chodit a nohu měl oproti té druhé strašně horkou.
Naložila jsem ho tedy do auta a jeli jsme na pohotovost.
Po rentgenu diag. zlomený berec těsně nad kotníkem naštěstí bez posunutí kostí. Dostal sádru do půlky stehna a za 14dní na kontrolu.
Jsem z toho na mrtvici.
Ani jsem se vtom šoku nezeptala jak dlouho bude mít sádru a co pak, bude hned normálně chodit?
Prosím jestli máte někdo zkušenost, budu ráda, když mi napíšete.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8071
16.11.12 19:56
@Haňule1 píše:
Ahoj všichni kdo máte podobnou zkušenost.
Je mi z toho pořád zle…možná jsem tomu mohla zabránit, kdybych řekla neskákej…
Dnes náš 4,5letý syn skočil z postele…má postel hodně nízkou asi 20cm od země. Po dopadu strašný řv, že nemůže dýchat a že ho bolý celá pravá noha. Za chvíli se uklidnil ale říkal, že má v noze blechy… nechtěl chodit a nohu měl oproti té druhé strašně horkou.
Naložila jsem ho tedy do auta a jeli jsme na pohotovost.
Po rentgenu diag. zlomený berec těsně nad kotníkem naštěstí bez posunutí kostí. Dostal sádru do půlky stehna a za 14dní na kontrolu.
Jsem z toho na mrtvici.
Ani jsem se vtom šoku nezeptala jak dlouho bude mít sádru a co pak, bude hned normálně chodit?
Prosím jestli máte někdo zkušenost, budu ráda, když mi napíšete.
Děkuji

Nic si nevyčítej, to se stane. Synovec skočil z terasy, minimálně tři čtyři metry. A nestalo se mu nic.
U nás měla zatím jen dcera - zlomenou ruku. Sádru měla tři týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
16.11.12 20:04

Na bérec počítej že bude mít sádru tak měsíc. Až mu to sundají, tak bude sice moct chodit, ale ta noha ho bude bolet a bude slabší. Nějakou dobu než zesílí zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.11.12 20:12

Ten můj mladej se lehce klepnul o zem a zlomená ruka v lokti :zed: děcka jsou nezmaři, nevěš hlavu, toho ještě bude… Jinak sádru měl skoro 2 měsíce, další 2 měsíce rehabky.. má to bez následků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.11.12 20:27

Já měla za dětství 7 zlomenin. Nepanikař! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teta 278
16.11.12 20:31

Haňule1: Jedno naše dvojče srazil pes (R. Ridgeback) v 17m - zlomená ta slabší kost bérce. Sádru měl 3týdny a pak trvalo tak měsíc, než se dala noha zas celkově dohromady a lítá zas jak ďábel. Neboj, děti se hojí hrozně rychle a dobře…

• Citovat
  • Upravit
2777

Nemáš si co vyčítat, můj brácha byl expetr na urazy vseho druhu a nasi ac se snazily jakkoli tak tomu proste nezabranily. Jednou dokonce se šlo bruslit v zimě na stadion, bracha udelal 2 „kroky“ na lede a spadnul, zadnej mega pád, prostě jen upad no a hned zlomená ruka. Pak se vysekal na kole a krome odrenin nic, pritom by to bylo spis pochopitelny naopak… :nevim:
Sadru pocitej tak mesic a potom doporucuju plavani a jaky koliv rozcvicovani ve vode, opravdu to pomaha a bude mit za chvilku nozku rozcvicenou a silnou jako tu zdravou :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935

Nic si nevyčítej, vše je o náhodě. Přeci ho nebudeš celé dny okřikovat a nutit aby seděl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
16.11.12 20:34

Syn nás přemlouval, abychom ho svezli na kole, na nosiči. Kamarádky takto vozily děti běžně. Já jsem se bála, on mě to vyčítal, že ho nechci svézt. Byl takový rozumný. Až jsem řekla manželovi, že ho kousek popovezeme.No a on nám po cca 100 metrech strčil nohu do kola.Ta se tam zamotala. Šílený řev, nohu jsme rvali ven. A měl zlomený bérec. Sádru měl asi měsíc, potom ho noha bolela-sundali nám sárdru den před odjezdem na dovolenou-tak jsme ho vozili na golfkách. Byly mu 3 roky. Vše srostlo bez následků. A dnes se tomu smějeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
16.11.12 21:18

Haha, jsme lepsi - starsi mel zlomenou tibii v necelem roce. Vypadl mi z nositka (ergonomickeho).

Nejkomictejsi na tom bylo doporuceni lekare „at polehava s podlozenou nohou“. 11m dite!!!

hele netrap se tim, dite se tim netrapi, je to pro nej nejspis povyrazeni. Muj mladej o sadre druhy den nevedel, treti den po ni chodil a stehoval nabytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
16.11.12 22:12

Ahoj dcera když jí byly dva tak na dětském cvičení skákala z výšky já jí u toho dokonce držela za ruce a při dopadu špatně šlápla a zlomila si bérec měla kosti i posunutý tak jí to pod narkozou narovnávali. Pro mě nejhorší zážitek taky si to dodnes vyčítám a to už je šest let.Ten řev jak když jí pářeš řvala až do tý doby než jí na sále uspali. Jinak sádru měla šest týdnů chodila na ní i když byla nechodící jen já byla na nervy že si tu nohu ulomí ještě jinde.Po sundání sádry kulhala asi dva dny a pak už běhala jak kdyby se nic nestalo dodnes nemá žýdné problémy
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
17.11.12 11:01

Ahoj, dcera měla spinální zlomeninu bérce ve 2 letech. Sádru měla nepamatuji si přesně 5 nebo 6 týdnů. Těch šest týdnu je na bérec standart. Po sundání nechtěla chodit, bála se ale celkem brzy to rozchodila, zezačátku kulhala. Nebyly potřeba rehabilitace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
17.11.12 11:20

Ahoj, děkuji všem, docela jste mě uklidnili. Zatím to zvládáme. Mladšího syna si na víkend vzala babička tak se věnujeme jen marodovi. Já pořád doufám, že mu 22.11. sádru zkrátí a dají podpatek a pak už to bude dobrý, když si bude moc hrát a chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
18.11.12 00:04

Já nevím ale na bérec jí máte už dost krátkou dcera měla až po zadek a nechodící celých šest týdnů ale chodila na ní teda jen doma venku jezdila na kočárku.
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
18.11.12 08:39

Já jsem hledala info na netu tak píší, že musí být sádra do půlky stehna a to máme. Jinak nám chodit zakázal, řekl, že se na to do kontroly nesmí ani postavit. Malej je naštěstí hodnej a chápe to. O nic se nepokouší, no ale máme jí teprve 2dny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák